Full fart framåt & uppåt!

Trots ett mycket tungt beslut (se tidigare inlägg) som har besvarats bra både från sponsorer och följare är jag glad och kan se positivt på året jag har framför mig.

Jag har inte varit på latsidan och kämpar på för full kraft. Träningen går bra och det har givits möjligheter till lite vinteraktiviteter 🙂

Jag kommer att vara med på Hammarbybacken 6h den 11 Februari i bästa ranndoné stil. Dock inte för att tok köra utan mest för att få möjlighet att testa mig själv och få ett bra träningspass tillsammans med likasinnade. Ska bli riktigt kul med tanke på att jag inte stått på skidor sedan 1990 i Åre. Men i helgen var det dags och jäklar var ont jag fick i fötterna i lördags och idag gick det minst 100 gånger bättre. Ska till Hammarbybacken på tisdagkväll och köra mitt tredje pass sedan 1990. Jag kan väl inte hoppas på samma utväxling som idag men förhoppningsvis ska det gå bättre 🙂 Det är riktigt kul.

När det gäller Peak It Adventure Academy där jag är en av 15 elever i kursen som ska slutföras i april. Examensprovet är Keb Classic och det blir också i bästa ranndoné stil, ja jäklar vilken utmaning. Hade jag kommit iväg på min expedition hade det blivit min examen eftersom jag då inte hade kunnat vara med på Keb Classic.

Tror det ska bli ett spännande år med roliga aktiviteter på olika sätt. Jag ska även promota min expedition och flänga runt på Yamaha Super Ténérén på olika äventyr under året. Vad det blir kommer det mer info om senare. Torsdag till Söndag har motorcykeln varit på sveriges största mc mässa, På två hjul 2012 tillsammans med min skyltdocka med expeditionsutrustning medan jag själv haft träningsläger 🙂

Nu visar jag lite bilder om tiden som gått sedan sista inlägget.


Vid ett av våra kurstillfällen var vi hos Addnature efter stängningsdags och fick information om ranndoné skid utrustning med mera. Viktor visar och berättar för oss…


Viktor & Calle på Addnature.


Jag var på Formexmässan och hälsade på en samarbetsparner Giraf of Sweden På bilden är det jag och grundaren.


Helsvenska kvalitetsprodukter och på bilden kan ni se en av produkterna i merinoull som jag kommer att testa. Läs mer om produkterna på deras hemsida.


Jag gillar även att åka långfärdskridsko och brukar åka Vikingarännet varje år. Bilden är tagen nere på Albysjön här jag bor.


Klättrar även en kväll i veckan med mina klätterkompisar. Efter att ha tappat 18 kilo fett kan jag klättra en del grad sex leder vilket är glädjande. Kan bara bli bättre 🙂


Dagens bild från Hammabybacken! Jag hade nött i två timmar och fick då sällskap av min kurskompis Hanna Näslund från Peak It Adventure Academy. Vi körde på en timme tillsammans sedan avek jag.

Jag knatar med Tyson som vanligt och veckodistansen i bara hundprommisar ligger konstant på 49-74 km. Snacka om pigg hund och trött husse 😉 Nu är det dags för att sova och ta nya tag i morgon.

Ha det gott!
/Pierre

VIKTIG INFO

Hej!
Jag har som ni vet siktet inställt på Mount Everest igen. I fråga om träning och förberedelser ligger jag mycket bra i fas med avfärden som var planerad till mars i år. Expeditionen är dock mycket kostsam och tyvärr har jag inte fått in tillräckligt med medel i tid för att det skall bli möjligt att hålla denna tidpunkt, trots stöd från några trogna sponsorer. Ni som känner mig vet vid det här laget att jag inte är personen som ger sig, även när det är motigt. Expeditionen är därför inte inställd, utan bara uppskjuten med ett år.

Den senaste tiden har mycket positivt hänt, speciellt får jag då nämna samarbetet med Yamaha, som kommer att generera en hel del uppmärksamhet från media. Jag räknar med en viss draghjälp från de tv-produktioner jag medverkat i, men dessa kommer tyvärr att sändas för sent för att jag skulle kunna ha någon nytta av det under en expedition i år.

Redan nu har jag inlett diskussioner med ett tv-bolag som visat intresse att följa expeditionen. Det finns dock inte möjlighet att ro det i land på så kort tid.

