Klockan tickar

Redan den 31:a Juli. Tiden på Fårö går i raketfart. Vi badar varje dag. Vi har även haft turen att slippa ösregn och dåligt väder på dagarna. Har det varit nederbörd har det kommit på natten. Visst vädret har kanske inte varit super duper men inte heller jätte dåligt. Vädret har varit solsken ömsom molnigt men det har blåst ordentligt. Hittar man lä har det varit toppen. Eftersom jag har varit här sedan barnsben hittar jag dom bra ställerna, he he…

Vi kollade på tvillingarna Rongedals uppträdande i tisdagskväll här på Sudersands badresturang. Uppträdandet får högsta betyg. På bilden här kan ni se hur glada Rongedalsbröderna blev när dom såg mig, he he… Skämt åsido så var dom mycket trevliga och verkade vara grymt schyssta.

Ja, kvällen slutade bra och vi gick hem mätta och nöjda.

Det har varit några magiska kvällar här på Fårö och häromkvällen åkte vi till Digerhuvuds raukområde och njöt av solnedgången och körde vidare genom Langhammars raukområde efter kusten. Jag passade på att ta några bilder av ljusspelet då solen gick ner bakom horisonten.

Igår var jag och visade familjen Norsta Auren som ibland omtalas som Sveriges finaste strand. Sandstranden är unik då den inte är en vik som är vanligast utan stranden buktar utåt “Aurudden” och är schizebred bitvis av den finaste sand man kan tänka sig. Halva stranden är för nudister och vägen till stranden är oskyltad och det kan vara lite bökigt att hitta dit.

Idag har vi softat med att besöka Fårösunds marknad. Har endast haft några långpromenader och längtar efter att få komma igång med riktig regelbunden träning. Hur som helst så ser jag konturerna på nya äventyr snart! Jag fattar inte vart tiden tar vägen! Dagarna bara rasslar på. Klockan tickar och snart är det måndag och vi checkar ut från huset här på Fårö och lägger även denna vecka till det som varit… Ha det gott!

Sudersand & Bad

Tisdagen var vår första riktiga slappardag på Fårö. Det blev en heldag på Sudersands kanonfina sandstrand. I år verkar det vara mer folk på Gotland och Fårö än någonsin. Det är kanske bara illusion, men när vi skulle med Fåröfärjan i måndags var kön den längsta i mitt mannaminne. Kön var ända upp till Bunge kyrka om ni vet vart det ligger? Det är ett gäng kilometrar dit från färjeläget i Fårösund.

Hur som helst så var det riktigt skönt badvatten och stranden var full med folk som njöt av solen. Alla i familjen blev mer eller mindre brända av solen. Efter badandet, duschade vi och åkte till Digerhuvuds raukområde och njöt av solnedgången. Vilket ljus och vilket färgspel på himlen! Magiskt och vi njöt i fullt ut. Det tråkiga är att jag inte kan delge er några fina bilder därifrån på grund av att jag glömt min kortläsare och USB kabel till min systemkamera.

Ikväll blir det käk på badresturangen till musik och sång av bröderna Rongendal, tvillingingarna ni vet som sjöng “Time is ticking i’m just a minut from you!”…

På plats

Det blev sent och stressigt igår. Jag var på kontoret och satte upp panoramabilden med hjälp av Tommy en god vän i kvarteret jag bor. Sedan blev det nog tre turer fram och tillbaka till kontoret via hemmet och Tyresö centrum. Det var mycket småfixande innan jag till slut var klar och nöjd.

Tommy står under panoramabilden vi precis satt upp.
Tommy Hiller står under panoramabilden vi nyss satt upp.

När jag var klar med kontoret fick jag börja packa mina grejer inför stundande resa till Fårö. Båtens avgångstid var 04:50 från Nynäshamn och när allt packande var klart hade klockan hunnit bli en stund efter midnatt. Stupade i säng för att sedan höra väckarklockan redan klockan 02:30. Vi kom iväg strax innan klockan 3 hemifrån Tyresö. Nu sitter jag i stugan vi hyrt på Fårö efter en mycket lång intressant dag. Vädret har varit mestadels molnigt men det har inte hindrat barnen från att bada som tokar. Vi hoppas på bättre väder i veckan men det ser dystert ut. Men det finns annat att göra än att bada som tur är. I morgonbitti ska vi ut på en långpromenad för att få blodet i cirkulation innan frukost. Ha det gott!

