Tyreömagasinet följer upp Everestexpeditionen

Har ägnat dagen åt arbetsförmedlingen, hundpromenader och produktfoto.

På eftermiddagen har jag samtalat med Anders Stävhag om hans Everestsatsning från Nordsidan nu i vår. Numera har det blivit många långa och trevliga samtal där vi peppar varandra på alla sätt och vis. Men det är inte helt okomplicerat att få till allt som hör till en Everestexpedition.

I högerspalten finner ni länk till Anders blogg där ni kan följa hans vardag med allt som ingår i det tuffa arbetet med att få allt på plats utöver de vanliga vardagsbestyren.

Lyssnade även på P3 i eftermiddag där Robin Trygg levererade en bra intervju om sin Everestsatsning från Everest Sydsida. Länk till hans bergsklättrarblogg hos TV4 hittar ni också här i högerkolumnen.

Efter lite Facebookande och surfande i cyber rymden kikade jag in på Tyresö Magasinets hemsida och idag kom det nya och första nummret för 2011 ut. I Tyresö Magasinet finns en artikel om min Everestsatsning i våras som en uppföljning till artikeln som dom gjorde strax innan jag åkte iväg på mitt livs äventyr.

Klicka här eller på bilden så kommer ni till tidningen som är i PDF format.

Nu kaffe! Fridens!
/Pierre

Hammarbybacken…

Söndagen har flytit på! Var uppe redan klockan 06:45 för första kortrundan med Tyson (hunden). Väl hemma efter promenaden kände jag att det inte gjorde någonting att krypa ner i sängen igen för att sova vidare till klockan 9, då jag klev upp och satte på kaffebryggarn.

Kände mig nöjd från Lördagens träningspass med Fredrik Sträng, Johan Gransten (inte på bild) och Robin Trygg. Vi ångade på upp och ner i Hammarbybacken. Jag klämmde 7 bestigningar. Fredrik och Robin klämmde 10 bestigningar. Måste säga att det gick tungt för min del och att nu bara ska bli bättre och bättre. Som vanligt blir man supernöjd när man är klar och har mersmak! Det är ett bra tecken som betyder att motivation är produkten av diciplin 🙂 Ser fram emot nästa pass! Fridens!

Fick ett mail

Dagen har varit Toppen! Dock har jag varit trött då jag insett att fakturor som skulle varit betalda 22:a december fortfarande inte betalats av kunder. Absurt och jobbigt då man är liten egenföretagare och mån om de få kronor som måste komma in för att hålla mig och min familj samt mina kostnader på ett sätt som även gagnar dom som jag måste betala.

Dagens höjdpunkt var då jag fick ett mail från Frida Öhrn i bandet Oh Laura. Hon tyckte radioprogrammet var fint. Jag hade valt att spela “Release me” en av de sex låtar jag hade valt i mellan allt prat i radioprogrammet Förmiddag i P4 Radio Gotland där jag var i fokus.

Kvällen är soft och hela familjen kollar på Lets Dance!

Kolla in Frida Öhrn när hon framför Release me på SVT:s Allsång på Skansen.

Fridens! /Pierre

Medicinsk utrustning

Idag blir det lite produktfoto av medicinsk utrustning och mina obligatoriska promenader med den lille vargen, Tyson! Simma lungt!
/Pierre

Livets njutningsbara natur!

En lång dag till ända. Lite kortfattat har det varit en mycket intressant och spännade dag. Under förmiddagen sändes intervjuen på P4 Radio Gotland som spelades in i fredags på mitt kontor. Har fått trevlig och bra feedback vilket glädjer mig. Har i skrivande stund inte hunnit lyssna själv och det är kanske lika bra det. Ska ta mig mod och lyssna i morgon. I mitt tidigare inlägg idag finns en direktlänk till Radioprogrammet om ni vill lyssna.