Till er som brukar följa mig kan jag ändå utlova att 2012 kommer att bli ett spännande och händelserikt år. Under de fjorton månader av förberedelser jag nu har framför mig kommer en hel del saker att hända. Jag kommer att köra vissa mindre expeditioner här i Norden och kommer även att medverka vid flera mc och vildmarksmässor. Härutöver kommer jag att göra en intervjuserie med svenska äventyrare som skall distribueras under året.

Jag vill tacka för det stöd jag känner från er som följer mig och mina förehavanden och hoppas att ni inte tröttnar, utan har förståelse för den uppkomna situationen.

Med vänliga hälsningar
Pierre Näsman

Full rulle!

Hej på Er! Ledsen att jag varit dålig på att uppdatera. Hoppas att ni har “gillat” min Facebook sida “Mount Everest Super Ténéré Expedition 2012” om ni har gjort det så har ni inte missat så mycket från sista uppdateringen.

Eftersom jag gör allt själv så har jag helt enkelt inte hunnit med att uppdatera bloggen så som jag önskat. Prio ett just nu är få ihop alla pengar för att kunna genomföra hela Everestprojektet med flaggan i topp. Svårt att få till avslut med sponsorer. En del fattar galoppen direkt och blir engagerade och fattar att detta är unikt och jäkligt spännade. Efter helgen växlar jag upp och har en diger punktlista att bocka av 🙂

Sliter med träningen och i måndags tro det eller ej, jag klarade av fyra träningspass!!! Klart nöjd och 18 kilo lättare sedan dietprogrammet började för åtta veckor sedan. Tränar 5-6 dar i veckan. Nästa vecka ändrar jag lite på träningen. Kommer att köra mer intervall och styrka. Kommer även att jobba på med kosten men med lite ändringar så jag kan få mer energi för intervallpassen. Det behövs!

Ska inte skriva så mycket ikväll utan kör på med lite bilder från veckan som gått. Men en sak är säker det är bara Framåt och uppåt som gäller! Måste få klart med alla papper för Iran och Pakistan med mera i veckan.


Sörmlandsleden är mitt favoritställe att nöta på.


Nyfors är ett speciellt ställe som är lika livfullt varje gång man passerar. Ligger en liten bit hemifrån.


stängslet ger lite “elktropop”, har Tyson erfarat.


Hälsade på Tyresö Fightzone. Polarn Peer Hasslund & Bruno Berlin.


En av packväskorna på hojen med lite frost. Nu har det visserligen kommit lite lappmögel. Ska bli skoj att ut och gasa.


Kärret!


Kärret igen!


Har kommit upp mig i klättringen och kör på 6:or säkert 🙂 Kul som fanken!


Polarn fick gestalta Näcken i Nyfors! 🙂


Hälsade på Charlie på GranTourismo. TV programmet många älskar. Här kan ni se karossen till en Dodge från 1913 som Chalie knackat i aluplåt och klätt originalträramen med. 52 timmar tog det för charlie, fler bilder finns på Facebooksidan. Tänkte han behövde lite hjälp 🙂


Filmteamet som följt mig i åtta veckor. Bilden tagen inför sista synket på Titan. Kan inte säga vad vi gjort ännu. Tyvärr! 😉


Det bästa till sist! Säger som Fylking “Äntligen!” Nu har min “buff” äntligen landat efter lång väntan. Köp den hos Addnature.com! Då stöttar du Barncancerfonden med 30 spänn och du blir ballast väster om Texas! Klicka på bilden så kommer du direkt till artikeln för mer info.

Nu växlar vi upp och kör på stenhårt och glöm inte att “gilla” Mount Everest Super Ténéré Expedition 2012.

Boka gärna mig som din nästa föreläsare! Kolla på www.2everest.com för mer info.

Ha det bäst! /Pierre

Förhandsvisning ROBIN TRYGG!

Tog en sväng med Yamaha Super Ténérén på kvällen. Gasade på och testade antispinnsystemet. Har aldrig någonsin provat något liknande på en motorcykel. Det finns två lägen att välja på. Det var isigt och snöblask bitvis. Jag provocerade hojen genom att växla ner och dra på gas den slirar till och jag är beredd på att parera men sladden uteblir och hojen slutar dra. En konstig känsla infinner sig. Föredrar att köra utan antispinn eller är det värt att vänja sig? Hur som helst så växer jag ihop mer och mer med hojen. Den blir snart som en kroppsdel 🙂

Träningen går bra! Kör dubbla pass några dagar i veckan men med dieten jag kämpar på med är det skit tungt att prestera. Har tappat 14 kilo kroppsfett och vill tappa x antal kilo till mars 2012. Dock långsammare från och med nyår. Jag nöjer mig med seghetsträning och fettförbränning fram till nyår. Efter nyår ska jag börja äta mer energirik kost och börja köra stenhårt med intervall träning för att få upp maxpulsprestanda. Ja, ni vet såklart sedan tidigare läsning här att minst ett pass måste vara minst tre timmar långt per vecka. Man måste helt enkelt lära kroppen uthållighetsprincipen också.

