Träning, kost & allt annat!

Igår var jag och tränade som planerat. Körde ett bra pass hos Friskis & Svettis i Tyresö. Värmde upp i orbitrekken. Trettio minuter aplint och valde nivå 17 av 20, shiiiiit va tungt när det gick rakt upp! Såklart jättekul och det gav mersmak. Efter uppvärmningen gick jag till gymmet på skakiga ben och körde igenom överkroppen.


En del av mina träningsvertyg jag har hemma. Dessa fick vila igår då jag valde att träna på gymmet istället.

Att köra med vikter är ett viktigt inslag för att öka förbränningen. Planen är att köra 4-6 set med 15-20 reps för att samtidigt öka på uthålligheten. Rundade av kvällen med en hundprommis i skogen på 5 kilometer. Hade dock en mycket högre ambition men fick trevligt sällskap istället 🙂

Kände mig ruggit nöjd och som bonus rundades kvällen av med bastubad hos en annan kompis. Vilket blev pricken över i!

Jag har även sista månaden följt Jesper Lissmark Hult genom Sverige. Jesper cyklar denna sommar hela rikets längd på enhjuling. Den 29 Juli kommer han att cykla in i Stockholm city och alla som vill kan ansluta sig enligt Forrest Gump principen. All info om färdvägar och klockslag finner ni på hans hemsida “King of the Road“. Infon finns även på Facebook bara att kolla efter “King of the Road”. Jag kommer att ansluta mig men har i skrivande stund inte valt fordon, haha 🙂


Så här såg det ut när jag anslöt mig till Gert Fylking & Robban Aschbergs vandring från Ystad till Haparanda under deras insamlingspromenad för prostatacancer.


Såg den här bilden på datorns skrivbord och minns pirret inför utresan till Mount Everestexpeditionen 2010. Brevid mig står Per Jerberyd en av mina mentorer och även bloggansvarig under expeditionstiden. Bloggen var mycket uppskattad och hade många många träffar… Hoppas kunna överträffa allt om jag får till det ekonomiska inför 2012. Har en mycket spännade plan som kanske går i lås i Augusti, September.

Någon som vill vara med som samarbetspartner kan maila eller ringa mig! All info finns här på bloggen.

Dags att runda av skogen kallar!
Simma lungt 🙂

LCHF igen!

LCHF betyder Low Carb High Fat som i sin tur betyder att man ska äta så lite kolhydrater som möjligt. Helst noll kolhydrater och mycket av rätt sorts fetter. Jag har käkat efter dessa principer tidigare med mycket bra resultat. För att lyckas måste jag stålsätta mig att äta LCHF utan fusk från och med idag.

Jag tränar och rör på mig overkligt mycket och bra! Dock utan att kaggen vill ge med sig i den takt jag själv vill. Med andra ord är det bara kosten som kan påverka akilleshälen, magen alltså. Med en mindre mage blir jag lättare och snabbare. Helt enkelt hälsan och allt blir bättre! Vill jag verkligen det? Absolut!!! Nu kör vi vidare med träning och idag blir det dag 1 i nya kostföringen 🙂


Bild på gårdagens huggorm. Det blev en total på 9,6 kilometer skog och mark igår.


Min kompis och granne bjöd på goda körsbär.

Ja, då kör vi gång med Dag 1 enligt LCHF here we go 100% Som med allt är alltid dag 1 jobbigast.

Fridens! /Pierre

Veckan som gick i bilder!

Sitter i skrivande stund framför TV:n och kollar på Sommarkrysset. Dagarna bara far iväg. Även om jag inte ännu fått något jobb så är dagarna fulla med aktiviteter så som träning, bad & klättring. Träningen går bra och allergin är över för sässongen. Allergiperioden är kortare och kortare. I år var den knappt märkbar, allergin alltså. Vilket är jäkligt skönt!

I går sändes Radioprogrammet “Oförnuft & känsla!” i P1 riksradio. Jag var med och pratade om lust och försökte ge lite info om varför man vill klättra Mount Everest. Hörde mig själv idag via podradion och blev gråtfärdig bitvis och det var faktist jobbit att höra sig själv så sliten. Programmet var bra klippt och stämmningen med inklippta ljud från sattelit-telefonen samt ljud från mina egna filmklipp tunga att höra igen efter lång tid. Det framkallade minnen som var både roliga och jobbiga då jag inte visste hur det stod till med mina kompisar under toppattacken efter att jag avbröt min. Informationen var knapphändig och med tiderna man vet att man måste hålla för att överleva var inte positiva. Tyckte ändå att det kändes som ett bra radioinslag av mig. Ja, ni får lyssna och skaffa er själva en egen uppfattning.


