Anticlockwise & träning…

Vaknade upp till en underbar höstmorgon. Dock en timme för tidigt! Jag vaknade halv nio i morse och frugan påpekade att klockan bara var halv åtta! Jag skruvade sålunda klockan ett varv bakåt och låg och lursov hela bonustimmen. Det var grymt skönt att få denna gratistimme på bunuskontot. Sedan var det som vanligt med frukost till någon TV soffa. Eftersom jag nu försöker att skärpa upp kosten och äta Low Carb High Fet (LCHF). När man käkar LCHF finns inget utrymme för fusk, jag fuskar lite så det blir ett mellanting mellan LCHF och GI. Målet är såklart att köra LCHF till 100% inom kort.

Efter att ha intagit frukost bestående av dryga halvlitern vatten, två kokta ägg, några cocktailtomater, sallad, gurka blandat med majonäs och lite olivoja åkte jag och Anders till lokala gymmet och värmde upp med 35 minuter crosstrainer sedan gymmade vi på ordetligt. Det slutade på två timmars totalt mosande inne på gymmet. Vilket var fantastiskt skönt! Ska nog haka på minst en gång i veckan som alternativ till mina egna sessioner i skogen.

Innan lunch tog vi en dryg 2 kilometers promenad i skogen. Anders och jag med hundarna Norma och Tyson. Hundarna lekte och hade grymt kul. Vid ett tillfälle jagade Tyson, Norma som sprang ut i ett vatten dike som hade ett vattendjup på två decimeter. Tyson kastade sig ut i vattnet och såg riktigt förvånad ut när han nästan försvann i vattnet. Men han var snabbt uppe på stigen igen efter några riktiga tjolahoppsanskutt igenom vattnet.

Väl hemma tog tjejerna emot Tyson och duschade honom i ljummet vatten och gjorde han fin. Efter lunch intog Tyson ryggläge och jag satte mig vid TV:n med resten av familjen och kollade på någon film inspelad på Tvboxens hårddisk. Naturligtvis med en kopp kaffe! Nu får vi se om det blir någon mer aktivitet på det här dygnet.


Jo, jag känner igen detta från badhuset där folk parkerar sina lås till skåpen.


Anders kör så det ryker på crosstrainern…


Vi kör i gymmaskinerna idag. Jag fördrar fria vikter.


Jag tar i och kämpar på…


Samma ansiktsuttryck som när man sitter på toa?


Anders med hundarna vid Bansjön.

Simma lungt så länge! /Pierre

69

Jag har haft en svettig och spännade dag. Har fotat som brukligt men glömde dessvärre kameran på kontoret. Hoppas det är ok! Inga bilder asså!

Var ute som vanligt i förmiddags! Som det nu blivit vardag av som nybliven husse. Tyson och jag tog en prommis på dryga 2 kilometer i förmiddags och till min häpnad och glädje kan jag se och uppleva Tyson växa. Att han blivit lite större och mycket starkare. Han har även fått ett större självförtroende. Tyson vågar ta ut svängarna mer och springer mycket fortare. När han svänger sprutar det geggamoja om tassarna. Ja, jag är helt impad! Tänk att vakna en dag och helt plötsligt vara superman! Det måste ju vara så Tyson känner! Att han äger liksom. Mindre rädd för riktigt fula och äckliga hundar. Nu kan Tyson även föra sig med hjälp av hundsnacket. Snacket vi människor inte förstår som är osynligt, verbalt och kroppsligt. Samt hundarnas grymma förmåga att känna av lukt! Han stämmer av i god tid och när han känner sig trygg kan han ibland gå upp på bakbenen och jabba med framtassana lekfullt mot dessa gigantiska hundar, som en del personer valt att vara husse till! Tyson liksom jabbar mot nosen på dessa stora bestar. Det roliga i kråksongen är att hundarna ofta förstår varandra väldans fort och blir kompisar för livet eller tvärtom.

