Nedräkning till Lördag (4:e Dec)

Ja, tiden rasslar och jag stretar inte emot! Nedräkningen är igång och på Lördag kommer jag att hålla ett föredrag om mitt livs äventyr. Föredraget har rubriken “Drömmen om Everest” och jag kommer att hålla till i biografen FORELLEN i Tyresö centrum. Mer info och biljettbokning finns här om du klickar på “Föredrag 4 December“.

Jag har gjort mitt bästa för att få till detta och tackar Tyresö kommun för all hjälp hitentills. Hjälp nu till att fylla hela biografen för att göra detta till en minnesvärd eftermiddag innan jul. Det är såklart jättekul för mig att ha en publik att prata till och mycket bra för barncancerfonden som får hela 20% av vinsten 🙂 Det är en bra och annorlunda story jag berättar och det blir mycket bilder från äventyret. Jag hoppas kunna leverera en laddning inspiration till dom som kommer och lyssnar.

Bilden är från dagens Metro. Hoppas folk ser annonsen och ser till att det blir en minnesvärd Lördaseftermiddag den 4:e december. Jag vill komma och fixar en biljett med en gång!

Fridens och väl mött!
/Pierre Näsman

Påt igen!

Då var dagens träningspass lagt till handlingarna. Fasiken vad trött och sliten jag var när väckarklockan ringde klockan 5. Bara att masa sig ur bingen! Gick ut i köket där jag hängt fram träningskläderna. Klädde på mig lite motvilligt när jag såg snöyran utanför köksfönstret. Dock var det bara tre minusgrader. Det är inte så kallt men vinden gör sitt också. Jo, det är nog lite kallt när jag ser hur det ryker snörök från hustaken mitt emot. Jag tänkte att idag får jag ta min specialnätbrynja från OR (Outdoor Research) som första lager sedan en långärmad svartwool och på den en tunn vindjacka som toppas med Armyfitness.se t-shirt. På fötterna blev det Icebug med höga skaft.

När jag käkat blev det en lugn biltur in till Årstaviken i snöyran. På vägen låg det snödrivor av blåsten eftersom plogbilen inte hunnit ut och gjort sitt jobb.


Precis glidit in på parkeringen vid Årstaviken.

Väl framme var det bra uppslutning och tro på fan! Instruktören hade bara t-shirt och hanskar!!! -3 och blåsig snöyra 🙂 Står instruktören i t-shirt så räkna med att det blir tufft! Vi körde så svetten sprutade idag också. Mycket intervall, löpning och morgonen i ära så fick vi praktisera alla tänkbara sätt att bära sin kompis på. Det var tungt riktigt tungt, men ack så skönt! Det är alltid lika skönt när man kämpat sig igenom träningspasset. All heder åt våra mycket duktiga instruktörer. Man lär sig nya övningar hela tiden och dessa kan man praktisera vart som helst. Kollektiv träning när den är som bäst!

Fridens! /Pierre

Mitt i!

Hej, jag har börjat träna med Armyfitness.se igen. I måndags var det full gas, jag menar verkligen full gas! Ben hette instruktören och träningspasset innan frukost gick i löpningens tecken. Shitt vad vi fick springa. Mycket idioten blev det he he! Mycket backe och mycket annat där Ben manade på med orden faster faster FASTER!!

Jag gjorde misstaget man aldrig ska göra. Kommentera aldrig någonting och säg för böveln inte att det är jobbigt! När vi hade kört i dryga timmen var jag en gnutta sliten och vi sprang idioten i en skitjobbig seg backe. Då sa jag att det var lite jobbigt! Ben kontrade blixtsnabbt med att han hade i uppdrag att köra extra hårt med mig! Ha ha, det är kärlek det! Jo, jag är väl pervers nog att även gilla det, he he. Det är alltid lika skönt att komma hem och få duscha och ta den där första goda koppen kaffe och sträcka ut i soffan en stund innan det är dags för obligatoriska timmen i skogen med den lille vargen.

För övrigt upprepar jag vardagen med jobbansökningar, pillar på min kommande föreläsning och åker på diverse möten. Räddar hårddiskar som aldrig verkar sluta att vilja dö. I går tog livet slut för familjens kära kanin Pontus. Pontus skulle bli åtta år till våren men hade uppnått en ansenlig ålder för att vara kanin och insjuknade hastigt och lustigt. Vi åkte till vetrinären igår vid lunchtid och lösningen blev avlivning. Det var levande ljus och en fin tillställning hos vetrinären. Ungarna var jätteledsna såklart och hunden undrade nog vart kaninen tog vägen. Ja, det händer en massa saker hela tiden hos familjen Näsman.


