Årets sista föredrag till handlingarna

Huvudet är fullt av funderingar på allt möjligt mellan himmel och jord! Jag har kämpat på med inspirationsföredrag som har rubriken “Drömmen om Everest”. Det har gått jättebra av feedbacken jag fått direkt eller via mail och även på SMS. Det har varit jäkligt kul få chansen att verka på skolor och känna glädje över att man faktiskt kan inspirera och påverka barnen på ett positivt sätt.

Idag var jag inne i Stockholm city och höll årets sista inspirationsföredrag hos en av mina sponsorer plus några samarbetspartner till dom. Hade även med Robin Trygg (se länk i högerkolumnen) en kille som ska klättra Everest via sydsidan i vår. Vi har haft kontakt via mail sedan några år tillbaka om klättring i Anderna och nu om Everest. Jag bjöd in Robin och hans bror till mitt kontor för att prata och delge honom mina erfarenheter från i våras. Vi pratade logistik, packning, utrustning, försäkringar, BC Tunna, Cargo med mera… Vi kom bra överens och idag fick Robin följa med mig om han hade lust för att få höra min story. Idag var det alltså sista föredraget för i år och det gick jättebra kan jag nog säga utan att överdriva. Det gick lätt och jag fick bra flyt. Hade även lagt till och tagit bort en del sedan sist i presentationen. Publiken var med och det blev bra frågor och förhoppningsvis bra svar. Stämmningen var lättsam och trevlig och när jag var klar hade jag min sponsor klar för nästa expedition 🙂 Fick även minst en ny sponsor! Sådär i bara farten, spontant vilket glädjer mig och inte minst är jag superglad då en sa att han ska sätta in en 1000 lapp till barncancerfonden “Barn ska inte dö i cancer!” Personen han knappt säga klart föränns nästa person sa att han skulle messa in 5000 till min insamling “Barn ska inte dö i cancer!” Bättre julklapp kan jag och barncancerfonden inte önska oss. En bra avrundning av föredraget kan man säga. Nu ska det tränas i mellandagarna och njutas av Julen!


Väl hemma igen! Grymt mycket snö!

Jo, jag sliter även med att hitta ett nytt bra och spännde jobb eller ett vettigt konsultuppdrag. Jag har sökt några jobb idag och hoppas finna något jag kan försörja mig och familjen på. Mitt företagande är än så länge på hobbybas. Men man vet aldrig! Det kan ju lossna snart. Men nu är det tufft och lite tungt. Men jag kämpar på! Det måste helt enkelt gå!

God Jul alla läsare!
/Pierre

Snön faller!

Har varit dålig på att uppdatera bloggen på grund av att jag helt enkelt har tappat lusten. Tiden går vansinnigt fort och det är mycket som ska hinnas med innan jul. Möten hit och dit om skola, barn och att välja gymnasium med mera. Jag har missat en del saker på grund av bortslarvade papper vilket suger hårt. Har haft det lite rörigt helt enkelt. Nu har jag röjt upp lite i röran och hoppas på att få saker och ting på plats.

Dock har jag varit desto duktigare på att träna och ge inspirations föredrag på skolor. Det är inget man blir fet på men det är riktigt kul att prata om livet och om att sätta mål. Det intressanta är framför allt hur man kan möjliggöra det som kan tyckas vara omöjligt. Om hur man gör en plan för att uppnå till exempel ett högt mål i livet. Men också om hur man kan jobba med att höja sin lägsta nivå. Barn och tonåringar är spontana och har mycket funderingar och bra frågor. Hoppas bara att jag kunnat svara lika bra som dom hade frågor 🙂

I morse var jag och hälsade på Dalskolan här i Tyresö och höll ett föredrag i gympasalen för högstadiet. Vilket var riktigt kul.


Bilden togs precis innan barnen kom in i lokalen. Allt var toppen förutom att filmduken var som lite liten i denna stora gympasal.

