Förhandsvisning ROBIN TRYGG!

Tog en sväng med Yamaha Super Ténérén på kvällen. Gasade på och testade antispinnsystemet. Har aldrig någonsin provat något liknande på en motorcykel. Det finns två lägen att välja på. Det var isigt och snöblask bitvis. Jag provocerade hojen genom att växla ner och dra på gas den slirar till och jag är beredd på att parera men sladden uteblir och hojen slutar dra. En konstig känsla infinner sig. Föredrar att köra utan antispinn eller är det värt att vänja sig? Hur som helst så växer jag ihop mer och mer med hojen. Den blir snart som en kroppsdel 🙂

Träningen går bra! Kör dubbla pass några dagar i veckan men med dieten jag kämpar på med är det skit tungt att prestera. Har tappat 14 kilo kroppsfett och vill tappa x antal kilo till mars 2012. Dock långsammare från och med nyår. Jag nöjer mig med seghetsträning och fettförbränning fram till nyår. Efter nyår ska jag börja äta mer energirik kost och börja köra stenhårt med intervall träning för att få upp maxpulsprestanda. Ja, ni vet såklart sedan tidigare läsning här att minst ett pass måste vara minst tre timmar långt per vecka. Man måste helt enkelt lära kroppen uthållighetsprincipen också.

Ikväll hade kompisen Robin Trygg förhandsvisning av sin dokumentärfilm från sin Everestexpedition i våras. Han lyckades som yngsta svensk med bedriften att bestiga Mount Everest via sydsidan, endast 24 år gammal. Filmen var skitbra och kan varmt rekomenderas att ses om man vill ha en rejäl injektion av inspiration! Missa inte TV sändningen av filmen den 27 december i TV4 Fakta. Bra jobbat Robin! Du gjorde kvällen till en minnesvärd stund och inspirerade alla som var på Addnature ikväll 🙂

Tveka inte att våga ditt äventyr vad det än må vara 🙂 Jag vågar mitt största äventyr då jag i vår tänker bestiga Mount Everests 8 850 meter över havet efter att ha kört motorcykel från Älvsjömässan med start den 11 Mars. Jag kommer att köra genom Europa och in i Asien via Turkiet, Iran, Pakistan, Indien, Nepal och sedan vidare in i Kina och Tibet. Jag kommer att parkera hojen vid tältet i basecamp på 5 300 meters höjd på nordsidan av Everest. Där går jag in klätterfasen… Fattar ni vilket äventyr? Jag ska dokumentärfilma allt och hoppas få sända det på TV. Om inte någon TV kanal vill ha det så kommer det att bli en DVD som kommer att kunna köpas via min hemsida.

Är det någon som vill privatsponsra så kan man köpa en höjdmeter för 100 kronor via min hemsida under privatsponsring (betalkort funkar). För dom som vill synas kommer jag att skapa en lista på alla höjdmetrar som sålts med Ert namn för varje höjdmeter. Texten för detta är inte klar just nu på hemsidan. Om du klickar dig dit kan du bara skriva i betalmeddelandet “x höjdmetrar” så vet jag vad det gäller och du hamnar i listan som strax upprättas. Hela expeditionen kommer att kunna följas var tionde minut i realtid och det kommer att bli ett välbloggat äventyr. Målet är att inspirara så många som möjligt 🙂

Kom gärna och hälsa på mig i Yamahas monter på MC mässan i Göteborg i Januari 🙂

Fridens!
/Pierre

Julkul!

Jag skickade in en anmälan till en tävling för ett tag sedan. Häromdagen kom ett mail som förkunnade att min chans i tävlingen att vinna stigit och nu är chansen 1 på 46 att vinna en helt ny Dacia Duster! Dagens förmiddagsuppdrag gick till Dacias närmaste återförsäljare där jag provkörde denna mycket trevliga bil. Fotade mig och bilen samt svängde ihop ett rim som ni kan se under bilden. Nu är det bara att invänta tomten 😉

Det finns en illuster skara
Som genom att i Duster fara
Åker säkert, skönt och kul
För den har drift på fyra hjul
Så vill du du ta dig någonstans
Beställ en nu för leverans
Jag får min när tomten knackar
Sprillans ny, jojo man tackar

Kolla in de andra bidragen på Facebooksidan Dacia Duster Jultävling

Fridens! /Pierre

Ava MC

Värmen verkar hålla i sig. Jag har hållit på med administration idag och det har gått sådär. Mycket att fixa med och har ringt en del och dom man ringer verkar alltid sitta i möte när man vill nå dom. I vart fall idag 🙁 En del guldkorn har jag lyckats samla på mig från den här dagen och det får man glädja sig åt. Brukar säga att blir man glad av lite har man mycket att vara glad åt 🙂

Vädret har varit grått, blött och blåsigt. Har varit ute och åkt lite hoj och kan bara säga att jag trivs bättre och bättre i sadeln.