Ja, som ni förstår är det hårt att ge sig in i hussevärlden 🙂 Har även jobbat stenhårt under eftermiddagen på kontoret. Har lyckats få kontakt med viktiga personer för min framtida existens. Det känns bra! Men det handlar mycket om att orka ligga på för inget kommer gratis! I vart fall inte i mitt liv! I mitt liv är det två tomma händer och mycket hårt arbete och med samma vertyg alla föds med. Det som mitt ända hjälpmedel! Inget är lätt har jag märkt! Men på mitt konto har jag mycket vilja, tålamod och envishet som heter duga. Men samtidigt måste man veta och kunna aväga när det är dags att byta stig på livets väg. Göra något nytt för att få energi och lust att leva och göra kul saker. Jag har valt livet vid några speciella tillfällen och berättar om ett tillfälle under min föreläsning. Kommer mycket väl ihåg ett annat tillfälle då jag såg ljuset i tunneln. Jag fick luftstopp under ett dyk på 48 meters djup. Jag var därnere i djupet på ett vrak, helt själv någonstans i Östersjön. Att andas ut för att sedan inte kunna andas in… Gav nödsignal efter en kort stund i livlinan men dykskötaren gav mig bara mer lina… Ja man blir glad när man överlever livets prövningar. Med andra ord kampen går vidare! “Never ever give up!” Och idag är det vilodag från träning, hm ja jag känner mig lite lat 😉 Men jag längtar efter höga berg och roliga människor att snacka med. Fridens! /Pierre

Stocken…

Hade planerat vilodag. Målet idag var att komma i tid till ett viktigt möte och komma framåt i en liten business som har att göra med energitillskott och vitaminer med mera. Jag har käkat energitillskott under en tid och är mycket nöjd. Sedan jag började med detta har jag inte varit sjuk och även sluppit min jobbiga allergi. Jag kan inte vara annat än vara glad. Allergin har utvecklats på äldre dar och har varit ett helvete under en månads tid varje sommar. Tror att det är gråbo och gräspollen som spökar. I sommras var det grymma nivåer och jag kände ingenting. Bara att hoppas att det inte var en tillfällighet.

Om det är tillskotten och dessa mineraler som är huvudanledningen till att jag sluppit allergin eller uteblivna förkylningar vet jag inte. Men hoppas såklart att det är bra produkter och vet några fotbollslag i Italienska fotbollsligan käkar samma produkter och att dom är mycket nöjda. Jag kommer att fortsätta med käkandet.

Jag började texten med att skriva att målet var att komma i tid till ett möte… Mötet var på mitt eget kontor och jag var ute i god tid, men kunde inte hitta bilen. Fövirrande! Nä, inte så värst. Igår hade min kompis och granne lämnat ett par bilnycklar till en lånebil då han skulle ta min bil i morse för att byta till vinterdäck. Jag var lite stressad när jag kom in i garaget och upptäckte att min bil var borta. Kom på att vi bytt bilnycklar men hade ingen aning om vad det var för bil jag skulle köra. Försökte ringa kompisen men fick bara svar av hans papegoja. Efter tag och några påringningar kom jag fram och fick förklarat vilken bil det var och vart den var parkerad. Kom iväg lite sent men det gick bra och mötet gick mycket bra!

Väl hemma sittandes framför TV:n fick jag en oerhörd lust att träna fast det var planerad vilodag. När jag reste mig upp för att klä om hade jag nästan ångrat mig för jag kände mig så jäkla sliten. Men vafan! Det brukar ju gå över. “Bara döda fiskar flyter med strömmen!” tänkte jag. Läste det citatet på webben idag och gillade det och fick inspiration. Jag tänkte positivt och hittade tillbaka till känslan av hur jäkla skönt det är när man väl är igång och när passet väl är över.

