Glad Midsommar

Plocka sju sorters blommor och dröm om din tillkommande – eller samla dagg som befriar dig från sjukdomar. Så länge man kan minnas har det vilat ett magiskt skimmer över midsommarafton. Men hos oss idag har ungarna skippat att plocka blommor på grund av regn och blåst. Dock valde dom att cykla till Albybadet för att bada som tokar medans jag valde att släpa ut Tyson i skogen där det var allt annat än kul för honom då han hatar att bli våt. Men väl uppvärmd och igång så går hunden inte få in i huset eller att stoppa eftersom han liksom blivit acklamatiserad, ha ha 🙂

Idag har jag kört på i skogen men inte nått upp till 10 kilometer men dryga 8 kilometer i alla fall. Har slitit med byråkratiska saker idag medans regnet smattrat på uterumstaket och sett positivt på framtiden om jag har rätt eller fel låter jag ödet få bestämma. Men det kommer förhoppningsvis att hända en massa spännade och roliga saker i höst då jag sprungit på möten mestadels och något möte har förhoppningsvis slagit rot.

Jag kämpar varje dag med träning och att titta på målbilden utan att sluta leva som den fyrbarnsfar jag är. Med lite jävlar anamma ska puzzelbitarna hamna på plats! Så är det bara. Nu kör vi några bilder:


Målbilden har jag tagit själv och moddat. Kan inte bli tydligare, Mount Everest North Face!


Men nu gäller det midsommar och för tjejernas del att samla in sju sorters blommor att ha under kudden i natt.


Dom som inte äter sill förknippar midsommar med jordgubbar och glass kanske. Jordgubben på bilden är egen odlad på radhusets baksida.


För dom som tänkar “att det bara händer andra” kan jag upplysa och säga att alla som inte dör unga blir gamla och behöver hjälp. Att vara ödmjuk kommer att underlätta. Fotot tog jag på tidigt -90 tal för en utställning om äldreomsorg.


Fotade min kompis Fredrik Sträng några dagar innan han stack iväg på sin 11:e 8000 meters expedition som denna gång äger rum i Pakistan på berget Nanga Parbat 8125m. Ett tufft berg och att se Fredrik i kanonform kändes bra! Jag hoppas att vädergudarena är med honom så han kan toppa ut som planerat. Det är en bra kontrast till bilden innan 😉


En liten midsommarkrans som på minner oss om dagen vi alla har framför oss i skrivande stund. Midsommar med god mat och dryck i goda vänners sällskap.

Glad midsommar på Er! Glöm inte “Never ever give up!”
/Pierre

Snart up and running

Idag var jag hos konsulterna.nu och gick igenom det sista med nya hemsidan 2everest.com. Mycket detaljer att gå igenom. Men mötet kändes bra och vi hoppas att få upp den till efter midsommar. Vilket är glädjande.

Efter mötet åkte jag vidare till Peak-IT för att träffa en äventyrskompis som heter Mikael. Han bjöd på lunch och kaffe. Vi hade en mycket trevlig och skapligt lång lunch där vi snackade om framtida äventyr och om hans klätterplaner av högre berg. Tack för lunchen Mikael 🙂 Vi får göra om det!

Vädret har varit knackigt med regn och åska ömsom solsken korta stunder. Tyson fick ta en långprommis med en kompis som har ett gott öga för Tyson då jag var i Stockholm city.

Väl hemma och efter middagen ville jag ut och till huggormsstället och kolla läget. Antar att det var för svalt och blött för inte fanns det några spår av orm ikväll. Nej, dom låg antagligen tryckte i sina hålor. Det kom några störtskurar under kvällens hundprommis på 6,7 kilometer runt sjön. När Tyson och jag kom hem var vi som dränkta katter 😉

Tog några bilder idag.


Råsunda från Peak-IT, lite från ovan. Borta i överkant kan man skymta den nya Swedbankarenan som ska ersätta Råsunda.


Inne på Peak-IT står även kompisen Fredrik Strängs 7summits utrustning.


En suddig bild från kvällens hundprommis fotad med min lilla fickkamera. Tyckte det kunde vara kul och publicera en Häger nere i Nyfors. Lite ovanligt då jag aldrig sett det förut.

Fridens!
/Pierre

Full fart och huggorm

Det var ett tag sedan jag bloggade. Tappat lusten under en mycket intensiv tid. Har kört på med det mesta som vanligt men utöver “det vanliga” så har jag klarat av älsta dotterns student, mellandotterns utgång av nian med tillhörande bal och tvillingtjejernas utgång från Krusbodaskolan för att i höst börja i högstadiet. Allt detta har varvats med avslutningar och uppträdanden av dans, teater och ex antal kalas med mera…

Jag kämpar med näbbar och klor och känner att jag snart inte har några klor kvar att klösa med, he he. Skämt åsido så är det jäkligt tufft att hitta bra och pålitliga sponsorer eller som jag hellre säger samarbetspartners inför nya äventyr. Men skam den som ger sig och ända vägen är framåt och uppåt. Letar jobb för att klara försörjningen så om ni har något tips kan ni gärna höra av er.

Jag jobbar vidare med att lansera nya hemsidan och ska på ett förhoppningsvis finalt möte i morgon. Har även hunnit med att springa på olika möten om och med olika TV produktionsbolag och hoppas att det värker fram något mycket spännade 🙂

Jo, jag har även medverkat som statist i en del spännade filminspelningar och såklart även nätverkat.

Träningen går framåt men kommer att växla upp volymen efter midsommar, dock är det tuffare med kosten. Är alldeles för snäll mot mig själv men jag kämpar på.

Varje dag tar Tyson och jag minst en långprommis och vissa dagar toppar vi ut på strax under 20 kilometer och visst hinner jag klämma in en och annan joggingtur mellan dessa prommisar.

Idag var det lite omväxlande väder med några störtskurar regn. Hur som helst så knatade jag och Tyson först en runda på 6,3 kilometer runt Tyresta Flatensjön och uppe vid kärret såg jag först en orm som jag tolkade som en snok, riktigt fet var den. Tänkte att nu måste jag fota och fixa. Men innan det var läge för att fota kände jag att Tyson måste kopplas så det inte händer något. När jag skulle koppla honom två meter bort så såg jag att han stod 3 decimeter från en stor fet huggorn grå med svart zickzackmönster. Ormen bara låg där. När jag kopplade Tyson börjde den slingra sig ner mot diket. Det blev lite fummel från min sida innan jag fick igång kameran som var inställd på filmning så jag försökte såklart att filma. När jag skulle rikta in mig mot “snoken” såg jag att den inte hade några gula fläckar och att huvudet var lite annorlunda plus att den var aggressiv och vände om och lade sig i position i busken och väste som att den var beredd att hugga således en huggorm fast svart. Jag filmade som sagt och här under kan ni se resultatet.

Totalt knatade jag idag 16 kilometer med Tyson i skog och mark.

När nya 2everest är uppe på nätet kommer jag att blogga oftare. Det får vara allt för ikväll. Nu kör vi så det ryker!

/Pierre