Ensam är stark

Har slitit med allt och inget! Gick upp lite senare än planerat och fick mig en liten sovmorgon. Intog frukosten framför en frukostsoffa på TV:n. Vil inte säga vilken kanal för dom håller inte vad dom lovar. Har märkt att jag kollar mindre och mindre på TV:n. Har man över 50 dagar i tält på Everest utan TV och fått tid att tänka, läsa och göra annat istället för TV så kan jag säga att TV och annan lyx klarar jag mig utan. Det var inget nytt för mig att vara utan TV men ändå. Dock så märker man att folk älskar TV mer än sin familj eller sambo. Inte i alla fall men ovanligt ofta är det så! TV:n förenar folk och får även folk att skiljas. Tråkigt men sant! Att leva är nog få förunnat i västvärlden! Jag menar att folk vill och säger ofta att jag skulle/kan göra detta bättre eller minst lika bra, men gör inte ett skit! Bara “softar” för att det är coolt! Hur länge ska man behöva softa innan något spännde händer i livet?

Allt jag hittar på eller utvecklar till ett projekt är jag oftast ensam till. Det är ofta när jag närmar mig målet konkret med flygbiljetter som andra vill haka på och tycker att det är kul och spännade. Men det är ofta mycket hårt arbete inför varje “första gång” då allt är nytt och man måste göra en djup och bra förundersökning innan man går igång. Andra och tredje gången är man “hemma” redan på ritbordet, då man har erfarenhet.

Idag har jag tillbringat min tid på “kontoret” som först bara var ett förråd. Kände inget personligt för lokalen utan tyckte bara att det var jobbigt. Nya rutiner jag inte hade plats för samt nya utgifter som inte heller passade min plånbok. Mot min vilja körde jag dit prylar varje vecka och rensade hemma samtidigt till min frus glädje. Det var en slags dödstädning samtidigt slog det mig då frugan frågade hur lokalen skulle hanteras om jag dog på Everest. Inga roliga frågetecken att räta ut när man är på topp och är odödlig. Men just den typen av frågetecken måste lösas innan man far iväg till Everest, man måste förlika sig med att ordna med sin begravning och vem ska ska ärva vad, vem som ska vara först in min lokal och röja om jag nu skulle dött på Everest. Hur som helst! Lokalen var lagom sunkig med raggarpäls på golvet och en mycket sunkig dörr som fladdrade när jag nös i lokalen. Efterhand så vande jag mig vid lokalen och skaffade hyllor och så småning om la jag nytt golv och fick ny dörr. På något sätt växte jag in i lokalen mer och mer! Det blev nytt golv, nya kompisar, nya sponsorer inför Everest med mera. Köpte möbler från ett inkassobolag som bytte lokaler och har nyss fått Internet att funka. Nu har jag nästan allt på kontoret av mina äventyrsgrejer samt fotoutrustning och datorer med mera. Idag var jag där och skulle montera min grymma panoramabild över Himalaya men hade sågat fel på ramen runt bilden. Som jag nu får fixa i morgon istället. Hur som helst så trivs jag något grymt bra i lokalen och hoppas kunna ha trevliga äventyrsmöten där och att få snurr på företagandet efter semestern. Simma lungt! /Pierre

Inramning

Hoj o hej på er! Idag har jag jobbat med administration på kontoret och ätit lunch med Johan Byström VD för SLIPSKUNGEN.SE. Alltid kul att äta lunch tillsammans Johan och diskutera allt mellan himlen och havet. Antar att när man träffas på detta sättet kallas det äffarslunch, man diskuterar idéer och annat matnyttigt, he he.

Jag trivs bra på kontoret och har snart fått det att bli en hyfsad Base Camp. För en vecka sedan klistrade jag ihop nio bilder över Himalaya med Mount Everest som kung i motivet då Everest tronar som högsta berg med sin grymma plym. Här om dagen fick jag en testbild från Crimson.se. Bilden i maxformat är cirka 80 centimeter hög och 9,75 meter lång. Jag tog ner formatet till hanterbar storlek och utskriften blev 21 centimeter hög och dryga 2,50 lång. Lite längre än jag hade tippat. Att rama in den skulle bli jäkligt dyrt och att rulla ut den varje gång man vill se den är ingen höjdare. Jag köpte istället en 6mm MDF board för nästan ingenting och körde med spraylim. Det blev kanon! Dock blev bilden längre än 2,45 meter som var skivans maxlängd. Det var bara att kapa bort en bergstopp. Jag är nöjd med resultatet och ska nu köpa list och sedan sätta upp den på kontoret. Bild kommer när tavlan/bilden är på plats.