Musiken i min Ipod fick upp humöret och lusten att prestera. Ikväll lyssnade jag på Johnny Cash. Skitbra! Jag körde även denna kväll intevallträning sprang som en tok och gick en kort sträcka för att sedan springa som en tok igen. Körde cirka 6 kilometer på det viset sedan kånkade jag stocken fem vändor upp till toppen av slalombacken nere vid Alby Frisluftsgård. Efter två vändor gick det grymt sakta. Det var halt och oerhört tungt, svettigt och varmt ikväll. Det var jobbigt med hörlurssladden som kom i kläm under stocken. Hörlurarna åkte ur öronen några gånger och var svåra att peta in dom ordenligt i öronen. Men det gick och med lite jävlaranamma fullföljde jag träningspasset som planerat och parkerade stocken längst ner i backen på ett ganska skyddat ställe.Jag vilar mig mot stocken på toppen av slalombacken ikväll.

Nu är det bara att lägga sig! Ja, jag är mör, sliten och nöjd! Precis som det ska vara. Sov gott!
/Pierre

Drömmen om Everest!

Igår höll jag min andra föreläsning om “Drömmen om Everest” inne i Addnatures butik på söder. Butiken var fullsatt som sist vilket var jättekul. Ja, jag hoppas innerligt att jag levererade ett mervärde till publiken. Det kändes toppenbra efteråt och vi fick till en bra frågestund och en del stannade kvar efteråt för lite extra bonus eftersnack.

Det var extrakul att träffa några av mina klätterkompisar långväga ifrån. Dom två klätterkompisarna har jag klättrat med i både Ryssland och i Sydamerika. Att dom körde från Västerås för att kolla mig var riktigt kul och en trevlig överraskning. Likaså kom min instruktör från Armyfitness.se för att lyssna och även en svenskrekordhållare inom fridykningen som numera också kastat sig in i bergklättrarsvängen. Tack till alla som var där och gjorde kvällen toppentrevlig!


Mount Everests topp uppe i bildens högerkant.


Om just du och ditt företag vill höra min förläsning “Drömmen om Everest” så tveka inta att kontakta mig!


Klicka på bilden eller här för att komma till min insamling “Barn ska inte dö i cancer!

Rundar av uppdateringen med: Gå inte alltid dit vägen leder. Gå istället där ingen väg finns – och lämna spår” (R.W Emerson)

Fridens! /Pierre

sockerporr

När det gäller kost så måste jag medge att det är svårt att leva som man lär! Jag ska återta kommandot över vad och när jag stoppar något i käften. Jag roade mig med att vara extra noga när jag inhandlade dagens livsmedel på ica.

När det gäller mat till den lille vargen så ska det var skitnoga och man ska tamefan inte ge honom köttbullar, korv, potatis och annat som vi människor kallar husmanskost. Varför? Jo, för det är inte bra mat! Men vi kan tydligen stoppa i oss all denna skräpmat. Det finns för helvete knappt kött i köttbullarna man köper på ica. Det är samma sak med falukorv, prinskorv och grillkorv dom så kallde “hot dogs” är i princip helt fria från kött.

Ja, jag kanske tar i men det är så dåligt att man blir mörkrädd! När man kollar på allt halvfabrikat så har det pyttsas i mer och mer socker i stort sett alla livsmedel. Kolla på stekfläskets innehållsförteckning och bli inte förvånad om du ser att det finns socker även där. Det är sockret som gör oss sjuka och feta. Nä, jag ska skärpa mig och ta mig i kragen ordentligt för det som verkligen funkat för mig är LCHF. LCHF betyder Low Carb High Fet. Man ökar sitt fettintag och minimerar och allra helst slutar helt med kolhydrater. Blodfetterna blir bra och kroppen kan producera insulin på en jämn nivå. Att få blodsockret att åka bergodalbana är bara skit. Se på all läsk ZERO, sockerfri och “lite”. ZERO säger bara att det inte är sötat med riktigt socker och kan till och med vara sötare än de läsk som är sötade med vanligt socker. Ja, dom sockerfria produkterna är sötade med kemiskt socker av något slag, till exempel aspartam. Helt sjukt! Helt osötad “läsk” skulle nog ingen gilla eftersom vi just nu verkar leva i ett kollektivt rus av “sockerporr!”