Ikväll hade kompisen Robin Trygg förhandsvisning av sin dokumentärfilm från sin Everestexpedition i våras. Han lyckades som yngsta svensk med bedriften att bestiga Mount Everest via sydsidan, endast 24 år gammal. Filmen var skitbra och kan varmt rekomenderas att ses om man vill ha en rejäl injektion av inspiration! Missa inte TV sändningen av filmen den 27 december i TV4 Fakta. Bra jobbat Robin! Du gjorde kvällen till en minnesvärd stund och inspirerade alla som var på Addnature ikväll 🙂

Tveka inte att våga ditt äventyr vad det än må vara 🙂 Jag vågar mitt största äventyr då jag i vår tänker bestiga Mount Everests 8 850 meter över havet efter att ha kört motorcykel från Älvsjömässan med start den 11 Mars. Jag kommer att köra genom Europa och in i Asien via Turkiet, Iran, Pakistan, Indien, Nepal och sedan vidare in i Kina och Tibet. Jag kommer att parkera hojen vid tältet i basecamp på 5 300 meters höjd på nordsidan av Everest. Där går jag in klätterfasen… Fattar ni vilket äventyr? Jag ska dokumentärfilma allt och hoppas få sända det på TV. Om inte någon TV kanal vill ha det så kommer det att bli en DVD som kommer att kunna köpas via min hemsida.

Är det någon som vill privatsponsra så kan man köpa en höjdmeter för 100 kronor via min hemsida under privatsponsring (betalkort funkar). För dom som vill synas kommer jag att skapa en lista på alla höjdmetrar som sålts med Ert namn för varje höjdmeter. Texten för detta är inte klar just nu på hemsidan. Om du klickar dig dit kan du bara skriva i betalmeddelandet “x höjdmetrar” så vet jag vad det gäller och du hamnar i listan som strax upprättas. Hela expeditionen kommer att kunna följas var tionde minut i realtid och det kommer att bli ett välbloggat äventyr. Målet är att inspirara så många som möjligt 🙂

Kom gärna och hälsa på mig i Yamahas monter på MC mässan i Göteborg i Januari 🙂

Fridens!
/Pierre

Julkul!

Jag skickade in en anmälan till en tävling för ett tag sedan. Häromdagen kom ett mail som förkunnade att min chans i tävlingen att vinna stigit och nu är chansen 1 på 46 att vinna en helt ny Dacia Duster! Dagens förmiddagsuppdrag gick till Dacias närmaste återförsäljare där jag provkörde denna mycket trevliga bil. Fotade mig och bilen samt svängde ihop ett rim som ni kan se under bilden. Nu är det bara att invänta tomten 😉

Det finns en illuster skara
Som genom att i Duster fara
Åker säkert, skönt och kul
För den har drift på fyra hjul
Så vill du du ta dig någonstans
Beställ en nu för leverans
Jag får min när tomten knackar
Sprillans ny, jojo man tackar

Kolla in de andra bidragen på Facebooksidan Dacia Duster Jultävling

Fridens! /Pierre

Ava MC

Värmen verkar hålla i sig. Jag har hållit på med administration idag och det har gått sådär. Mycket att fixa med och har ringt en del och dom man ringer verkar alltid sitta i möte när man vill nå dom. I vart fall idag 🙁 En del guldkorn har jag lyckats samla på mig från den här dagen och det får man glädja sig åt. Brukar säga att blir man glad av lite har man mycket att vara glad åt 🙂

Vädret har varit grått, blött och blåsigt. Har varit ute och åkt lite hoj och kan bara säga att jag trivs bättre och bättre i sadeln.