Skogsprommis runt Barnsjön.


Undertecknad…


Tog en minikryssning runt Saltsjön med kidsen på polarns fartyg.


Vi kollade in Bounty vid Skeppsbron.


Bounty.


Den här Bounty har Marlon Brando sprungit på samt Johnny Depp som Jack Sparrow…


Den riktiga Bounty bränndes och sänktes av besättning under myteriet. Men denna kopia har seglat sedan -50 talet och deltagit i många filmer.


S/S Saltsjön som varit känd nattklubb där svenskt spionage höll till och många kändisar. Jag har själv jobbat kock på ångbåten.


Dottern på väg in till Mikas modellagentur för casting. Spännade!


Jag tittar ut mot innergården från väntrummet hos Mikas.


Jag och Jennie ska ut och klättra i Tyresö.


Jennie njuter av utsikten på klippans topp.


Nedanför klippan!


Jennie in action!


Tyson hakade på…


Jag bjöd Sanna Bråding på lunch. Vilket gillades mycket av döttrarna 🙂


En glad och super schysst Sanna 🙂


Tvillingarna med sina kompisar i sommarkvällen.

Ja detta är ungefär vad jag hunnit med under veckan och även ett gäng mil i skogen som en del av min vardag.

Nu kaffe!
Fridens! /Pierre

Huggorm, sug på den!

Igår följde min gode vän Björn med på rutinrundan runt Flatensjön. Vi gick bakvarvet och planen var att jag skulle visa han stället där huggormarna brukar ligga och lata sig.

Jag har lokaliserat fem platser runt omkring sjöarna där det finns snokar och även huggormar. I år verkar jag hitta ormar överallt och det verkar vara mindre med kopparödlor…

/Pierre

Diciplinerad träning!

Ja, då har Tyson fyllt 1 år och dagen i ära fick han utöver ex antal olika hundben och hundleksaker även två kalasrundor, haha 🙂

Runda 1 blev snabbpromenad i skogen med två vändor i slalombacken GPS:en stannade på 11,9 kilometer. Vilket kändes bra så jag rundade av med lite styrketräning här hemma, ute på trädäcket. Till min hjälp har jag lite olika hantlar,  min egen kropp och även en träbänk att köra diverse övningar på.

På eftermiddagen hjälpte jag en granne med skjuts då hans bil pajat.  Sökt jobb via diverse nätsiter och även slappat i soffan och lagat mat.

Kvällen hade jag planerat till ett egendesignat hundfritt Army Fitnesspass, runda 2. Väl omklädd och klar så kunde jag inte lämna hunden som verkligen ville med. Jag är grymt nöjd med Tyson som sprang på riktigt bra under joggningrundan som blev 6,4 kilometer. Visst gick det bra trots en del hundstopp på vägen, men han lär sig. Lika bra att låta han vara med så mycket som möjligt 🙂

Väl hemma efter joggingrundan så körde jag ytterligare ett styrkepass på trädäcket.  Klart nöjd med dagens övningar och extra nöjd då det började regna precis när jag kommit hem.  Det är bra timing! 🙂

Fridens! /Pierre

Sovmorgon & kalas!

I morse när väckarklockan ringde så lyckades jag stänga av larmet och begrava klockan i täcket för att sedan somna om. Jag var sådär skönt trött som man bara kan bli av träning och målet var att stiga upp och köra en joggingrunda tidigt på morgonen idag…

Bilden har min dotter tagit med sin mobil. Riktigt bra tycker jag!

Ställde in joggingrundan när jag vaknade av mig själv och såg att klockan hunnit bli 09:15 och att min lille varg stirrade på mig med snett huvud över sängkanten. Jag mindes nu, att Tyson fyller ett år idag. Ungarna har nu vaknat och gett honom några presenter och jag ska bara ta en påtår kaffe sedan sticker jag ut på en hundprommis. Får helt enkelt ta ett träningspass senare mot kvällen när det blivit lite svalare. Får se vad resten av dagen bjuder på idag 🙂

/Pierre

Nu kör jag på!