Nog gnällt om livsmedel. Jag har för övrigt haft en mycket bra dag med några möten varav ett var en bra diskussion om jobb och ett om produkter som ska sälja via webshop. När dessa möten var avklarade så åkte jag för en lunch med mina forna kollegor på AZ. Det var riktigt kul att träffa den lilla kraftstyrka som håller ställningarna när dom flesta fått sluta. Det var helt klart långt ifrån färdigt med omorganisationen.

Efter middagen körde jag tjejerna till stallet och passade på att köra ett träningspass. Det blev intervallträning. Jag körde gång/snabbmarch mellan två lampstolpar för att sedan springa som en tok 4-5 lampstolpar och så fortsatte jag till jag var klar. Dock joggade jag försiktigt första kilometern så jag blev varm innan jag körde igång. Vädret var toppen lite varmt och ingen nederbörd. Bara att gasa. Det blev ett varv på 4 kilometersslingan och två varv på 2,2 kilometersslingan i lokala el-ljusspåret. Glömde pannlampan hemma så jag sket i att nöta i slalombacken denna afton. Som vanligt är man mycket nöjd efteråt! Från och med i morgon ska jag kunna känna mig lika nöjd av vad jag stoppar i munnen! Klarar jag morgondagen kommer det ingjutas hopp om att sockerporrens tid är över! Carpe diem!Hm, jag var så upprörd över sockret så jag glömde berätta om det konstiga motorljudet jag hörde i skogen och ute i koldammen ikväll.


Folk har kallat mig för skogsmonstret när jag drar mina VAN däck i skogen. Men ikväll blev jag förundrad över oljudet ute i koldammen. Efter ett tag körde en båt med drivband upp genom vassen. Då såg jag att sjömonstret höll på att klippa vass ute i mörkret.

Svettig o glad!


Fallosymbolen i hästhagen.


Havremoppen pakerad efter kvällen pass. Fridens!

Att göra tusen saker och ändå ingenting

Dagen gick som en oljad blixt! Fattar inte hur det gick till. Har fått en hel del gjort. Mest en massa småpuckar som jag har dribblat med. En del har tagit mig framåt en del bakåt och förhoppningsvis har jag tagit mig mest framåt. Huvudnummret var lunchmötet med Addnature. God mat i TV4:s lunchresturang. Såg några bekanta ansikten från TV. Vi diskuterade och avhandlade en massa spännade saker som jag kan delge er senare hoppas jag.

Ikväll blir det vilodag från fysisk aktivitet och tid kommer att läggas på min presentation samt en del annan adminastration. Det blir lite mys också såklart!

För dom som vill se mitt föredrag om mitt livs äventyr så finns det några platser kvar på Addnature nu på onsdag den 27:e. Klicka här eller på bilden ovan för mer info.

Kör i vind! /Pierre

Sunnudagr

På fornnordiska heter Söndag Sunnudagr och är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan. Dock uteblev solen utan dagen gick i regnets tecken. Tråkigt för en del men jag formligen älskar hösten med det så kallade höstrusket som mycket väl kan vara snö, regn och blåst.

När jag vaknade i morse och hörde hur regnet smattrade mot plasttaket på uterummet, då kunde jag inte låta bli att mysa. Käkade frukost och klädde på mig för ett träningspass fast jag egentligen bara hade planerat att slappa och vara hemma och fixa med lite av varje.

Klädde även på den lille vargen hans skaljacka och började med att knata två kilometer med den lille goa vargen. Två kilometer är lagom distans för vargen. Under promenaden med Tyson (den lille vargen) hittade vi en död snok på hundängen. Snoken var i tre delar så vad han råkat ut för vet jag inte men tippar att någon större hund bitit sönder den stackars snoken. Tyson visade inget intresse för den döda kroppen. Han luktade inte ens på den. Det var antagligen jag som var mest intresserad likt “animal CSI”.