Träningen idag fick vara springandet i Nacka Forum efter mina fem tjejer på shoppingrunda. Jo, jag fick bära också! Nya tag i morgon!
Tjo på er!

PS
Panoramabilden kan ni se här. På den här bilden har jag skrivit in topparna som jag kan namnet på. Har jag gjort fel på någon är ni välkomna att rätta mig!

Äntligen

Vaknade toktaggad! Tog fram diciplinen. Att vänta på motivation är bara att tokglömma! Motivation/inspiration är produkten av diciplin. Så är det i alla fall för mig.

Rotade fram mina träningskläder och stack ut på min första löparrunda sedan i Mars. Jo, jag har blivit försoffad efter Mount Everestexpeditionen. Nu kände jag det var dags att ta tag i livet igen. Sprang 5 kilometer, lite fjuttigt kanske! Det kändes skitbra i vart fall och nu är det bara att gasa på. I september ska jag på träningsläger med Army Fitness. Det är hemligt vad som kommer att hända. Det enda man vet just nu är plats/datum/klockslag för uppplockning sedan bär det av ut i skärgården på något i “Navy Seals” anda! Fan, vad det ska bli kul även om det lär bli jobbigar än jag kan drömma om 🙂 Tjo så länge!

Softardag

Dagen har varit i softhetens tecken med tid för eftertanke! Man kan undra hur en sådan dag ser ut i mitt liv. Softhetstecken, vilket ord! I vart fall betyder soft för mig att man tränat lugnt eller inget alls. Jag har inte tränat idag utan haft en semesterdag. Har inte varit på kontoret eller ägnat mig åt arbete. Bara varit med familjen. Småtjejerna ville gå på bio så jag körde dom till Söderhallarna och köpte biljetter för ”eclipse” som handlar om en vampyr som blir kär i en människa. Filmen varade i 2 timmar och fem minuter så jag han köra upp till Globen city för att handla diverse saker samt ta en runda i Stockholm för att se på båtar och annat innan det var dags att hämta tjejerna på Söder. Dock så var vi tidiga att köpa biljetter så vi han avnjuta en gemensam lunch på en resturang i närheten till biografen.

Eftermiddagen har ägnats åt fika, planerade av semester och annat mer spännade inför hösten. Ser fram emot att börja träna stenhårt för att kunna genomföra diverse äventyr framöver.

This slideshow requires JavaScript.

Pierre kollar tempen!

Idag har jag gjort allt och ingenting! Tiden rasslar och jag har blivit försoffad i vart fall för stunden. Sliter med att få kontoret klart och trivsamt för att efter semestern kunna köra igång för fulla muggar! I höst blir det bootcamp, klättring, löpning, simmning och en del fridykning med mera.

Fan, jag tror att jag kan göra hyfsade resultat fortfarande inom vissa grenar med lite träning. När jag var vass på fridykning var jag bara korkad som inte fattade hur farligt det var sa mina kompisar… Pannben har man ju, he he. Nä, det är bara kul att hålla på med olika saker som stimulerar kropp och ande.

Idag har jag oljat in trädäcket, badad med kidsen på Tyresö Strandbadet och även hunnit med en sväng till kontoret. Jo, jag höll nästan på att glömma att jag även har varit inne på Waterhouse på söder och hämtat ut en enkeltolva plus en dubbelsjua dykartuber som varit på provtryckning och är nu dugliga i fem år till. Min gamla regg cyklon 5000 är också servad och redo för nya dykäventyr. Dock är jag nog mest sugen på att erövra nya berg och ska jobba med det i familjen. Den som lever får veta vad nästa bergsäventyr blir. Det kommer snart skulle jag tro!

Ja, hur var det nu då med badtempen? För mindre än en vecka sedan var tempen 24 grader varmt. Kolla på bilden så ser ni att dagens temp var endast 14 grader, schizekallt tyckte kidsen 🙂

Simma lugnt i hettan!