Idag har jag småjoggat 10 kilometer med Tyson i skogen och det gick väldigt bra. Hade planerat ett kvällspass också men det blev istället en mycket trevlig hundprommis på fem kilometer med kompisen Björn.  Dock så körde jag en bonus vända i slalombacken och sedan tog vi oss skyndsamt hemåt. Jag för att se Morden i Midsomer med frugan och Björn för att umgås med sin familj. Mina ungar är på olika håll ikväll. Nu är Tyson nöjd och likaså jag. Bara att ladda batterierna för morgondagens vedermödor.

Jag och Björn på toppen av slalombacken ikväll.

Om ni kikar i högerkolumnen kan ni se en ny länk som jag valt att kalla “På gång!”  där kommer jag att uppdatera löpande om olika saker som kan vara kul att ta del av.

Simma lugnt! /Pierre

Sommartider hej hej!

Tänkte bara köra en kortfattad uppdatering. Jag konstaterar att tiden går i rasande tempo och jag kliar mig huvudet samtidigt som jag ser dagarna rinna iväg. Funderar om det har med åldern att göra eller har det med sommartiden att göra.

Eftersom det är ljust ute länge och dagarna är långa så sitter man antagligen mycket mindre vid datorn. Det är kanske inte hela sanningen utan hela sanningen är nog att jag är mycket tröttare när jag väl sitter vid datorn sent på kvällarna efter att jag varit ute på olika aktiviteter. Det mesta av informationsflödet kan jag följa enkelt då och då under dagen från min mobiltelefon.

Min dotter Isabella in action.

Sedan sista uppdateringen har jag brännt av många mil i skog och mark och även rekat klätterklippa i mitt närområde för klättring med mina barn. Jag har även varit vid Häggstaklippan med kompisar och en av mina döttrar och hennes kompis. Det har varit varmt och lite regn sedan sist. Skönt att utnyttja dagar och kvällar optimalt.

Per Jerberyd in action och lite högre upp skymtar Tomas Ercsson.

Elin Forsberg & Isabella on top of Häggsta.

Tomas kommer precis upp…

För övrigt har jag bra koll på ormlivet häromkring på stigarna jag knatar på i min vardag.

Här hjälper jag en kopparödla över vägen…

Även hästar behöver svalka. Bilden är tagen nere vid Nyfors.

Vi kollade till två bekanta huggormar uppe vid kärret. Vi såg faktiskt tre huggormar på samma ställe. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och även hålla Tyson kopplad.

Skymmningsljus över Krusboda när man är på väg hem från dagens sista långprommis.

Träningen går framåt och jag ökar intensiteten sakta men säkert!

Dock är det svårare med kneg i dessa sommartider! Men postiv som jag är ska nog det också ordna sig vad det lider 🙂 /Pierre

Lewis Pugh’s mind-shifting…

Idag har det varit lite svalare här i Tyresö. Inget regn så vädret har varit toppen. Körde en variant av gåjogga med Tyson. Vi knatade förbi huggorms stället och visst där låg hon. Den svarta huggormshonan hopringlad och bevakade gångstigen. När vi stannade upp och kollade ringlade ormen ner i diket och vi fortsatte våran tur.

Vi mötte många glada hundägare med lika glada hundar. Folk passar på när det är söndag och när det är lite för svalt att ligga och pressa på stranden. Då passar folk helt enkelt på att ta den där superpromenaden som aldrig blir av. För mig är dessa prommisar en vardaglig rutin som bara måste hinnas med utöver alla andra vardagssysslor.

Lewis Pugh är en helt ny person som jag tror alla kommer att få höra mer utav. Han kämpar för att poletten ska trilla ner hos oss alla männskor att man inte kan fortsätta på samma sätt som idag med rovdrift och att inte ta alla miljövarningar på allvar. Kort och gott värnar han för våran planet på ett litet annorlunda sätt och gör det bra tycker jag. Lewis menar att det krävs ett nytt tankesätt för att få till en förändring.


Se och lyssna på Lewis.

Tappade tråden lite! Tyson och jag körde på runt sjöarna och vi nöjde oss med dryga 10 kilometer och som bonus rundade vi av turen med några vändor i slalombacken. Nu har vi precis ätit middag och vilat en stund. Snart kommer kompisen Anders med sin hund Norma. Tyson och jag tar sålunda en runda till innan det blir dags för bingen.

Ser fram emot morgondagen och dess intervallträning. Nu kör vi igång igen 🙂
/Pierre

stretar på i solsken och snö!