Taggad 🙂

Gjorde ett besök på Ava MC och fick prata med en av ägarna och jag berättade om min planerade motorcykeltur till Mount Everest 2012. Lämnade lite information och kontakt uppgifter. Helt hopplöst verkade det inte. Jag kan aldrig veta vad som sägs och tänks när man åkt därifrån. Jag var i alla fall imponerad av vilken gigantisk hangar med motorcyklar och utrustning det fanns där hos Ava MC. Hittade även en del lull lull som jag kan behöva komplettera upp med innan avfärd.

Passa på att “gilla” Mount Everest Super Ténéré expedtion 2012 på Facebook! På Facebook uppdateras det ofta med korta inlägg, bilder och filmsnuttar.

Tyson och jag har bara gått en halvmil idag och därmed brutit våran rutin på en mil om dagen eller mer. Det är bara att gilla läget och kasta sig i bingen för att pressa sig upp klockan 5 i morgon bitti för att hinna träna innan det blir frukost.

Fridens! /Pierre

Klonen flyttar in.

Idag var jag uppe klockan 5 för att träna Armyfitness i 75 minuter med mina kompisar i Årstaviken. Grymt skönt som vanligt! Det var varmt idag. Helt sjukt varmt för att vara 12 december! Hela 8 plusgrader innan lunch men visst det finns lite isfläckar här och där under morgonen. Men visst är det konstigt och tråkigt? Håller tummarna att det blir snö till julafton 🙂 Har även knatat milen med Tyson. Hundprommisen är ren rutin numera.


Lite hopklipp från träningspasset innan frukost. Lite mörkt kanske…


Min dotter utanför Experts skyltfönster med klonen i bakgrunden.

Sliter med att hitta sponsorer som vill vara med på äventyret. Dagens höjdpunkt var att “klonen” fick flytta in hos Expert här i Tyresö centrum. Klonen kommer att förgylla julen och en bit in på nyåret i deras skyltfönster. Tror att han trivs bättre där än på mitt lilla kontor där ingen ser honom.


Klonen flyttar in…

Innan jag lägger mig ska jag skriva en stund och göra morgondagens punktlista klar. Känns lite konstigt att det är Lucia när man vaknar upp i morgon. Får sätta på TV:n tidigt och kolla om det kan framkalla någon julkänsla vilket behövs. Fridens på Er!

PS
Passa på att “gilla” Mount Everest Super Ténéré expedtion 2012 på Facebook!

/Pierre

Äventyret rullar på.

Dagarna går skrämmande fort. Har haft intressanta och förhoppningsfulla möten innan helgen som ska följas upp i veckan som kommer. Träningen har varit bra men inte stenhård i veckan som gick. Har varit lite seg som jag skrev i tidigare inlägg. Mycket av segheten ligger i att jag kör hårt på diet och då räcker inte energin till. Jag prioriterar att gå ner i vikt tufft fram till jul. När jag lättat en ansenlig mängd kilon så kommer det dels att bli mycket roligare att träna. Jag kommer att köra mer kondition och en del gym efter nyår och broma hastigheten i viktnedgången.

Helgen har som brukligt varit trevlig och gått fort. Idag tog jag en sväng med motorcykeln och besökte Hammarbybacken där jag gjorde en testfilm. Tänkte att jag vill visa upp hojen och dess utrustning. Idag var det dock lite pinsamt att filma och fota då det var en del nyfikna folk som kollade. Ska träna bort det där med att inte våga prata högt och tydligt in i kameran. Tror nog att det mesta ger sig med tiden. Det fick vara starten på en serie filmsnuttar som ska komma lite mer frekvent om intresse finnes. Ska skaffa hjälmkamera och även filma lite spännade körningar med mera. Hoppas det ska bli bra och kul för mina läsare 🙂


Första testklippet! En presentation av hojen 🙂

Fridens! /Pierre

Somna med the voice.

Hoj hoj! I dubbel bemärkelse! Nu cyklar jag med dubbdäck på mountainbiken samt kör motorcykel med handskruvade fet-dubbar! Jag har även tagit fram mina Icebug skor och ett är säkert den tunna shims-isen är förrädisk. När jag vrider på gasen när jag kör motorcykel så släpper det direkt på bästa asfalten ungefär som att köra på grusväg. Hojen vill leva sitt eget liv och man måste vara allert och parera. Lite svårt att hålla ut benet i kurvorna på samma sätt som man gör på en endurohoj som väger 120 kilo mot besten jag numera kör som vägen 262 kilo utan soppa och packväskor.