Panorama är dagens ord…

Har slöat och slappat och ändå inte! Sliter med alla prylar som finns överallt. Att jag röjer kors och tvärs är ett ont måste. Jag måste helt enkelt få struktur. Jag har också insett att jag är en hamster! Hur kan man ha så mycket bra o ha grejer som man inte vet om eller till och med glömt bort att man har? Allt ståhej är förstås för att jag vill ha mitt kontor i ordning och fint. Alltså kontoret ska inte vara förråd eller Bace Camp, hm gärna lite Base Camp för att få lite mys känsla blandat med lite dykfeeling och lite annat.

När jag träffade Anders Gärderud, så sa han att jag är typen som gillar kartor!! Schize hur rätt han hade! Nu sist när jag var på “kontoret” och röjde så hittade kartor överallt i påsar och i kartonger som sparats för vad? Det var bland annat kartor över Fiji, Whashington, Hawai, Nanauira, citykarton över en hel del städer och såklart min gamla Australien karta där jag fyllt i de vägar jag kört på med en bläckpenna. I Australien körde jag och några kompisar dryga 1600 mil… Nog med detta! Jag har en simulationskapacitet som en kamel.

Hur som helst är jag väldans nöjd varje gång jag tokröjt och kört en full cheva transporter med bråte till tippen. Det blir lite luftigare och jag kan klämma in nya äventyr i mitt liv på så sätt hoppas jag.

I morse satt jag och jobbade med mina Everestbilder och fastnade för en bildserie fotat på Pang La passet på vår väg till Mount Everest Bace Camp. Pang La passet ligger på dryga 5200 meters höjd över havet med magnifik utsikt över Himalaya och där Everest är högst med sin brutala plym som visar tydligt hur jetströmmarna slickar toppen i stort sett konstant med höga vindhastigheter. En grym och mäktig känsla infinner sig i hela kroppen och man förstår att detta är på riktigt och att Everest är inget berg man ska underskatta.


Jag klippte ihop 9 bilder till 1 och resultatet blev denna panoramabild.

Panorama över himalaya och Everest.

Ha det gott och njut av sommaren!

Frustrerad & klättrar på väggarna!

Hej mina vänner! Ledsen att det dröjt med blogginlägg. Har varit hemma en månad nu från min Everestexpedition. Har haft fullt upp med en massa duttsaker. Sliter med mitt kontor där mitt företag “Toppresultat AB” är inhyst här i Tyresö. Det tar tid och jag undrar hur jag fått plats med alla prylar hemma i radhuset. Börjar komma i ordning och är glad för det.

Datorer har kraschat när jag var bortrest och en massa data likaså. Köpt ny dator till kontoret och fått Internet att funka perfekt via en 3G router och tvillingkortet som ingick när jag skaffade firmanalle. 3G Routern gör så jag kan köra ett nätverk med skrivare, datorer och lagringsmedia för bilder. Perfekt asså!

Ska försöka lära mig att blogga här för att vara snabb så jag kan delge mina läsare senast nytt enkelt i bild och text.

På wordpress kan jag blogga från vilken dator som helst med en Internetuppkoppling.

Frugan jobbar och ungarna har sommarlov. Det är superfint väder så det är tajt med tid för att sitta framför datorn och redigera film och bilder.

Min plan var att komma igång med Army Fitnessträningen igen efter midsommar. Tyvärr har jag bara tränat ett pass. Skulle tränat i morse tänkte jag men fick köra min älsta dotter med två kompisar till Gotlandsbåten som gick klockan 04:50 så vi steg upp klockan 3 i natt.

Nu sitter jag och väntar på att bli upp-plockad för att åka ut i skärgården på ett extrajobb som varar till Fredagförmiddag. Det är ett husbygge som jag ska jobba på. Får helt enkelt ta tag i bootcampandet till hösten och köra igång med träning i Tyresta Nationalpark och i lokala el-ljusspåret. Det ska bli hårdare än någonsin!

Som sagt är jag frustrerad & klättrar på väggarna för att jag inte gjort klart 2everst.com och toppresultat.nu, men det kommer 2everest.com ska finnas kvar och bli omarbetad så småning om. Toppresultat ska erbjuda mina konsulttjänster snart.

Håll nu ett öga på den här bloggen och lägg upp den i dina favoriter om du vill hänga med på mina upptåg och äventyr virutuellt! Välkommen ombord! 🙂

RIB Båten på Kamelkobben den 29 Juni 2010

Jag & Peter Adolfson under vår nattliga färd över Stockholms skärgårds fjärdar i sommarnatten.