Taggad 🙂

Gjorde ett besök på Ava MC och fick prata med en av ägarna och jag berättade om min planerade motorcykeltur till Mount Everest 2012. Lämnade lite information och kontakt uppgifter. Helt hopplöst verkade det inte. Jag kan aldrig veta vad som sägs och tänks när man åkt därifrån. Jag var i alla fall imponerad av vilken gigantisk hangar med motorcyklar och utrustning det fanns där hos Ava MC. Hittade även en del lull lull som jag kan behöva komplettera upp med innan avfärd.

Passa på att “gilla” Mount Everest Super Ténéré expedtion 2012 på Facebook! På Facebook uppdateras det ofta med korta inlägg, bilder och filmsnuttar.

Tyson och jag har bara gått en halvmil idag och därmed brutit våran rutin på en mil om dagen eller mer. Det är bara att gilla läget och kasta sig i bingen för att pressa sig upp klockan 5 i morgon bitti för att hinna träna innan det blir frukost.

Fridens! /Pierre

Klonen flyttar in.

Idag var jag uppe klockan 5 för att träna Armyfitness i 75 minuter med mina kompisar i Årstaviken. Grymt skönt som vanligt! Det var varmt idag. Helt sjukt varmt för att vara 12 december! Hela 8 plusgrader innan lunch men visst det finns lite isfläckar här och där under morgonen. Men visst är det konstigt och tråkigt? Håller tummarna att det blir snö till julafton 🙂 Har även knatat milen med Tyson. Hundprommisen är ren rutin numera.


Lite hopklipp från träningspasset innan frukost. Lite mörkt kanske…


Min dotter utanför Experts skyltfönster med klonen i bakgrunden.

Sliter med att hitta sponsorer som vill vara med på äventyret. Dagens höjdpunkt var att “klonen” fick flytta in hos Expert här i Tyresö centrum. Klonen kommer att förgylla julen och en bit in på nyåret i deras skyltfönster. Tror att han trivs bättre där än på mitt lilla kontor där ingen ser honom.


Klonen flyttar in…

Innan jag lägger mig ska jag skriva en stund och göra morgondagens punktlista klar. Känns lite konstigt att det är Lucia när man vaknar upp i morgon. Får sätta på TV:n tidigt och kolla om det kan framkalla någon julkänsla vilket behövs. Fridens på Er!

PS
Passa på att “gilla” Mount Everest Super Ténéré expedtion 2012 på Facebook!

/Pierre

Äventyret rullar på.

Dagarna går skrämmande fort. Har haft intressanta och förhoppningsfulla möten innan helgen som ska följas upp i veckan som kommer. Träningen har varit bra men inte stenhård i veckan som gick. Har varit lite seg som jag skrev i tidigare inlägg. Mycket av segheten ligger i att jag kör hårt på diet och då räcker inte energin till. Jag prioriterar att gå ner i vikt tufft fram till jul. När jag lättat en ansenlig mängd kilon så kommer det dels att bli mycket roligare att träna. Jag kommer att köra mer kondition och en del gym efter nyår och broma hastigheten i viktnedgången.

Helgen har som brukligt varit trevlig och gått fort. Idag tog jag en sväng med motorcykeln och besökte Hammarbybacken där jag gjorde en testfilm. Tänkte att jag vill visa upp hojen och dess utrustning. Idag var det dock lite pinsamt att filma och fota då det var en del nyfikna folk som kollade. Ska träna bort det där med att inte våga prata högt och tydligt in i kameran. Tror nog att det mesta ger sig med tiden. Det fick vara starten på en serie filmsnuttar som ska komma lite mer frekvent om intresse finnes. Ska skaffa hjälmkamera och även filma lite spännade körningar med mera. Hoppas det ska bli bra och kul för mina läsare 🙂


Första testklippet! En presentation av hojen 🙂

Fridens! /Pierre

Somna med the voice.

Hoj hoj! I dubbel bemärkelse! Nu cyklar jag med dubbdäck på mountainbiken samt kör motorcykel med handskruvade fet-dubbar! Jag har även tagit fram mina Icebug skor och ett är säkert den tunna shims-isen är förrädisk. När jag vrider på gasen när jag kör motorcykel så släpper det direkt på bästa asfalten ungefär som att köra på grusväg. Hojen vill leva sitt eget liv och man måste vara allert och parera. Lite svårt att hålla ut benet i kurvorna på samma sätt som man gör på en endurohoj som väger 120 kilo mot besten jag numera kör som vägen 262 kilo utan soppa och packväskor.

Hur som helst! Tiden går grymt fort och mina dagar har inga håltimmar. Att hitta sponsorer som vill synas tillsammans med mig på mitt grymma och unika äventyr för att inspirera gemene man att våga sitt eget äventyr vad det än må vara.