Pontus då det begav sig! 🙂

Idag var det busväder när jag vaknade och Tyson den lille vargen tyckte det var spännade att jaga snöyran. Jag fick ta en lita kortare runda då han såg misstänkt frysen ut. Vi körde lite backe för att hålla flåset uppe, ha ha.

Tvillingtjejerna fick komma hem lite tidigare från skolan idag för att medverka i en tidningsintervju om mitt Everestäventyr. Lokaltidningen Mitt i Tyresö kom på besök till mitt lilla hobbykontor där jag har all utrustning med mera. Kontoret funkar som min oas i tillvaron och är en trevlig lokal att möta kompisar i och planera framtida expeditioner och äventyr.

Jag tyckte att intervjun gick riktigt bra och ungarna var exemplariska:-) Nu är det dags för att sova då nästa Armyfitness pass börjar klockan 06:15 inne vid Årstaviken. Måste sålunda hoppa ur bingen klockan 5. Ska bli spännade att se hur trafiken flyter:-)

Ikväll bjuder jag på ett Youtubeklipp som kan inspirera.

Fridens! /Pierre

Cancerhelvetet!

En glad man i sina bästa dagar har hastigt lämnat oss! Alldeles för tidigt!

I sommras upptäckte läkarna att Göran hade fått cancer. Göran blev inlagd på sjukhus ganska omgående. Till en början såg det ut som det skulle kunna sluta lyckligt. Tyvärr hittade dom mer cancer i kroppen och Görans kropp orkade inte mer. Han somnade in för gott alldeles nyss!


Jag kommer att minnas Göran som en pratglad gubbe som left livet! Han älskade att berätta roliga historier ur sitt roliga och spännade liv. Även om han insåg hur sjuk han var så snackade han in i det sista om att köra på som vanligt och såg fram emot nästa sommar.

Vila i frid vännen!

Föredrag i Forellen, Tyresö.

DRÖMMEN OM EVEREST.
Visst är det omöjligt, men jag gör det ändå!

Vem har inte en dröm eller önskan som fått stå tillbaks för att vardagsbestyren tar all tid? Vem har inte längtat efter en förändring i tillvaron någon gång?

Pierre Näsman, en heltidsarbetande fyrbarnsfar, vars familj fått utstå många prövningar berättar inspirerande om hur han funnit kraft och möjlighet att kombinera vardagslivet med äventyr på hög nivå.

Pierre berättar inspirerande om sina förberedelser och sin dramatiska expedition under en av de svåraste säsongerna på Mount Everest på många år.

Ni är välkomna till Pierres föreläsning på Biografen Forellen i Tyresö Centrum. När? 4 december, klockan 14.00. Planera 90 minuter för detta.

Det kostar 100 kronor per person. 20% av vinsten går oavkortat till Barncancerfonden.

Ta med kollegor, familjemedlemmar, arbetspartners, nyfikenhet och ett glatt humör!

Köp era biljetter på www.addnature.com eller på denna direktlänk.

Väl mött!
/Pierre Näsman

Föredrag och lite minnen

Har haft en jävulsk träningsvärk! Sedan nystarten av BOOTCAMP! Har vilat från träning i några dagar och även vilat från bloggandet. Har ledsnat lite på att allt är så enformigt. Vill inte servera er läsare samma bilder från samma rundor och samma stock så jag tog helt enkelt lite ledigt från bloggen.

Jag har dock inte varit lat och legat och pillat navelludd och stirrat i taket eller på TV, ha ha. Har jagat jobb, slipat på mitt föredrag och har ändrat och donat. Bytt bilder och lagt till med mera. Har även varit ute och träffat sponsorer, tränat och kört tre föredrag den här veckan. Sista föredraget satt som en smeck! Kände mig riktigt nöjd! Men som jag brukar säga, man alltid höja sin lägsta nivå oavsett vad det gäller.

Tyson den lille vargen eller rättare sagt familjens lilla hund har nu växt till sig. Tyson har blivit starkare och tuffare. Var ute med honom i lite tuffare terräng vilket han gillade. Han är grymt lydig och duktig. verkar som det stämmer att Yorkshireterrierna är skitsmarta! Tyson är i alla fall en begåvad hund.

