Klättring och 118 800

Dagen har varit lång, kul och spännade! Det är mycket nätverkande och sökande i stort sett varje dag. Men idag har jag varit och klättrat med min kompis Fredrik Sträng. Vi var på Klättercentrat vid Telefonplan och kämpade. Samtidigt som allt spelades in av TV mer kan jag inte skriva. Det var jäkligt kul att coachas av Fredrik även om han var tuff mot mig 😉 Antar att det behövdes för att jag skulle leverera, haha 🙂 Fredrik var grymt duktig och han liksom kutade upp och ner på klätterställets väggar av varierande grad som om lederna var stegar 🙂

Däremot fick jag själv nöja mig med leder 5a. Det är ganska lätt klättring men för mig som inte klättrat på över ett år var det riktigt tufft. Fredrik körde hårt med mig att klättra upp och ner ett flertal gånger i bra tempo. Till slut tog armarna helt slut och han skrek som ett mantra “tre grepp till!” ett flertal gånger malde han på med mantrat till slut dog bara armarna och Fredrik gav sig inte. Jag fick inte komma ner föränns jag lyckats göra några tappra försök till att avancera uppåt. Det kändes som jag inte hade några armar kvar till slut. Underarmarna skakade som marackas efter sista vändan då vi avslutade dagens session. Hela klättersessionen kan sammanfattas i tre ord skitkul, skitjobbigt och till sist även skitnöjd 🙂 Jag är riktigt nöjd med min insats och är taggad att kämpa på mer frekvent med inomhusklättringen.


Fredrik Sträng och jag idag.

Efter lunch åkte jag till Hammabybacken med mina fortfarande skakiga armar för att cykla mountain bike upp och ner några vändor på slalombacken. Det tog inte så lång tid förränns mina ben var lika skakiga som som underarmarna varit. Då var det dags att åka hem och göra annan nytta. Efter någon timmes häckande i soffan efter middagen tog jag en hundprommis på 6,5 kilometer så nu är både hunden och jag trötta.

När jag var ute och knatade i skogen hade en av döttrarna sett på Facebook att en del kompisar hade frågar 118 800 om vem är “förnamn efternamn?” och dom som frågat har fått alla möjliga roliga och konstiga svar. När dom lajjat en stund med detta så frågade min dotter 118 800 vem är “Pierre Näsman” och svaret blev: Pierre är lite av den tredje muskutören d’Artagnan, dyker upp ifrån ingenstans med en värja i ena handen och ett välsmort munläder i den andra, redo att ta sig an världen på sina vilkor och sprida sin stjärnglans vart än det behövs. Med ett ofattbart mod tvingar han världen på knä och låter den se på medans han tar för sig på sitt franska manér. Mvh 118800

Ja, jag kan inte låta bli att le åt vilka konstiga trender som skapats sedan PC:n kommit in varje hem där alla har typ varsin dator lika självklart som att man borstar tänderna 🙂

Undrar vad morgondagen har i sitt sköte? 🙂
Fridens! /Pierre

Formen är på god väg.

Oj, vad pigg jag var i morse när klockan ringde klockan 05:00 för att åka in till Årstaviken och Armyfitness träningen. Vaknade och hörde hur det blåste i markisen som sitter över köksfönstret. Jag kikade ut genom fönstret och konstaterade att termometern visade 2,9 Celsius. Ingen nederbörd och av vinden kunde jag lungt konstatera att det var varma vindar. Drack en proteindrink och ett glas vatten och en del vitaminer, alg-tabletter och rosenrot. Sedan redo för ett hårt pass med mina Armyfitnesskompisar. För att vara säker på att inte överhettas tog jag bara t-shirt och en tunn träningsjacka. Vilket var perfekt.


Bild från i morse på gården när jag kom hem från Armyfitness träningen. Härligt ljus över Tyresta Nationalpark.