Efter lunch och även efter den tredje hundpromenaden för min del så började det dra ihop sig för min medverkan i en dokumentärfilm som ska sändas på SVT så småning om. Mer om det återkommer jag till senare. Innan inspelningen hastade jag förbi en frisör och kom senare fram till inspelningen. Inte en minut före och inte en minut efter. Jag dök upp på klockslaget och allt gick mycket bra. Lyckades även marknadsföra Mount Everestexpedition 2012 för produktionsbolaget och min story och all film jag har band sedan 2004. Dom tyckte det lät intressant. Med dagens filmande bakom oss så kommer vi att höras vidare om Everest 2012. Vilket också är glädjande 🙂

När allt var klart och jag var på väg hem i bilen så plockade jag upp näste man till Everest. Eller i alla fall en av dom. Han heter Robin Trygg är 24 år gammal och ska klättra Everest sydsida i vår. Den andra mannen är Anders Stävhag en mycket trevlig man i Jämtland. Anders ska klättra Nordsidan som jag var på. Ska bli mycket spännade att följa dom i vår. Länkar till dom hittar du i högerspalten.


Robin Trygg i urskogen med fullastad rygga…

Jag bjöd alltså in Robin Trygg till Tyresö kommun och vi körde ett träningspass tillsammans i Tyresta Nationalpark som jag bor granne med. Till pannlampornas sken älgade vi runt Flatensjön, Albysjön och över mörkaste rävnäset. Upp på utsiktsplatsen sedan vidare ner till Alby friluftsgård där hela turen firades av med en bestigning av slalombacken. Ja, sedan även halva el-ljusspåret och hem till mig. En liten runda på 12 kilometer. Därefter skjutsade jag hem Robin till Sickla i Nacka kommun. Vi hade sålunda en mycket trevlig runda. Nu är det bara att kasta sig i bingen för att boosta energi för morgondagens vedermödor. Kör i vind vänner! Framåt och uppåt… /Pierre

I Fokus Pierre Näsman P4 Radio Gotland

Jag blev intervjuad i Fredags och idag Torsdag så hade Radio Gotland lyckats klippa ihop materialet till ett program som heter Förmiddag där en del av programmet kallas för I Fokus. Idag hade dom Fokus på mig och mitt livs äventyr. Mount Everest och om mitt angagemang för Barncacerfonden.


Johannes Hallbom programledare på Gotlands Radio P4 och jag till höger. Klicka här eller på bilden för att komma till intervjun.

Fridens! /Pierre

Full fart framåt & uppåt!

Har fullt upp med mitt hundliv, ha ha! Skojar bara. Tycker det är lite tråkigt att det inte blivit någon bra is att åka skridskor på. Saknar verkligen långfärsåkningen på våra normalt fina isar.

Har börjat träna regelbundet och lägger stor vikt vid kosten. Känner att jag fettat på mig sedan hemkomsten från Mount Everest den 3:e Juni 2010. Semester, återacklamatisering, blivit lite slö och fått en kula som pekar i färdriktiningen. Det betyder att det är dags att börja jobba. Jobba på riktigt, söker jobb med ljus och lykta. Att även jobba med kropp och själ, stenhårt! Ja, nu gäller det att utnyttja all erfarenhet jag samlat på mig under åren och göra allt bättre. Men det är jobbigt att vara 45 år och att hitta motivation till att underkasta sig ett fruktansvärt hårt arbete med sena kvällar ute i skogen. För det mesta helt själv till ljuset av min pannlampa. Jag har gjort det förr och nu har jag bestämt mig för att ge mig en chans till! Det vill säga om jag lyckas med att få sponsorer eller vinna på lotto! En chans till att få åtnjuta utsikten av världens högsta berg 2012. Mount Everest med sina 8850 meter över havet lockar och inspirerar mig till att underkasta mig allt slit och hårt arbete som krävs.

