Inte bara svamp!

Tar träningen lite på halvfart nu. Fick en spricka i ett revben den 14 september. Även om det hunnit gå en vecka sedan jag föll på balansbommen, så smärtar det när jag kommer i vissa rörelser. Kan inte springa utan jag får nöja mig med långprommisar vilket går på ren rutin.

Men det händer en massa bra och spännade saker och i nästa vecka räknar jag med att kunna skriva i klarspråk om del en saker då kontrakt skrivits med olika parter 🙂


Kan konstatera att det är mer än svamp som mognar då jag kastade ett getöga över till grannen och såg hur deras äppelträd är överfullt med mogna äpplen. Kan bara att konstarera att hösten är här på riktigt nu.

Nu ska jag ut på en hundprommis runt sjön. Ser fram emot kvällens event “Banff Mountain Film Festival 2011”.

/Pierre

Q84

Haft en lång och mycket seg dag! Jennie min dotter som varit sjuk i leukemi skulle idag på rutinkontroll. Numera behöver hon bara gå på läkarkontroll var 6:e månad. Vilket kan tyckas vara sällan. Men jag blir så fruktansvärt trött av att vara på sjukhus även om all personal är hyvens så blir jag hur trött som helst. Det sega i kråksongen är väl att man först ska till provtagningen för stick i fingret sedan är det 2-3 timmar med dötid att slå ihjäl innan det är dags för läkarbesöket. Om det är en dag med många bakslag för cancersjuka barn så kan det ta tid innan man får träffa läkaren. Idag gick det väldigt fort faktiskt då allt gick på tid och tog bara 5 timmar med restid. Jag tänkte tillbaka till när problemen började för snart 13 år sedan. Frugan fick en blödning redan i graviditetsvecka 14, 1998. Vilket innebar täta besök på sjukhuset och tvillingarna föddes i vecka 30 och det var en kamp på liv och död varje dag. När faran var över efter drygt 2 månader på sjukhus fortsatte vi med täta kontroller på sjukhuset eftersom den ena dottern hade opererats för diafragmabrock redan när hon låg i kuvös på neonatalen och senare även fick dignosen CP skada. Visserligen var CP skadan lindrigt och sitter i finmotoriken, men det visste man inte då. Året hon ska fylla 4 år insjuknar hon i Leukemi och blir efter några år friskförklarad och vi går fortfarande på efterkontroller. Numera har hon även fått diagnosen CVI en hjärnsynskada. Hon är en kämpe och är alltid glad men idag märkte jag att hon var rastlös på sjukhuset och jag förstår henne. Kan bara pusta ut av att det gick så fort som det gick. Bara fem timmar 🙂


På E4:an under hemfärden från sjukhuset var det tvärstopp i det motsatta körfältet på väg in till stan. Saaben på bilden hade kilats fast i långtradaren. Undrar vad Saaben har för gardinen eller vad det är för något i bilen.

För övrigt har jag softat idag. Skriver på en bok som ska vara klar till nyår. Har blivit gul & blå på magen och bröstet idag. Lite kul att se hur man skiftar färg från dag till dag. Kan fortfarande inte springa då det värker som f… Men att gå funkar. Tyson har hållit sig undan och varit glad av att slippa långprommisar i dagens regnväder. Tänker fortsätta att slappa ikväll och jobba med texter. Men i morgon har jag en ny punktlista att bocka av! Ja, jag har även haft mycket spännande samtal med sponsorer och TV. Vad det är förblir min hemlighet till allt är klart! Men mycket snart kommer förhoppningsvis en spännande agenda!

Ta hand om Er! Försök att förverkliga era drömmar medan ni är friska! Förutsättningarna för resten av livet kan förändras på några ögonblick. Det kan jag allt om! Kör så det ryker!

/Pierre

Svampsöndag!

När jag knatade iväg på dagens andra hundprommis i skogen mötte jag tre kompisar som visade upp varsin Ica kasse som var halvfull och till och med lite mer. Helt galet vad det verkar vara mycket svamp i skogarna. Ska man plocka svamp här ute i Tyresö får man numera vika av lite längre in i skogen från de mindre stigarna. Tursamt nog verkar det som det kommer nya svampar hela tiden. Jag passerade ett ställe där det kryllade av små trattisar som säkert är plockbara om några dagar då dom växt till sig i det här finfina vädret.

Jag har gått i t-shirt hela dagen och det har varit hur skönt som helst. Mycket folk överallt. Joggare, hundägare, svampplockare samt en del som cyklar mountainbike. Har inte sett någon orm sedan i förrgår då jag såg en fullvuxen vattensnok på stigen efter Gammelströmen.


En av skyltarna nere vid Alby Friluftsgård där jag passerade under min andra prommis.


