12 km.

Knatade runt Albysjön och Flatensjön en liten runda på 12 kilometer. Det är en toppenrunda som ligger en liten bit från huset. Jag är ute och går med hunden varje dag och det är varierade längd på hundprommisarna. Milen rullar på och favoritskorna tar slut oftast inom ett år.


Här är en liten filmsnutt från i lördags på ett av mina favoritpar som jag nog måste kasta…

FLEX gym here I come! Först kaffe 🙂
Fridens!

Lite av varje!

Det är kul just nu! Det händer lite allt möjligt men jag vill inte avslöja något just nu. Man kan vara hur glad och nöjd som helst men inget är egentligen klart föränns man skrivit avtal/kontrakt! Men det känns som sagt faktiskt ovanligt positivt 🙂 Kanske mår man extra bra av att se att barnen trivs i skolan. Och att vi lyckats vända dygnet efter sommarlovet. Det är så jäkla skönt med en fungerande vardag med vissa rutiner. Jag körde ArmyFitness igen i måndags och foten höll och allt kändes toppen även om det smärtade mycket i hela kroppen och inte bara huvudet som jag dunkade in i ett träd i farten. Blodvite på första riktiga passet! Kan det bli bättre? haha 🙂

Hundprommisarna snittar dryga milen och upp till 17 kilometer skog varje dag vilket känns trevligt för både hund och mig. För övrigt sliter jag med evighetsprojektet att minska magen, haha 😉 Kommer att få experthjälp med kost och annat inom kort vilket glädjer mig mycket och det kommer även att hjälpa hela familjen på sikt. Jag har väl haft det för bra sedan hemkomsten från Everest 2010? Not! Jag ska nu prestera varje dag och göra mitt absolut bästa för att komma dit jag vill. Det vill säga att höja min lägsta nivå på allt som inte alltid är kul. Till jul ska vikten vara reducerad och till mars ska jag vara redo för mitt livs äventyr. Mer om det inom kort när alla puzzelbitarna är på plats.


Igår var jag ute och testkörde en Yamaha Super Ténéré. En riktig äventyrshoj på 1200cc och 110 hästar. Vikten fulltankad är 261 kilo som jag inte märke ett dugg av. Tänk vad man ta sig med en sådan hoj? 😉 Som sagt så är jag nöjd just nu, men det kan vända fort har jag erfarenhet av. Håll tummarna och hoppas på det bästa! 😉

Nu är det dags att sova. Klockan ringer 05:15 för då är det dags att kämpa på!
Fridens! /Pierre

Från havet till himlen.

Nu har det gått några dagar sedan senaste uppdateringen. Har tränat dock inte ArmyFitness. Tänker köra igång på måndag. Har fortfarande värk men ingen större svullnad i den högra fotleden som jag stukade rejält under ett 2 timmars ArmyFitnesspass. Däremot har jag fått rejäl värk i låren sedan gårdagens TV inspelning. Jag och en av mina döttrar kämpade oss igenom diverse hinderbanor där hon coachade mig där jag utförde den fysiska biten och hon skötte langning och annat. Hur det gick tänker jag inte avslöja här på bloggen. Tror nog att våran insats bjuder på gapskratt och några nagelbitare, he he 🙂

Det händer massor med spännade saker nu när semestrarna tagit slut för de flesta och Sverige rullar på som vanligt. Vilket känns riktigt skönt! Våren och sommaren har varit dålig för mig. Tursamt så ser hösten ut att bli desto bättre. Föredragen rullar på och jag har erbjudits att delta i ett TV program som jag tackat ja till. Kan inte jubla föränns kontrakt är skrivet men det ser väldigt spännade ut. Med årskort på Flex gym här i Tyresö och ArmyFitnessträning plus en massa egen träning så hoppas jag att bli i mitt livs form till nyår. Dock behöver jag finslipa kosten och det kommer jag att få hjälp med.

Siktar på Everest 2012 och då är det bara att köra så det ryker! Hoppas att få skriva mycket om det sistnämda 😉

/Fridens

Uppåt igen!

Allt går framåt och uppåt! Äntligen börjar bitarna falla på plats. Så jäkla skönt att hösten är på gång. Det betyder ljuset för mig efter en död atomvår och en seg sommar. Kroppen är träningsvillig och luften är underbar att andas. Många spännade saker puttrar i hösten gryta vill jag lova 🙂


Dagens bild är tagen nere vid Nyfors som ligger en liten bit hemifrån. Frisk luft och den underbara höstlukten i skogen.

Tyson (hunden) och jag knatade drygt 13 kilometer idag. Våra promenader är som balsam för själen och vi knatar på bra, 10 kilometer eller mer varje dag. Det måste även tilläggas att jag tränar 4-5 dagar i veckan sedan två veckor tillbaka vilket kroppen svarar bra på.

Jag har sprungit en del och hade planerat att börja träna ArmyFitness igen denna vecka men stukade foten ordentligt för 10 dagar sedan under ett 2 timmars ArmyFitness pass. Jag har fått nöja mig med hundprommisarna med tejpad fot och en del gymmande.

Men snart är jag i gång för fullt igen och det ser jag verkligen fram emot. I morgon ska jag och en av mina döttrar delta i ett TV program som kommer att sändas under hösten vilket ska bli spännande. Föredragen startar med rivstart den 30:e Aug och bokningar rullar in 🙂 Det glädjer mig att intresset finns och feedbacken har varit bra.

I kolumnen till höger finns länk till radioprogrammet Olust & känsla som sändes i P1 den 22 Juli. Jag är med och pratar om drivkraft och lust. Det har varit kul och glädjande med alla positiva mail och sms jag fått. Tack ska ni ha för att ni finns och ger mig dessa hejarop!

Ha det bäst!
/Pierre

Ångan är uppe!

Nu är vi nära skolstart med allt vad det innebär. Att införskaffa höstkläder, pennor, pärmar och suddigum till barnen. Kvällarna blir mörkare och luften klarare! Jag älskar hösten och njuter i fulla drag. Har mycket på g. Tv inspelning med dottern för höstens lekprogram. Som jag skrivit tidigare så ska jag ock dottern delta i ett lekprogram med diverse tävlingar. Inspelningen blir i nästa vecka och veckan därpå kommer det bli föredrag och möten med nya och gamla sponsorer. Ser mycket fram emot ett mycket speciellt möte som kan bli det lyft jag behöver. Så jag håller tummar och tår 🙂


Träningen går ohyggligt bra! Målsättningen är att träna fem dagar i veckan. Det blir stor variation mellan gym, ArmyFitness och egen träning i skogen samt intevallträning i lokala slalombacken och även i Hammarbybacken.

Jag kommer såklart även att släpa mina tre vandäck i lokala el-ljusspåret.

Det som är helt nytt är att jag kommer att träna minst tre träningspass i veckan på Flex gym här Tyresö där jag har ett flertal kompisar som tränar. Jag har tränat där förr och jag trivs mycket bra där! Med god kamratskap, bra redskap, bra läge, fräscha lokaler och den positiva anda och service som råder där. Alla dagar i veckan 🙂

Jag rundar av med kungens favorit uttryck “nu vänder vi blad och går vidare!” Nu kör vi så det ryker! Kanske vi ses på Flex gym!
/Pierre 😉