Väl hemma för att lämna Tyson var han så skitig och grusig att han fick ett ljummet bad av tjejerna i familjen. Jag själv fortsatte och startade min egen träningsrunda. Det blev dryga 8 kilometer jogging och snabb promenad utöver uppvärmningen med Tyson.

Kunde inte låta bli att köra tre vändor i slalombacken nere på Alby friluftsgård med den perfekta stocken på ena axeln.


Konstig stubbe i hästhagen. Såg ett gäng stubbar som är dryga metern höga. Ska bli kul att följa utvecklingen i hästhagen i veckan som kommer.

Nu så här innan jag kastar mig i bingen kan jag nöjt konstatera att denna sunnudagr varit till belåtenhet!

Simma lungt! /Pierre

Mitt hundliv

Nu börjar det bli lite kallare vilket jag tycker är skönt! Frisk och skön luft. Gillar alla höstens färger men vargen i familjen ville först inte gå med ut i morse när tempen låg strax under nollan. Ja, det gillade inte Tyson familjens lille varg.

Fick locka ut han med en liten godis. Först tvekade han och anade ugglor i mossen för att sedan sätta fart! Han toksprang fram till mig och godisen. Sedan var vi först på väg med Isabella till stallet där hon praoar denna vecka. Sedan hem igen för att genast ta en långpromenad, ja lång o lång det kan ju diskuteras. Men det blev i alla fall två kilometer på skogstigarna. Tyson fick tjingsa på några hundar under promenaden och det är lika spännade varje gång.

Vi lunchade hemma och jag passade på att jobba en stund. Det blev även en tur till kontoret och ett besök hos Slipskungen där Tyson fick tjingsa på Rex “den studsande dvärg pinchern”. Vilket race det blev. Dom fann varandra direkt två valpar som jagade varandra som dårar på detta hala lagergolv. Vad vi skrattde gott Johan (slipskungen) och jag. Vi skrattade så vi kiknade åt hundarnas sladdande. Efter en stund fick vi bryta för att hinna jobba. Jag gick till mitt kontor där Tyson fick en stunds vila innan det var dags för att hålla kväll.

Efter middagen kände jag att det får bli en extra dag vila från träning då jag har mycket att få klart. Efter klockan 20 tog jag och Tyson en promenad på tre kilometer med Anders och hans hund Norma.

Norma och Tyson gillar verkligen varandra där Norma tar på sig mammaroll och tar hand om Tyson. Han tyr sig till henne och det är lungt och tryggt. Klart dom kutar runt lite här och där men inget tokjagande. Det blev en tur på områdets stigar förbi hundängen och hem. Distansen var ungefär tre kilometer.

Ja, vilket hundliv jag helt plötsligt hamnat i! Det är kul nästan hela tiden! Dagarna bara försvinner och ikväll kommer vargen att sova gott skulle jag tro. Här under några bilder från dagens hundliv!


Tyson under dagens första prommis.


Rex och Tyson i vilda jakt.


Norma och Tyson ikväll. Kolla in Tysons raggarpäls! 🙂

I morgon blir det något helt annat! Fridens!

Mitt Everestäventyr

Hej, var svimmtrött när jag kom hem från mitt föredrag igårkväll som jag höll på Addnature. Därför blev det inget bloggande. Jag kalasade på en påse Turkisk peppar som jag fick i present av mina tvillingtjejer när jag kom hem.

Hela familjen hade suttit och kollat hur jag skötte mig på Addnature eftersom hela föredraget sändes live ï Addnatures Facebookgrupp. Dom tyckte att jag var bra! Vilket glädjer mig. Har även fått en hel del positiva mail och SMS från folk som kollade via nätet. Jag tackar och bockar 🙂

Självklart så gillar alla inte det man gör. Men det gör inget. Om man som nybörjare kan få gott betyg av 60% så är mycket vunnet. Men målet är såklart 100%. Hur många procent som tyckte det var bra igår vet jag inte. Magkänslan var bra och många stannade kvar efter föredraget och pratade. Sedan ger träning färdighet, men man måste våga! Det är A och O! I allt jag gör eller tar mig för så vet jag att man kan höja sin lägstanivå rejält! Gårdagens föredrag var färdigknåpat på datorn klockan 14. Föredragets genomförande var orepeterat och kan ses här Livesändning från Addnature igår och är min nuvarande lägsta nivå som jag nu ska slipa på till den 27:e Oktober då mitt nästa tillfälle är på Addnature. Den 27:e kommer även denna sänding att tas bort från nätet.