Av feedbacken från lärare och barn var det mycket lyckat. Som vanligt lapar man i sig berömmet med hull och hår 😉 Men man är desto mer självkritisk. Jag är nöjd och tycker att jag växer med uppgiften och att det går åt rätt håll. Vilket är som det borde vara enligt principen “träning ger färdighet”.

När jag skulle packa ihop hade ovädret kommit till Tyresö och det var inte så kul för den lille vargen, Tyson. Jag tog en promenad med honom och han blev som ett litet snöklot. All yrsnö fastnade i pälsen på honom och han tyckte till slut att det inte var något kul att gå. Tassarna var fulla med snöklumpar så jag fick duscha Tyson i ljummet vatten vilket han gillade. När jag torkat av tassarna och magen på honom fick han tokspelet och sprang som en tok fram och tillbaka i rummen och sladdade i svängarna.


Bilden tog jag ut genom fönstret i köket. Snön smälter mot fönstret.

För övrigt kör jag på med Armyfitness.se tre dagar i veckan på tidiga mornar, klockan 06:15 kör vi gång i Årstaviken. Jag är inne i en skitjobbig träningsfas. Har inte kommit igång ordenligt och har svårt att motivera mig när jag vaknar klockan 5. Men då tar jag fram diciplinen och kör på. Efter varje pass blir man så jäkla nöjd och längtar till nästa 🙂 Efter nyår ska jag höja ribban och slita “hund”, ha ha… Det ska bli mer träning av en speciell anledning och formen ska slipas från dagens kolbit till en diamant. Ska även presentera en ny agenda på kommade äventyr!

Fridens! /Pierre

International School

Jag kan bara konstatera att jag haft en mycket bra dag. Var inbjuden till International School inne i Stockholm city för att hålla ett föredrag om Adventure & Explorers för ett femtiotal barn i klass fyra.

Det är kul med barn som är så spontana och sköna. Föredraget gick på engelska. Så det var en del pillade i presentationen kvällen och natten till idag. Fick ta bort mycket från mitt normala föredrag som är något helt annat än dagens presentation. Gjorde en grej av mitt Araratäventyr då jag träffade en livs levande “Indiana Jones” nämligen Edward Crawford som är den mest kände Noaks Ark sökaren i världen. Alla vet väl vem Gubbe Noak var? Det blev mycket bilder och en mycket trevlig eftermiddag där jag avrundade med bildvisning från Everestexpeditionen med skyldockan i full klättermundering vid min sida. Ungarna trodde först att det var en riktig gubbe som var utklädd där han stod helt stilla och blängde på alla med sina skidglasögon med spegelglas. Jag fick även många spännande frågor. Hmm, fick dessutom skriva autografer! Något jag aldrig gjort tidigare och det kändes mycket konstigt men det var även kul då ungarna blev glada. Dom fick min speciella Everestknapp när jag var klar vilket dom gillade 🙂


Innan föredraget googlade jag och sökte lite ny info om Noaks Ark och hittade en del ny info och detta youtubeklipp från en nyhetssida på nätet. Det var precis som Edward Crawford berättade på berget… Om nu detta är sant! Jag kunde inte se något själv då själva vraket ska ligga i en gigantisk glaciär tvärs över toppen. Så när jag besteg Ararat kom jag upp från ett annat håll. Men jag såg vart fall ingenting från toppen, mer än en massa konstiga gläciärsprickor. Det är i vart fall en spännade story med Noaks Ark och strandningen för 5000 år sedan om den ägde rum.

Nu är det dags för att sova och boosta energi inför träningspass med Armyfitness.se. Purrning klockan 5 sedan blir det Årstaviken med träningsstart klockan 06:15. Jag längtar! Jo, det är kanske helt galet men det är så jäkla skönt efteråt 🙂

Tjo Pierre

Föredraget till handlingarna

Sov som en stock inatt! Vaknade klockan 08:30 och tyckte att jag hade huuuuur mycket tid som helst att hinna med dagens program. Mitt stora föredrag i biografen Forellen skulle ske idag. Som jag laddat och fixat så var det äntligen dags. Åt frukost knallade till Ica klockan 9 i morse för att köpa lite frukost juice till familjen samt för att ta ut några hundralappar till kidsen som skulle köpa julklappar. So far so good!