Efter att ha passerat denna skylt i 10 år var det dags att fota den. Man kan faktiskt åka buss från Gullmarsplan ända ner till parkeringen vid Alby Friluftsgård. På vintern har jag sett bussar fulla med långfärdsåkare som hoppat av bussen här nere och även uppe vid hållplatsen Nyfors.

Ibland när jag knatar omkring här ute i skogarna eller på isarna under vintern brukar jag njuta lite extra när jag vet hur jäkla bra jag har det som bor granne med allt det här underbara. Ofta är man själv med pannlampa som ända ljuskälla. På kvällarna och när jag är på ner i skogen ser man det flimmrande ljuset från alla TV apprater i vardagsrummen. Många sitter utan att veta vilken storslagen natur som är utanför deras husknut. Synd att så många hellre väljer att se på TV än att vara ute och njuta av en stjärnklar himmel 🙂

Har skrapat ihop 14 kilometer skogsprommis idag och hoppas avsluta runt 18 kilometer innan jag kastar mig i bingen. Nu kaffe och sedan en sista runda till Barnsjön. Jobbar på morgondagens punktlista så att morgondagen inte rinner mellan fingrarna. I morgon ska en del puzzelbitar komma på plats!

/Pierre

Peak-IT Adventure Academy


Här är Peak-It Adventure Academy gänget som slöt upp i Onsdags den 14:e Sept. Jag står i den bakre raden. Efter presentationen inne på Mornington Hotel i Bromma hade vi ett fyspass på Karlbergs hinderbana som jag skrivit om tidigare.


Det var regntunga skyar och fina färger. Gillar verkligen bilden.

För övrigt har Tyson och jag knatat runt Flatensjön idag. Det blev en runda på 6,5 kilometer. Det började regna precis när jag satte ena foten på trädäcket utan för huset. Har slappat, vilat och druckit kaffe. Har fortfarande ont i revbenen. Jag är färggrann på kroppen efter veckans alla smällar. Skönt att det är övergående. Ska strax sticka ut på runda 2 med Tyson 🙂 Det är mina rundor. Ibland är barnen ute med vargen mellan rundorna.

/Pierre

Söndag igen!

Helgen har man snart lagt till handlingarna. Jag har fortfarande ont i revbenen men tursamt har jag begåvats med bra läk-kött 🙂 Eller så är det en stor portion envishet att jag inte tillåter mig att tappa nämnvärt mycket fart på grund av värk.

Igår var jag på FLEX gym och höll ett inspriationsföredrag i en gympasal. Det var ett gratisföredrag som rent spontant kändes mycket bra efteråt.

Jag lyckades även skrapa ihop milen i skogsprommis med hunden. Så på det hela var jag nöjd. Vädret var grymt fint igår med sol och värme.

Kvällen rundade vi av med grillparty med några bekanta.


Om en liten stund är glöden perfekt. Vi grillade runt 20 väl-melerade biffar.

Till biffarna hade vi ungsstekta grönsaker. Vi hade även gjort två sorters sallad och diverse såser och andra tillbehör.

Det var en lyckad lördag kväll. Nu är det Söndagförmiddag och jag ska strax ut med Tyson (hunden). När jag tittar ut genom fönstret ser jag ingen sol. Det är molnigt men vindstilla.

Fridens!

Dagen efter!

Vaknade upp i morse och hade svårt att ta mig ur sängen. Det visade sig att jag fått någon spricka i de nedre revbenen på höger sida efter min vurpa igår. Så jäkla typiskt. Vad gör man åt sådant? Inget! Man kan ta någon värktablett och hoppas det lindrar en stund. Jag är glad att inget revben brytits och punkterat lungan. Hur som helst, att gå funkar bra! Det gör ont att resa sig upp när man suttit och det gör ont att krysta när man ska till och göra stora kalaset. Men jag bestämde mig direkt för att tänka bort det jag inte kan påverka och har kört på som vanligt dock en aning lugnare.

Glad att jag kämpat och stönat mig runt i skogen med Tyson (hunden) och sista kvällspromenaden blev 7 kilometer i skogen. Det blev totalt 12 kilometer skog ändå idag. Min plan är att köra ett pass på gymmet i morgon. Funkar det blir jag superglad.

Idag fyllde min näst älsta dotter 16 år och vi firade ordenligt när hela familjen var samlad ikväll. Två tårtor käkade vi upp. En köpt fruktårta och en hemmagjord marängtårta. Kaffe och läsk och en del paket. Hela familjen sjöng högt och ordenligt. Jag kunde rättfärdiga mina tårtbitar genom att jag kört mina prommisar 🙂 Hoppas dagen gick på plus minus noll.