Jag har själv tagit mig mod och kollat och analyserat föredraget. Nu kommer jag att putsa på det med kanske lite nya bilder och ta bort en del samt skriva anteckningar så jag inte missar saker jag hade velat säga.

Tjo så länge! /Pierre

Stall, träning och hundliv!

Har haft en slappardag. Sovit gott men väckts av vargen allt för tidigt. Vargen var pinknödig vilket jag också tydligen var då Tyson pinkade ute på baksidan fick jag gå in på toan. Det regnade ute och det var riktigt skönt att få krypa till kojs efter toabesöket för oss båda.

Somnade om men väcktes alldeles för tidigt. Klockan ringde 06:30 och jag var som en klubbad oxe och vankade sakterligen upp på övervåningen likt en zombie för att väcka barnen. Var seg i hela kroppen av träningen kvällen innan.

Det blev en lugn förmiddag med en kort promenad med Tyson som fick ha regnjacka på sig dagen i ära och lite motvilligt gick ut i regnet. Sedan softade vi i soffan till någon av morgonsofforna på TV:n. Det blev en stund surfande och en del mailande med några oplanerade powernaps. Sedan lunch och besök hos Magica Brodyr i Älvsjö. Där fick Tyson träffa sin syster och mamma. Vilket drag! behöver inte säga mer än så. Det förklarar allt.


Tyson undrar vad det blir till middag.

Kollade även på profilkläder och till i morgon tar Magica Brodyr fram en piketröja med Everestloggan inbrodderad på höger bröst med den ända skillnaden att det står 2012 istället för 2010… Ska bli kul att få se den i morgon.

Planer smids! Det ska hända mycket framöver. Hoppas bara att få allt på plats och förankrat innan jul. Letar även jobb! Letar även uppdrag som jag kan konsulta. Har du något tips? Måste börja tjäna pengar och få snurr på ett och annat. Inget händer utan hårt arbete och slev med mycket tålamod.

Efter middagen så var det dags för en av döttrarna att åka till stallet. Jag kände mig på bettet och segheten från i morse var bortblåst hade helt enkelt inte känt efter:-) så jag klädde om till träning och körde henne till stallet. Parkerade bilen där och stack ut i skogen på ett mycket lyckat och träningspass i regnrusket. Fasiken vad skönt det när man fått upp ångan!


Jag sliter med stocken i slalombacken nere på Alby friluftsgård. Tre vändor blev det med stocken i backen.

Det blev 8 kilometer hård stavgång och vid slalombackens nedersta del bytte jag stavarna mot en stock som kanske vägde 25-30 kilo. Kastade upp stocken på ena axeln och sedan körde jag på upp till toppen där bytte jag axel för nedvägen. Regnet hade gjort slalombacken hal där stigen var så jag fick mosa på sidan om stigen där det var gräs. Halkade omkull en gång på nervägen och tappade stocken. Bara att bita ihop och hämta stocken och fortsätta därifrån jag tappat den.

Nu i skrivande stund är man mycket nöjd med att träningspasset blev av och nu kan läggas in på träningskontot. Måste även få ordning på kosten genom hård diciplin. Det får bli nystart för LCHF kosten i morgon.Till skillnad från mig fick min dotter vara inomhus och utöva sin hobby. Så Isabella missade att få vara ute i friska luften;-)

Det var en kort sammanfattning av dagen. Nu är det dags för bingen och i morgon ska jag hålla mitt föredrag om mitt äventyr på mount Everest och hur det började och slutade på Addnature i stockholms city. Måste vara utvilad och taggad! Sov gott det ska jag göra nu!

/Pierre