Fikade i lugn och ro för att sedan åka till Addnature och hämta de resterande biljetterna. Jäklar vad tiden försvann sedan jag hämtat biljetterna. På kontoret stressade jag med att packa ner dom sista pinalerna och så hade jag glömt att klippa till en kort filmsnutt från Everest. Med andra ord fixade jag filmklippet blixtsnabbt och bytte även ut några bilder och deletade några bilder för evigt. Sparade och tankade ner allt nytt på Mac:en. Telefonen ringde stup i ett och det var brådis att hinna hit och dit.

Lastade bilen med all utrustning och åkte hem tvättade av mig och fyllde bilen med hela Näsman gänget. Presentationen skulle börja klockan 14 och jag var där typ 13:20… Packade upp allt och organiserade mig snabbt i biografen. Teknikern kom samtidigt eller typ en millisekund efter mig och ursäktade sig för att han var sen…

Kände mig lite som spanjoren i Fowlty Tower med John Gleese. Killen som gör allt… Jag riggade och samtidigt drog jag upp mina rollups, monterade projektorn samtidigt som teknikern testade ljudet i mitt headset. Ja, jag tog emot folk samtidigt…

Blev lite försenad. Kom ändå igång riktigt bra. Dock insåg jag till mitt förtret efter ett tag att jag startat fel presentation. Körde på som vanligt. Det slutade bra trots allt för dom som lyssnade visste ju inte att jag ändrat i presentationen tagit bort bilder och lagt till en del nytt. Jag hade även fixat med ljudet. Jag skulle hinna prata innan ljudet och ljudet skulle komma efter ett musklick. Nu kom ljudet på en gång.

Trots allt gick det fantastiskt bra! Det är i vart fall min uppfattning av feedbacken hittentils. Är även nöjd med uppslutningen.

Nu blir det ett glas vin med bekanta att smälta alla intryck!

Nästa stora föredrag kanske blir på Vildmarksmässan men då med rätt presentation 😉

Fridens! /pierre

Redan dags!!

Halloj! Shitt vad tiden går. Jag har varit lite dålig på att uppdatera. Dagarna rusar på och jag har tränat, sorterat bilder och farit runt som skottspoling. Jag hittade på 72 gigabite bilder som jag trodde var förlorade för gott. Först trodde jag det rörde sig om 50 gigabite… Mycket jobb att sortera med andra ord.

Har inte kunnat vara ute på så långa turer med Tyson eftersom han är så frusen av sig. Jag hade beställt en grymming varm camo-parka till honom, men den var för liten så jag fick skicka tillbaka den. Hade hoppats på den nya parkan idag men icke. Vi ska snart vara igång igen och scanna av skogen tillsammans.

För övrigt har jag haft fullt upp med att fixa runt omkring mitt föredrag på bigrafen Forellen. Forellen ligger här i Tyresö centrum. Det är i morgon Lördag klockan 14. Idag har jag hämtat nycklar på kommunen till lokalen och fixat med rekvisitan. Det är en del kvara att göra på kontoret i morgonförmiddag innan jag kan köra grejorna till Forellen. För er som vill komma finns det biljetter kvar att köpa vid bion i morgon. Alla är väldans välkomna! Jag kommer att berätta hur jag drivit “Drömmen om Everest” i projektform och om händelser ur livet med mera. Händelser som präglat mig till den jag är idag. Drivkrafter och hur jag sätter mål! Ja det blir en hel del och mycket bilder.

Addnature.com har skänkt mig fem pannlampor som jag lottar ut efter föredraget. Mer info om föredraget hittar ni i menyn till höger under rubriken “Föredrag 4 December”. Väl mött!


En mäktig syn! Everest domnierar i bakgrunden men sin gigantiska plym.


Uggla rockar fett! Hoppas jag kan leverera i morgon och allt funkar som det ska.


Frälsarkrans ska vi slippa i morgon!

Fridens! /Pierre