Idag körde vi styrka och jobbade i grupper. Vi hämtade först två bildäck per skalle att ha med när vi sprang. Sedan hade vi stationsövningar som vi roterade runt i. Vertygen idag var sålunda bildäck, betongplattor och våran kropp. Svetten sprutade i 75 minuter.

Dagen har varit lång med många telefonsamtal och på onsdag ska jag få ut motorcykeln och då ska även en av sveriges största nyhetstidningar vara med. Ska bli skitkul 🙂 Jag kommer att droppa lite information i taget här på bloggen om vad och vilka upptåg som ska göras. Ska bli kul och spännade.

Dygnet har varit så jäkla långt så jag satt och funderade om jag verkligen hade tränat idag och var faktiskt tvungen att fråga frugan om jag var iväg och tränade i morse eller om det var igår. Fattar ni hur fort dagarna går! Jag var också ute och joggade med hunden 6,5 kilometer ikväll klockan 20:00 och det kändes lätt. Att jag är så pass pigg och stark hänger nog ihop med min diet och viktminskning. Jag ska kämpa! Jag vill och jag kan! Ska vara mitt absolut bästa form i mars 2012.

Ta hand om dig och dina drömmar! Vad din dröm än må vara så kan du göra om den till ett mål. Vill du verkligen nå målet se till att inget hindrar dig. Tänk bara på att du själv är största hindret för att lyckas och vill du verkligen lyckas så kommer du inte hindra dig själv från att nå ditt mål! Kör så det ryker!

/Pierre

Hemläxa.

Idag är det underbart väder ute! Lite busigt, blåsigt, grått och mörkt. Har varit ute i förmiddags och knatat med hunden i skogen och sedan ägnat tid åt morgondagens punktlista. Röjer bland papperhögarna och hjärnan går på högtryck samtidigt som tiden försvinner i rask takt. Det jag gör måste göras och det är bara att nöta på. Har nästan glömt bort att det är första advent fast min älsta dotter var uppe med tuppen och gjorde det mysigt med levande ljus i morse. Nu är det dags för eftermiddagsfika och lussebulle. Jag passar då på och drar ut på en hundprommis istället med tanke på min diet.

Fastnade även vid datorn med mina hemläxor från Peak It Adventure Academy.


Har även strykt på Academy loggan på olika jackor…

Nu är det dags att sticka ut!
/Pierre

En skön dag med julmarknad.

Vaknade klockan 8 i morse. Kände mig pigg och glad. Hade tänkt göra stordåd idag men hade en kompis från Gotland som nattgäst och tog istället hand om min gäst igår kväll och i förmiddags. Det fick en bli en lugn dag med bara en mil som averkats med Tyson i skog och mark. Vi har kämpat hemmavid med julstök inför första advent med julstakar och julstjärnor. Det blev även en tur till Tyresös Julmarknad ute vid Tyresö Slott. Vädret var hur bra som helst med avsaknad av snö. Det kändes inte som en riktig julmarknad även om det var precis lika bra och trevligt som förra året på grund av att det inte fanns en gnutta snö utan gröna gräsmattor som var sura och kletiga dagen i ära.

Hur som helst så införskaffades lite delikatesskorvar att ha på julbordet. Det blev Björn, Älg, Ren, Vitlök och Chilikorv. Det blev även en julkrans att hänga på dörren och lite godis till ungarna. Jag fotade lite och när jag kikade på bilderna så la jag märke till att jag inte var direkt osynlig bland allt folk. Kolla på bilderna här under så ser ni hur någon på varje bild observerar fotografen. Kanske är jag inte helt diskret med alla sponsorlogotyper och Everestloggan på jackan. Det blev flera trevliga samtal då folk gärna kommer fram och ställer frågor och en del känner igen mig från lokaltidningarna där det varit ett flertal repotage.


Sofia i vit jacka en av mina fyra döttrar.


Pengar byts mot en julkrans att hänga på dörren.


Tyresö Slott, inte så länge sedan jag var här och firade midsommar.


En tusenårig ek som håller på att svälja ett stenblock.


Hårt arbete med kosten. Det är grunden till kvällen kycklingkryta.