Hur som helst! Tiden går grymt fort och mina dagar har inga håltimmar. Att hitta sponsorer som vill synas tillsammans med mig på mitt grymma och unika äventyr för att inspirera gemene man att våga sitt eget äventyr vad det än må vara.

Jag är otroligt stolt att ha Yamaha som samarbetspartner och även Allt om Mc som mediapartner. Att få blogga på Expressen och även figurera i papperartiklar kommer att vara som grädde på moset. Just nu händer det mycket varje dag och jag tror att planet jag sitter i snart har fått luft under vingarna så att det lyfter. Tursamt så har min startsträcka varit lång. Ja, det sista var en klysha. Det ligger mycket hårt arbete bakom allt som händer… Jag känner mig stark som ett urberg och andas som ett lokomotiv när jag sliter i lokala slalombacken. Det finns ett jävlar anamma i mig och vart det kommer ifrån vet jag inte. Men jag kan misstänka att min far hade samma feeling och känsla i kroppen då han vunnit SM buckla i slädhundsrace och var en gång i tiden även flottistmästare i boxning. Inte nog med det så överlevde han även tre fartygsförlisningar under sin livstid. Han var en sann äventyrare och förbild när jag var liten och hörde hans historier. Det som skiljer honom och mig från varandra. Det är att allt jag gör planeras i minsta detalj mot hans upplevelser som var mycket ödesstyrda. Tror att man förr i tiden inte tänkte så mycket som vi gör idag på att träna och förbereda oss på äventyret. Förr levde man bara i äventyret och det blev som det blev.

Nu måste jag korta ner texten innan det blir en bok. Det finns så mycket jag vill säga men det kommer med tiden.


Mina kompisar och mentorer Fredrik Sträng & Fredrik Erixson.


Jag i full färd med att knäcka koden på en 5b led…


Fyra spindlar på väggen.

Veckan som gått har varit spännande och bra. Utöver all träning i veckan så har jag lyckats jäkligt bra med kosten och har även varit ute och kört motorcykel i skitvädret och hitintills är jag grymt nöjd och idag när jag var ute och körde motorcykel fick jag en aha upplevelse som jag njöt av. Det var den där sköna känslan som när maskin möter människa och vi är överens. Hojen kändes lättare och gjorde precis som jag ville. Grym feeling!

Har även kämpat på med Peak It Adventure Academy där jag är en av 15 lyckligt lottade i Sverige att få utbildning till att bli en fullfjädrad äventyrare. Vi hade teori och praktik häromdagen.

Praktiken var inomhusklättring på Klättercentrat i Solna. Jag överträffade mina mål och känner mig stark och lätt av min nya diet. Nu har jag tappat 12 kilo och kände mig som vessla på väggarna. Klättarade obehindrat 5a, 5b och 5c graderade väggar. Klarade mig även bra på 6:or så jag är grymt nöjd 🙂


Två äventyrare möts. Jesper och jag.

Hade även ett trevligt möte med Jesper Lissmark Hult som är mannen cyklade enhjuling från treriksröset till Sveriges sydligaste plats i sommras. Skitstarkt gjort, Jesper. Har även haft många andra möten som jag inte kan nämna ikväll 😉

Ikväll kollade jag Idolfinalen med mina fyra döttrar och med min underbara fru. Jag spanade in Jakob Öqvist, rapparen från vakna med the voice. Jag har lite dubbla känslor för den där Jakob, han är bra på att rappa och vara på radio. Ikväll sög han. Jakob verkar tro att han äger fett och vill ta över. Droppen blev när han avslutade Idol med att sjunga tillsammans med Martin Björk en lägereldslåt i Globen där dom viftade med armarna över huvudet för att få med sig publiken som hade somnat eftersom det inte fanns en tillstymmelse av glöd. Synd på ett annars bra program att dom inte lät Amanda få tala färdigt och runda av med en repris på vinnarlåten.

Tycker att dom sög och behöver skruva ner egot en aning när dom får chansen att vara på TV. Ikväll fanns det inte en gnutta av Vakna med the voice utan det var ett sömnpiller av två tafatta egon som tyckte dom överträffade huvudattraktionen, tyvärr!

För mig är kvällen slut och dags för bingen. I morgon vaknar vi alla till nya möjligheter och jag kommer inte att vakna till Vakna med the voice det är säkert.


Bild från i morse. Isen har börjat lägga sig i Gammelströmmen och på Flatensjön.

Fridens! /Pierre