Klicka på bilden för mer info om skorna hos Addnature.com!

Jag införskaffade mig ett par nya skor idag. Det blev ett par Salomon Wings Sky GTX som är en högre variant av trailrunningsko. Skon är vattentät och ger ett fullt stöd för fotleden. Vilket känns helt rätt då jag stukade högerfoten kraftigt för drygt en månad sedan. Vill inte göra om det och har inte råd med skador som kan sätta käppar i projekthjulet inför nästa expedition.

Jag ska testa skorna och återkomma med ett litet filmrepotage om hur dom känns och jämnföra dom med andra skor jag har och haft. Ska bara hämta andan i några dagar så jag kan få upp ångan och kan testa skorna ordentligt ute i brandområdet i tuff terräng. Helst utan att ha så jäkla ont i revbenen.

Har ni några frågor om något ni tror jag kan svara på är ni välkomna att skicka mail.

Fridens! /Pierre

Träningsvärk är skönt!

Det har gått ett tag sedan sista inlägget. Det har inget med slapphet att göra. Det är bara så att dagarna rusar fram fortare än jag hinner med. Jag känner mig som en jonglör som sliter med att hålla alla bollarna i luften. Det går åt rätt håll! Tränar nästan varje dag och tar hand om min lille varg. Tyson den lille vargen och jag gick en halvmara i skogen för inte så många dagar sedan och jag upplevde det som han tyckte det var jobbigt. Jo, han älskar mig fortfarande. Men jag undrar ibland hur hunden tänker! När han får springa lös så kryssar han fram och tillbaka och ibland stannar han helt som om han hittat världens tidningsartikel att läsa. Står där och sniffar! Jag försöker verkligen att hålla tempo när jag går i skogen. Jag visslar och han kommer rusande och är så jäkla överlycklig. Jag har facit och vet hur långt vi ska gå. Hunden har ingen aning och är bara så jäkla glad och tokrusar hit och dit mest hela tiden. Men en halvmara tog ut sin rätt. Han blev faktiskt trött och glad av att komma hem, dock inte hungrig som jag. Jag brukar dela upp prommisarna över dagen på tre fyra tillfällen och snitta 15 kilometer. Dessa vilostunder mellan varven hinner Tyson boosta energi och till och med gnälla när han tycker jag är slö. Ni förstår hur jag har det.

Träningen på FLEX gym går bra och på Lördag ska jag hålla ett gratis föredrag för de intresserde på FLEX gym i Tyresö välkomna!

Ikväll var jag på Peak-IT Adventure academy då jag har äran att blivit antagen till en utbildning på kvällstid under ett halvår. Totalt skulle 15 personer få möjligheten att ta del av utbildningen som skulle innefatta:

 • Teoretiska lektioner inom planering, utrustning, teambuilding, självmotivering, media/sponsring samt dokumentation.
 • Praktiska övningar
 • Teambuildingaktiviteter
 • Sex utbildningstillfällen samt hemuppgifter
 • Certifieringsprov (än så länge hemlig)
 • Kvällens introduktion var skitbra och framför allt kul! Vi körde även ett mastodontpass på Karlbergs hinderbana vilket väckte minnen från fornstora dar då jag älskade dessa banor för en 26 år sedan. Nu är jag lite tyngre och långsammare men som ni vet kommer det att ske ett mirakel snart, haha.


  Lite blodvite från kvällens träningspass! 😉

  Kvällen i ära bjöd på mörker och regn. Hade inte med mig några träningskläder men fick låna ett par kortbyxor av en annan deltagare. Tog av mig mina G-Star jeans på med kortbyxorna och körde så det rök! Tursamt är det fortfarande varmt och skönt! Som vanlig blir jag så jäkla nöjd av sådan här överraskningar! All oplanerad fys är bonus även om jag hunnit med ett träningspass idag plus en mil i skogen med hunden innan kursstart.

  Underbara höstfärger i skogen här hemma. Bilden är från den 10:e.

  Den lille vargen njuter den 10:e. Dock börjar han bli hippe men ska till frissan på Tisag, pust!

  Har en liten gnutta av stelhet kvar från fredagens reklamfilmsinspelning på Grimsta IP då jag agerade fotbollspelare. Schize vad jag sprang då 🙂 Fem timmar fotboll!! Men som tur är ska det kännas i kroppen och träningsvärk på rätt sätt är bara skönt! Hur jag kommer att känna mig i morgonbitti vet jag inte, men jag är öm i bröstkorgen och det värker när jag drar in djupa andetag av smällen jag fick ikväll när jag klotade på den höga balansbrädan på Karlbergs hinderbana under sista varvet.Jag slog i bröstkorgen med mera i brädan i fallet på väg mot marken. Men skitsamma det som inte dödar härdar! Ser fram emot nästa träningspass som inte är långt borta.