Det har nu gått några dagar sedan sista uppdateringen vid midsommar. Det har varit sol och värmerekord och några välbehövda regnskurar. Jag ägnat tid åt träning, hundprommisar och sökt jobb som en tok. Varit på en del intervjuer och ännu inte kommit hela vägen fram. På den ekonomiska fronten har det varit mitt tuffaste någonsin i livet.

Dagarna bara sprutar iväg! Jag måste verkligen vara på bettet varje dag för att lyckas fånga dagen innan den redan tagit slut. Mina nya hemsidor “2everest” och “Toppresultat” är designmässigt klara och nu ska jag börja fylla upp dom med info sedan peka om domänerna. Det känns riktigt bra.

Jag som polisinspektör…

Har även ställt upp som statist helt gratis. Det har varit vid olika filminspelningar då jag inte haft annat för mig. Det har varit riktigt kul och ett ypperligt tillfälle att lära känna nya människor och man vet aldrig vad det kan leda till. Fick vara riktigt aktiv i veckan till sent på natten med biljakter och en massa annat. Hade kul och alla var supercoola och generösa plus att jag fick riktigt bra feedback för mina mycket aktiva polisinsatser, haha. Får inte skriva för mycket exakt om vad antar jag. Blev medbjuden på bubbelparty som jag tyvärr inte kunde gå på.

Jag har dragits en lång tid med grym tandvärk. En visdomstand stökade till livet för mig under en lång tid. I måndags skulle tanden äntligen dras ur från sin plats i underkäken. Det fanns en ficka i tandköttet som hade infekterats ett flertal gånger och tanden växte snett in i tanden brevid, hur som helst så gick tandläkaren bet på att få bort tanden. Efter dryga timmens arbete med att bedöva och skära upp tandköttet och borra sig fram till tanden genom käkbenet så fick hela övningen ett abrupt slut där tandläkaren sydde ihop allt och skrev en remiss till kirurgen. Jag var hos kirurgen igår, alltså samma dag som bubbelpartyt hölls. Tanden är borta efter en ganska brutal övning hos kirurgen. Jag lämnade övningsrummet ganska groggy och ånyo hopsydd och med en 10 dagars antibiotikakur plus en ganska kraftig dos värktabbletter att käka i 4-5 dagar. Nu känns det bra och det var nog även ett bra beslut att inte gå från operationsrummet direkt till partyt 🙂 Hoppas jag får fler chanser!

Hm, ska väl inte bli långrandig. Rundar av men några andra kul saker som har hänt.


Jag har haft äran att få bli Deltagare Nr 7 till PEAK-IT Adventure Academy! Nr 7 utav 15. Det återstår 8 platser att söka så klicka på bilden och skaffa all information du behöver för att göra en ansökan. Kör så det ryker!

Jag kommer även att delta i ett radio reportaget i tema “lust”:
Del 4. Lust; P1 fredag den 22 juli 10.03, repris lördag den 23 juli 08.05. Ska bli spännande om jag vågar lyssna själv 😉

Jag har dessutom tackat ja till att delta i ett underhållningsprogram. Mer än så kan jag inte säga i dagsläget.


Tyson badade första gången igår och han jag håller hårt på våra prommisar. Dock kör vi långprommisarna tidigt på morgonen eller sent på kvällen på grund av värmen.

På måndag kommer jag att börja köra intervallträning och nötandet blir tuffare och hårdare. Får hoppas käkvärken har släppt en del till dess. Ser fram emot en späckad höst med klättring på hög nivå och en del annat äventyrligt. Och jag hoppas på ett utmanade jobb också!

Håll koll på Team Addnature. Klicka på bilden.

Addnature.com är bara bäst som vanligt och vad jag menar med det kommer ni att se om ni går med i Addnature gruppen på Facebook. Är man inte med får man inget veta 😉

När det gäller rodden till Gotland så flyttar jag fram den på grund av privata själ. Satsar allt framåt och uppåt! Ser som sagt fram emot en grym höst, häng med!

Ja, bilden är faktiskt tagen 1 Juli 2011. Det är snö kvar nere på hundängen, Krusboda. Hundängen användes som snödumpningsplats i vintras och jag kallar nu stället för hundängsglaciären. Man kanske ska bivackera 😉

Nä, nu får det vara slut för den här gången! Simma lungt vänner!
/Pierre