Jag kör på med insamlingen till Barncancerfonden och kommer antagligen att vara angagerad för detta så länge jag lever. Det känns bra och helt rätt. Brinner enormt för att inspirera barn att man kan göra så mycket mer än man tror, med lite jävlar anamma! Har föreläst för barn på skolor och feedbacken har varit enorm. Både från barn och lärare vilket även inspirerar mig. Ett bra utbyte alltså.

Har några inbokade inspirationsfördrag som jag ser fram emot att få köra. Varje föredrag är en ny utmaning. Man får fila lite på varje presentation och det är bara bra.

Häromdagen tackade jag ja till att vara föredragshållare till ett frukostmöte för 350 pers i skåne. Allt i Bengt Nilsson anda och givetvis för Barncancerfonden! Bifogar ett inisiativ av Bengt Nilssons tidigare arrangagemang: Glädjen i centrum!

I Fredags (14/1) fick jag besök av P4 Radio Gotlands Johannes Hallbom på mitt kontor här i Tyresö. Han gjorde en intervju och har klippt ihop ett entimmes radioprogram om mitt livs äventyr och till detta fick jag äran att göra låtlistan. Radioprogrammet sänds i sin helhet i morgon förmiddag i “P4 Gotland i programmet “Förmiddag” med start klockan 10:03.

Det händer mycket varje dag och den lille vargen “Tyson” växer. Han har hunnit bli sex månader och vi tar minst två långrundor om dagen. Han orkar mer och är stark.

Jag ser även fram emot BOOT CAMP start i slutet av Januari. Har nu även några kompisar som ska klättra Mount Everest som jag kommer att följa minut för minut eller i vart fall så ofta dom skickar info. Det ska bli spännade och det är såklart även trist att inte kunna vara med.

Ja, jag får helt enkelt jaga sponsorer och kämpa på som bara den. Se framåt och uppåt. 🙂

Dom tre personer som jag känner och som är på väg till Mount Everest har egna bloggar. Jag har länkat till dom i min högerspalt om ni vill följa dom. Dom är:

 • Anneli Pompe, utan syrgas Everest Nordsida.
 • Anders Stävhag, Everest Nordsida.
 • Robin Trygg, Everest Nordsida.

  Dags för bingen! Nu kör vi ett varv till!
  Fridens! /Pierre Näsman

 • Dags igen…

  Har inte uppdaterat på ett tag. Dock går livet på högtryck varje dag ändå. Har haft en svacka och inte haft lust att skriva samma sak varje dag. Träning, promenad och så vidare. Vissa saker vill man inte skriva om. I alla fall har Jul och nyår passerat. Så jag vill önska alla läsare en riktigt god fortsättning på det nya spännade året 2011.

  Jag och den lille vargen Tyson har kört på regelbundet med hund promenader och hundträning. Rundorna har utökats och Tyson har blivit starkare liksom jag. Jag åkte på värsta influensan innan och en vecka in på nya året. Blev bara trött och seg. Så under den tiden blev det bara hundpromenader. Nu har jag dock kravlat ur vaken och både börjat träna och jobba på konsultbasis. Jag söker fortfarande ett drömjobb och letar med ljus och lykta. Har hittat drömjobbet och har sökt det. Hoppas på återhörande och hoppas på anställningsintervju inom kort.

  Träningen har påbörjats för Everest 2012 och idag hade jag besök av P4 Radio Gotland på mitt kontor här Tyresö. Det var ett mycket trivsamt och roligt besök. Allt som sades spelades in och ska i veckan redigeras och förhoppningsvis sändas i ett heltimmes program. Jag fick i uppgift att skicka bilder och spellista på max tio låtar. Jag har suttit ikväll och silat fram en del låtar och de flesta låtar som kommer att spelas har påverkat mig mycket och kanske är en del av det som präglat mig till den jag är idag. 🙂


  På bilden är det Johannes Hallbom (SR P4 ) och lilla jag.

  Under dagen har även ett större gig av föredrag runnit in 🙂

  Simma lungt!
  /Pierre