Julpyntat till 1:a advent. Fick hänga upp istappar. Tycker det är lite för kallt ljus på dom.


Nu har tomtjävlarna kommit fram överallt 😉

Ja dagen har gått i rasande fart och jag blir lite mörkrädd att det strax är julafton. Huva!

Ska nu fundera på morgondagens aktivitet. Blir det ett pass i Hammabybacken eller några timmars mountain bike eller vad ska jag hitta på? Något blir det efter denna vilodag. Dock är jag supernöjd då jag rasat 11 kilo fett sedan jag börjat jobba med dieten. Allt jag gör i träningsväg blir bättre och bättre. Tror nog att jag ska greja -8 kilo till fram till jul. Ska bli kul det här 🙂 Ha en bra fortsättning!

Fridens! /Pierre

Nu händer det grejer både här och där.

Vaknade svimmtrött klockan 5 i morse för att masa mig ur sängen och vidare till Årstaviken för ett riktigt skittungt träningspass men ack så jäkla skönt efteråt. Vädret är riktigt konstigt med en temperatur på 9-10 plusgrader så tidigt på morgonen. Mörkt, skitigt och blött. Men vad gör det! Efter tio minuters träning är man kokhet och svettig och kan njuta av att bara köra på. Dock är det lite trist att sätta sig i bilen och åka hem blöt och skitig för att duscha. Armyfitness rules! Med snö blir det inte skitigt plus att det blir så mycket ljusare.

Väl hemma fick jag iväg ungarna till skolan sedan var det den obligatoriska hundprommisen. Det blev en halvmil i skogen runt Flaten sjön. Sedan har dagen rullat på i ljusets hastighet. Ska hålla ett föredrag för att inspirera barnen på en skola inne i Stockholm city. Ska bli kul.


Efter ett föredrag på en skola så kommer gärna barnen fram och fotar med sina mobiler.

För övrigt har jag haft en del mycket trevliga samtal med presumtiva sponsorer/samarbetspartner inför Everestexpeditionen.


Loggan tillhör ett förtag jag kommer att samarbeta med. Dom har grymma produkter som jag verkligen gillar. Mer om det kommer snart.

Ha en trevlig fredagskväll med mycket mys. Själv funderar jag på ett cykelpass i nationalparken det är mys för mig 🙂

Fridens!

Pierres bord.

När man är uppe i planeringsfasen av ett äventyrsprojekt så är bordet fullt med papper, små notislappar med telefonnummer på och mina punktlistor så kallade actionlists. Saker som ska bockas av varje dag för att ta mig stegvis framåt mot målet.

I förmiddags var jag på Expressen och träffade spännade personer bland annat motorredaktören. Vi diskuterade mina möjligheter till att blogga om mitt kommande äventyr på motorcykel till Mount Everest. Jag fick berätta om mitt upplägg och mina planer på spännade repotage inför, under och efter expeditionen som lär bli något unikt i hästväg. I vart fall ingen vanlig touring tur 🙂

Mer detaljer kommer snart om hela upplägget, tror banne mig att det blir bra, ja riktigt bra kommer det att bli!


Kollar in Birros bord som står där så tomt så tomt och funderar på mitt eget bord. Mitt bord måste rensas, punktlistor tickas av och alla puzzelbitar hamna på rätt plats i detta äventyrspuzzel. Vore skönt att ha puzzlet klart till jul och sedan bara underkasta mig den smärta av träningsvärk det betyder med den träningdos som världens tak kräver av sina toppbesökare.

Nu kallar bordet, Pierres bord! Dags att ta tag listorna igen som ska bockas av 🙂

Är du som läser det här en eventuell samarbetspartner och vill synas på mina expeditionkläder eller på motorcykeln? Du kanske har egna idéer om något. Tveka inte på att höra av dig i så fall! Kolla under länken om sponsring.

Fridens!

Dagen som gått.


På bilden leder Fredrik Sträng hela Peak It Adventure Academy gruppen upp för stigen på Frösundaviksbacken där vi höll dagens övningar.

