Femte paret ut…

Addnature är min stöttepelare när det gäller utrustning. Efter morgonens efterbesiktning av Chevan som gick galant åkte jag hemåt. I bilen låg en paketuthämtningsblankett som jag fick igår men inte hann hämta ut. Nu passade jag på att stanna till vid uthämtningsstället i Tyresö. Det var mitt femte par Icebug, speciella skor med stålpiggar under sulan. Grymma och sköna. På söndag planerar jag att köra ett långpass på minst 15 kilometer ute i Tyresta Nationalpark. Med dessa dobbar kan man hålla lite högre fart på berghäll, träspångar och inte minst få ett bra grepp på alla trädrötter.

30_Okt_2009_01
Bilprovningen i morse.
30_Okt_2009_06
Paketet...
30_Okt_2009_07
ICEBUG! Kolla dobbarna...

Toppmöte!

Idag har jag jobbat hemifrån för att bilen har varit på verkstad. Bilen blev klar på eftermiddagen och det tajmades bra med Anders som var på väg hem från jobbet. Schysst som Anders är körde han direkt hem till mig för vidare transport till bilverkstaden. Tack Anders! Kvitterade ut bilen och körde förbi finmekaniska verkstaden här i Tyresö. Dom hjälper mig med den nya Tidskapseln. Dom har gjort en kanonjobb och det är lite fix kvar så jag får ge mig till tåls till nästa vecka innan jag kan ta hem den för nästa moment. Hoppas få klart allt material till helgen 14-15 November. Ska även planera min PR-turné med Tidskapsel, utrustningsdocka, rollups och såklart mina insamlingsbössor till Barncancerfonden.

Fredrik Sträng hjälper mig med en del runt min planerade Everestexpedition och idag var han i Stockholm så vi passade på att träffas. Måste säga att det var ett riktigt bra möte. Fredrik är en kanonkille! Jag är oerhört tacksam för att han vill hjälpa mig. Kan man få en bättre mentor? Hur som helst efter nästan tre timmar var det dags att bryta upp. Jag för att åka hem till ett väntande träningspass. Fredrik och jag skildes åt på Humlegårdsgatan med orden att vi kommer att höras igen.
29_okt_2009_02
Hemma igen mycket nöjd! Svidade jag om till löpning och frugan påpekade ånyå hur illa min favorittröja luktade från gårdagens träningspass och inte riktigt hunnit torka. Det är för fuktigt ännu för att frystorka kläderna ute… Kom iväg som planerat. Sprang på lätt fot ikväll. Det blev ingen runda i Nationalparken utan jag nöjde mig med lokala el-ljusspåret. Slutdistansen blev 7 kilometer. Fridens!