Idag hade jag besök av Anders Stävhag en äventyrare som är bosatt i Jämtland och ska ta sig an Mount Everest 2011 från Nordsidan. Jag hämtade upp honom på Stockholm central vid lunch sedan for vi iväg och käkade lunch i Tyresö centrum för att sedan snacka i ett gäng timmar om Mount Everest och en massa annat på mitt kontor. Det var riktigt trevligt. Ja, jag tyckte mötet gav Toppresultat! Jag fick även hans nya bok om Pilgrimsvandring signerad, vilket gladde mig mycket. Ska bli kul att läsa den. Vi pratade mycket och såklart extra mycket om Everest. Jag stöttar och hjälper honom så mycket jag kan med min erfarenhet från min Everestexpedition i våras.

Har även fått två föredragsbokningar till i december vilket glädjer mig. Bra om det rullar på i någon månad med bokningar. Jag har dock inga större förväntningar då man är okänd och nybörjare på området. Men skam den som ger sig! “Drömmen om Everest” är en spännade story jag berättar. Har fått bra feedback hitentills vilket glädjer mig. Har även fått nyttig och konstruktiv feedback vilket jag lapar i mig.

Jag har inte fotat något på några dagar så jag bjuder på en lånad bild från Aftonbladet på två GOA inspiratörer! Nämligen Göran Kropp & Ola Skinnarmo! Lägger ut min limrick som jag kom två med i en limricktävling där man kunde vinna en plats att få följa med att hämta upp Ola Skinnarmo på Nordpolen under Nordpolsexpeditionen 2000 som Göran Kropp var med på då han förfrös sin tumme.

Så här gick min limrick:
På Nordpolens kondis i Vara
beslöt Ola och Göran att fara
till jordklotets topp
svalka själar och Kropp
Åtminstone en tumme bara

Jag kom bra överens med Olas kompis som ringde upp mig och erbjöd mig att få följa med att hämta upp Ola fast jag bara blev tvåa. Men det kunde jag inte tyvärr. Vi hade fullt upp med våra tvillingtjejer vid tidpunkten.

Inom kort kommer ny agenda för nya äventyr! Var så säker! Nä, nu är det dags för bingen!

/Pierre

Eyeworks.tv

Uppe med tuppen denna Farsdag! Helt otroligt att vara först uppe denna morgon och få sätta på kaffebryggaren. Men klart skönt att få sätta sig i soffan och avnjuta morgonkaffet till ljudet av regn mot uterumstaket och titta på morgonsoffan på TV. Frugan hade dock varit uppe ännu tidigare och rastat hunden medan jag sov som en stock.

Dagen hade ett eftermiddagsmöte inbokat denna sköna Söndagseftermiddag. Jag hade ett slags pirr i magen inför dagens möte. Men inte så det kändes jobbigt eller så, bara ett skönt pirr att något ska inträffa. Men just nu var det ännu lång tid kvar till mötet.

Jag han sticka ut på en lite längre runda med Tyson, familjens lille varg och gulleplutt! Han är sååå älskad av alla och äger fett som ungarna säger. I morse hade han ingenting emot att ge sig ut. Kanske kände Tyson av den varma höstluften. Vi var ute och knatade i dryga timmen och ena tvillingtjejen var med och lekte. Däremot tyckte hon att jag gick för långt och att det var en gnutta jobbigt. Hm, mycket datasittande eller? Tänkte jag och körde på. Rundan var till allas belåtenhet väl hemma igen. Tyson käkade snabbt och duschades av och därefter gick han in i sin lilla koja för att sova. Jag var lite avis, kände också att det vore skönt att få ta en powernap!


Grannens Rhoderendron i höstskrud!

Röjde och fixade lite och han en snabb sväng till ica medan Tyson sov. Vi käkade lunch och firade farsdag mycket enkelt och trevligt. Sedan var det dags för mötet jag sett fram emot. Vi hembesök av eyeworks.tv som varade i några timmar. Jag blev intervjuad och fick berätta om mig, kost, motion, barncancerfonden, Everestexpedition och om mina framtida äventyrsplaner och en hel del annat. Barnen visade runt i huset och sedan lagade vi mat med mera… Jag tyckte att hela besöket, snacket och filmandet gick bra. Det är inget som ska sändas någonstans. Men planer smids och det känns bra! Hoppas eyeworks blev nöjda och att våra vägar möts lite längre fram på livets väg i någonting bra!