I skrivande stund har jag varit uppe i 20 timmar drygt. Ni som läst det tidigare inlägget före detta inlägg har läst om det tidigare träningspasset med Armyfitness i Årstaviken samt vårt slit i Hammarbybacken. Efter frukostträningen duschade jag och kände mig super pigg. Så det blev även en hundprommis på en halvmil innan lunch.

Efter lunchen som jag inte han stoppa i mig på grund av telefonsamtal och annat fokus. Bar det av till Frösundaviks backe i Solna där jag mötte upp mina kurskompisar i Peak It Adventure Academy där vi utbildas i både teori och praktik. Idag var det Know How på agendan. Det innebar ett fyspass till att börja med, i att springa upp och ner som en tok i Frösundaviksbacken. Vi var indelade i lag/team. Vi hade som övning slå upp ett tält och koka en liter vatten på toppen av berget på tid. När man godkändes var det bara att packa ihop allt så fort som möjligt och springa ner för att genast springa upp till toppen igen och repetera proceduren. Vi höll på så pass länge att vi trimmade tiderna ordenligt samt gjorde övningen i mörker innan det var dags för teoridelen i Know How inomhus efter en välförkänt varmdusch.

Jag har fått mycket friskluft idag och är nöjd med dagens resultat. Inga vurpor och inga skador! Vad mer kan man begära? Vill du veta mer om Peak It Adventure Academy klicka här.

Fridens vänner!
/Pierre

Upp och hoppa.

Igår knatade jag dryga milen med hunden i skogen och körde även ett grymt bra Yogapass på Blue Hotel ute på Lidingö.

Kroppen svarar bra på all träning men ibland blir jag så jäkla trött. En del av orsaken kan vara kosten då jag går på diet.

I morse tvingade jag mig upp innan tuppen.Jag masade mig ur sängen klockan fem för att ge mig av in till Årstaviken för att ansluta mig till mina träningskompisar i Armyfitness bootcamp.


Jag lånade en bild från Armyfitness sida på Facebook, då jag inte fotat något själv idag.

Dagens övning var kondition så vi kutade runt med varsitt bildäck och gjorde diverse övningar samt körde på hårt i Hammarbybacken. Ett skönt och bra pass på 75 minuter.

Nu har jag duschat och zippar på en kopp Ingefärs-te för att snart ta en hundprommis. Upp och hoppa! Ha en bra dag vänner 🙂
/Pierre

Vilodag.

Jag har passat på att vila kroppen från träning idag! Tog en tur till Visby för att träffa Destination Gotland och även Pigge Werkelin superentréprenören. Båda mötena var bra. Det är i vart fall min uppfattning just nu. Pigge och jag hade ett mycket trevligt samtal och jag fick en del tips och ideér att ta med hem att fundera på. Nästa vända till Gotland blir på motorcykel och över en helg så man hinner träffa fler vänner.

Idag åkte jag flyg tur retur och gladde mig åt det varma vädret och spatserade runt i Visby som jag gjort så många gånger under min uppväxt. Passade även på att kika lite extra på vissa detaljer på vissa ställen i Visby samt så fotade jag det för att kunna komplettera vissa fakta i boken jag skriver på. Har faktiskt skrivit halva boken och känner mig riktigt nöjd. Hoppas det blir en kioskvältare, haha 😉


Christer Grandin & jag under mitt besök i köket. Jag fick lite ryckningar i mina kock och matlagningsnerver 🙂

Inte nog med att jag är grymt effektiv med det jag gör så han jag faktiskt med att besöka min kockkompis Christer från 1984 som numera är krögare och köksmästare i Visby. Det var riktigt kul att träffa han och snacka om förr och även om dagsläget, barn och familj! Han bjussade på grymt god och väl lagad mat. Hela gänget var supertrevliga. Kan bara säga världsklass! Ska ni till Visby måste ni besöka WISBY DELI Ni blir garanterat nöjda 🙂

På Visby flygplats på vägen hem träffade jag Pär Holmberg fd TV metrologen. Vi började prata klimat och jag berättade om mina upplevelser runt om i världen. Om vattenflyktingar i sydamerika, glaciärer, vind, monsun, Nord och Sydpol och även om mina erfarenheter/upplevelser från mer än 30 års dykerfarenhet i Östersjön. Pär var supertrevlig och grymt intressant att lyssna på 🙂 Det blev mer lärdomar att ta in. Tack Pär om du läser det här.