  Tack Fredrik Sträng och Fredrik Erixson för kvällens aktiviteter 🙂
  Ha det gott och símma lungt!
  /Pierre

  Nya tag.

  Började dagen tidigt med en grymt skön hundprommis. Otroligt fint väder idag också. Kortbrallor och t-shirt!


  Det är numera ett överflöd av svamp i skogen. Kunde inte låta bli att ta en bild på dessa flugsvampar. Morgonrundan blev 6,5 kilometer och nu har man fått igång kroppen. Punklistan för dagen har nyss blivit tre punkter kortare.

  Rundar av dagen med att komplettera inlägget från i förmiddags med att samtliga punkter på listan är avtickade och att jag han med ett entimmes träningspass på Flex gym och att kvällen sista hundprommis avklarades precis innan regnet föll här i Tyresö.

  Tangerade milen i skog och mark med nöd och näppe idag. Dels för att det var lite stressigt och att både Tyson och jag blev lite trötta i soffan. Hur som helst så har jag börjat jobba på morgondagens punktlista och hoppas på fint väder i morgon också men av vädrerprognosen på TV så ska det bli regn, men jag hoppas ändå 🙂 Simma lugnt! 😉

  /Pierre
  PS Jag kommer att hålla ett inspirationsföredrag på Flex gym här i Tyresö lördagen den 17:e om inget konstigt inträffar. Håll ögonen på FLEX gyms hemsida.

  Halvmaran klippt idag!

  Det här är första Söndagen i September och även dagen efter helgens Ålandskryssning. Vi var ett sällskap på tjugo personer som åkte på Ålandskryssning i fredags. Helgen har bjudit på god mat och goa vänner och inte minst det superfina vädret. På hemvägen igår kunde vi avnjuta Ålandsresan på soldäck. Man kan inte annat än vara nöjd. Var grymt trött när frugan och jag kom hem från kryssningen. Gick och lade mig tidigt och när jag sovit i 12 timmar som ett barn bestämde jag mig för att gå minst 12 kilometer i skogen med Tyson. Sagt och gjort. Vädret var grymt fint idag att bara njuta och ta in.


  Jag har knatat totalt en dryg halvmara på mina två hundprommisar idag. Det känns grymt bra och är nu laddad för en tuff vecka 🙂


  Ett litet filmklipp från första hundprommisen.

  Nu kaffe!
  /Pierre

  Lite av varje idag också.


  Jennie min ena tvillingdotter tillsammans med två stadiga killar, jag och Adam Alsing.

  Dagen började tidigt i morse med hundprommis på 6,8 kilometer i skogen. Grymt skön luft i skogen. Telfonsamtal och mail kan man numera klara av vart som helst via smartphonen och det är fanken bättre mottagning i skogen än hemma i radhuset. Radhuset ligger lite risigt till från masterna, bra eller dåligt? Säkert kanonbra om det visar sig att mobilstrålningen är livsfarlig om 10-20 år.


  Flugsvampar som Tyson skällde på.


  Rundemars hästgård. Ligger strax runt hörnet där jag bor 🙂

  Tränar ordentligt igen sedan två veckor tillbaka och kroppen svarar på träningen med ett stort leénde! Det är så jäkla skönt att må bra och ha träningslust och längtan till nästa pass direkt efter avslutat pass 😉 Hjälpinsatsen angående kosten startar snart upp och jäklar vad jag ska prestera, haha 🙂

  Idag var jag och käkade lunch med Robin Trygg (TV4) och Calle Ringborg (Addnature) på TV4. Vi hade trevligt och pratade om allt möjligt och besökte även Nyhetsmorgons studio och kollade in Robins kontor där han visade oss några bilder från sin Everestexpedition.


  Min lilla kamera hade ett kasst batteri och dog. Orkade inte med att lossa en blixt. Fick mickla med bilden för att kunna se något, den blev svartvit. Det är Calle, Robin & undertecknad på dagens lunchmöte.

  Med kvällsprommisen med Tyson spräckte jag milen idag också. Dagen har varit en vilodag från träning. Kroppen påminner mig om gårdagens gymträning i form av riktigt skön träningsvärk.


  Husqvarna nr1 en 125cc årsmodell 1979, sedan körde jag ett x antal Husqvarnor 250 luftkylt, 250 vattenkylt, 430 luftkylt med flera. Hade några trialhojar också av märket Montesa. Körde fram till 2004 KTM.


  När jag fyllde 18 var denna hoj min egen 18 års present, haha 🙂


  Motorcykelturen häromdagen gav mig mycket mersmak! 😉 Hur ska detta sluta?

  Fridens! /Pierre