Nu laddar jag för morgondagens nystart av “BOOTCAMP” i Årstaviken med Armyfitness.se. Jag ska alltså chocka kroppen med att kliva ur sängen senast klockan 5 för att vara på plats i Årstaviken klockan 06:15. Ska bli skönt att köra så det ryker igen! Då blir mina egna träningspass grädde på moset!

Fridens vänner!

Nikon & annat

Dagarna rullar på! Förbereder mig för nästa veckas föreläsningar för dom som stöttat mig och gjorde Mount Everestexpeditionen möjlig i försommras.

Det ska bli kul och det är som vanligt lite pirr i magen. Pirret är bara bra. Jag har även varit i kontakt med Tyresö kommun om en föreläsningslokal. Jag har fått en tid i biografen Forellen och innan allt är helt klart så sliter jag med en plan på hur jag ska kunna nå ut till dom intresserade. Inte så kul att stå i en tom lokal!

Men det händer mycket på dagarna. Jag söker jobb som en tok. Sliter med det mesta som vanligt. Hem, barn, mat, hund, kanin, träning, jobbansökningar, möten också ska man hinna med att slappa med hela familjen. Slappandet kommer sist efter att man hunnit med allt och då får man inte glömma ungarnas aktiviteter.


Idag tog jag mig friheten att åka och titta Mattias Klums föredrag inne på den gamla Scandbigrafen på Drottninggatan mitt inne i centrala Stockholm. Arrangör var Nikon och det var trevligt och intressant.

Kvällen ägnats åt mailande kors och tvärs land och rike runt. Får se i morgon om det skramlat in svar i mailboxen.

På måndag efter helgen kommer jag att tokchocka kroppen med nystart av BOOTCAMP hos Armyfitness.se. Jag kommer att hålla till i Årstaviken tidigt på morgorna. Ska bli skitkul! Men jobbigt till en början, men efter ett tag så vänjer sig kroppen och man orkar mer, mycket mer än man tror och kan utöka med fler egna träningspass på kvällarna. Jag verkligen längtar efter att vara igång ordentligt igen.

Man mår bra av en spark i röven för att komma både framåt och uppåt! Glöm aldrig att vem som helst kan höja sin lägsta nivå! Börja nu på måndag du med! Gå in på Armyfitness.se och anmäl dig! Bor du i Tyresö kan du/ni samåka med mig! Kör i vind! /Pierre

ArmyFitness.se “Call of Duty”

Jag var allt för sliten igårkväll av träningschocken för att lägga ut! Ha ha… Nej, det var ett mycket bra träningspass som genomfördes på Stureplan i anslutning av världspremiären för nya spelet “Call of Duty: Black Ops”.

ArmyFitness.se körde ett stenhårt träningspass på och omkring Stureplan. Träningspasset varade i 70 minuter som vanligt. Svetten formligen sprutade vi körde mycket parträning och gruppträning. Träningspasset avslutades med att vi sprang med gigantiska björkstockar i gruppen om fyra personer per stock. Det blev en bra sväng runt stureplansområdet.

Efter träningspasset åkte vi upp till Stadion och duschade och klädde om för mingelparty inne på Sturecompaniet. Vi som tränat fick mat och dryck. Det var en lyckad och mycket trevlig tillställning. Nu sitter jag i soffan och ser fram emot att börja nästa boot camp i Årstaviken den 15:e Nov. Anmäl dig och haka på du med 🙂


Tre mycket nöjda instrukörer inne på Sturecompaniet.

Simma lungt! /Pierre

Call of Duty, Stureplan

Kom precis hem från en händelserik dag. Ska laga mat till familjen för att sedan åka till Stockholm city och delta i ett 70 minuters träningspass med Armyfitness.se på Stureplan.

Det lär bli ett speciellt träningspass då själva träningspasset är i anslutning och samarbete med releasen av spelet Call of Duty Black OPS.

På Stureplan byggs det för fullt med diverse rekvisita inför kvällens jätte event. Känner på mig att instruktörena är taggade och det betyder att det kommer att bli svettiga 70 minuter.

Nu är det bara att köra så det ryker! Först kaffe… Får se om jag får några bilder att komplettera med ikväll. 🙂