Nu är jag trött och ska kasta mig i sängen för att vara utvilad för morgondagens vedermödor med träning på schemat och en massa andra måsten. Dieten följs strängt, mer om det senare!

Fridens vänner!
/Pierre

Tunga dagar.

Oj, nu har det rasslat till och en hel vecka sedan sista inlägget. Ja, man skulle kunna tro att jag ligger på latsidan. Men så är inte fallet. När jag kikar på veckan som gått kan jag konstatera att mycket händer varje dag. Bland annat har jag varit med och staterat i Ikea reklamfilm.

Jag kämpar med nya dieten och kan nöjsamt se på vågen att pilen går åt rätt håll. Tyson (hunden) och jag snittar dryga milen i skogen varje dag som dock inte kan tillgodoräknas som träning. Därför kör jag ånyo Armyfitness klockan 06:15 Mån, Ons och Fredag med mina kompisar i Årstaviken. Utöver det kör jag också jogging och mountainbike. Mountainbike är nya favoriten. Har införskaffat en grym lampa på 900 Lumen till mountain biken så jag kan köra sena pass i skogen. Vilket är supermysigt 🙂

Nya intressenter av min Everestsatsning 2012 hör av sig och det ser mycket hoppfullt ut. Jag fortsätter med att tokträna och jobbar stenhårt på att vara i min livs form i mars 2012 medan mina presumtiva sponsorer funderar. Problemet är att alla som jobbar med marknadsföring konstant är svåra att få tag på. När man väl når fram så är det ofta riktigt trevligt och avslut inte långt borta till något positivt. Innan helgen fick jag ett trevligt samtal från en samarbetspartner som kommer att göra en radiogingel där äventyret näms. Sådant är grädde på moset 🙂 När något företag bestämt sig för att vara med så resulterar det ofta i ett mycket större engagemang i äventyret och jag ställer mer än gärna upp och inspirerar personal eller annat efter överenskommelse. Nyligen höll jag en presentation där klonen fick vara med en kväll hos en ny samarbetspartner vilket uppskattades. Min poäng är att båda parter, det vill säga jag och samarbetspartner ska ha ett utbyte av varandra. Enkelt kan jag säga “full duplex!” På ett eller annat sätt 🙂

Idag var jag iväg och tränade Armyfitness med ett gäng kompisar på Östermalms IP. Det var ett 90 minuters pass där vi ställde upp för personer som ska bli instruktörer. En skön dag helt enkelt.

I morgon sticker jag över till Gotland över dagen för att träffa lite spännade entreprenörer. Ska bli kul att få trampa på Gotlänsk mark igen även om det bara blir en dag.

Dagens bilder är en mix från veckan:

En bild från kvällsföredraget i veckan hos AlltNet. Trevligt!


Självporträtt från lördagens mountainbikes 2 timmars tur i skogen. Bilden är tagen på Albybackens topp 🙂


Dagens bild tagen efter Armyfitness passet på Östermalms IP. På bilden ser vi Dennis Trygg och hans bror Robin Trygg (sveriges yngsta på Mount Everests topp) och min kurskamrat Marie Nordin på PEAK IT Adventure Academy och så lilla jag. Det var många fler som tränade och kämpade på idag.

Nu är det dags att vila så jag är utvilad i morgonbitti. Det har trots allt varit några tunga dagar med tung träning så i morgon blir det en träningsfri dag. Tisdag blir det TV inspelning och träning 🙂

Fridens mina vänner!
/Pierre