Jag är otroligt stolt att ha Yamaha som samarbetspartner och även Allt om Mc som mediapartner. Att få blogga på Expressen och även figurera i papperartiklar kommer att vara som grädde på moset. Just nu händer det mycket varje dag och jag tror att planet jag sitter i snart har fått luft under vingarna så att det lyfter. Tursamt så har min startsträcka varit lång. Ja, det sista var en klysha. Det ligger mycket hårt arbete bakom allt som händer… Jag känner mig stark som ett urberg och andas som ett lokomotiv när jag sliter i lokala slalombacken. Det finns ett jävlar anamma i mig och vart det kommer ifrån vet jag inte. Men jag kan misstänka att min far hade samma feeling och känsla i kroppen då han vunnit SM buckla i slädhundsrace och var en gång i tiden även flottistmästare i boxning. Inte nog med det så överlevde han även tre fartygsförlisningar under sin livstid. Han var en sann äventyrare och förbild när jag var liten och hörde hans historier. Det som skiljer honom och mig från varandra. Det är att allt jag gör planeras i minsta detalj mot hans upplevelser som var mycket ödesstyrda. Tror att man förr i tiden inte tänkte så mycket som vi gör idag på att träna och förbereda oss på äventyret. Förr levde man bara i äventyret och det blev som det blev.

Nu måste jag korta ner texten innan det blir en bok. Det finns så mycket jag vill säga men det kommer med tiden.


Mina kompisar och mentorer Fredrik Sträng & Fredrik Erixson.


Jag i full färd med att knäcka koden på en 5b led…


Fyra spindlar på väggen.

Veckan som gått har varit spännande och bra. Utöver all träning i veckan så har jag lyckats jäkligt bra med kosten och har även varit ute och kört motorcykel i skitvädret och hitintills är jag grymt nöjd och idag när jag var ute och körde motorcykel fick jag en aha upplevelse som jag njöt av. Det var den där sköna känslan som när maskin möter människa och vi är överens. Hojen kändes lättare och gjorde precis som jag ville. Grym feeling!

Har även kämpat på med Peak It Adventure Academy där jag är en av 15 lyckligt lottade i Sverige att få utbildning till att bli en fullfjädrad äventyrare. Vi hade teori och praktik häromdagen.

Praktiken var inomhusklättring på Klättercentrat i Solna. Jag överträffade mina mål och känner mig stark och lätt av min nya diet. Nu har jag tappat 12 kilo och kände mig som vessla på väggarna. Klättarade obehindrat 5a, 5b och 5c graderade väggar. Klarade mig även bra på 6:or så jag är grymt nöjd 🙂


Två äventyrare möts. Jesper och jag.

Hade även ett trevligt möte med Jesper Lissmark Hult som är mannen cyklade enhjuling från treriksröset till Sveriges sydligaste plats i sommras. Skitstarkt gjort, Jesper. Har även haft många andra möten som jag inte kan nämna ikväll 😉

Ikväll kollade jag Idolfinalen med mina fyra döttrar och med min underbara fru. Jag spanade in Jakob Öqvist, rapparen från vakna med the voice. Jag har lite dubbla känslor för den där Jakob, han är bra på att rappa och vara på radio. Ikväll sög han. Jakob verkar tro att han äger fett och vill ta över. Droppen blev när han avslutade Idol med att sjunga tillsammans med Martin Björk en lägereldslåt i Globen där dom viftade med armarna över huvudet för att få med sig publiken som hade somnat eftersom det inte fanns en tillstymmelse av glöd. Synd på ett annars bra program att dom inte lät Amanda få tala färdigt och runda av med en repris på vinnarlåten.

Tycker att dom sög och behöver skruva ner egot en aning när dom får chansen att vara på TV. Ikväll fanns det inte en gnutta av Vakna med the voice utan det var ett sömnpiller av två tafatta egon som tyckte dom överträffade huvudattraktionen, tyvärr!

För mig är kvällen slut och dags för bingen. I morgon vaknar vi alla till nya möjligheter och jag kommer inte att vakna till Vakna med the voice det är säkert.


Bild från i morse. Isen har börjat lägga sig i Gammelströmmen och på Flatensjön.

Fridens! /Pierre

Yamaha, träning & Expressen.


Onsdagsmorgon och strax träning.

Vet inte vad som hände men tre dagar sprang iväg ovanligt fort. Lite kortfattat så har jag kämpat på som fasiken med dieten och träningen. Har kört på med Armyfitness plus mina egna träningspass på kvällarna. Inte att glömma mina långa hundprommisar varje dag, minst 10 kilometer. Efter onsdagens träningspass med Armyfitness i Hammarbybacken så kände jag mig helt slut och energitorr. Det är tufft för kroppen att köra på stenhårt när man även ligger i diet och tvingar kroppen att gå på minuskonto kalorimässigt för att tappa kilon och samtidigt försöka utvecklas i styrka och kondition. Den tidiga morgonen i Hammarbybacken fick jag krampkänningar i vaderna och misstänka att jag var undervätskad och kanske hade för lite salt i kroppen. Det var tvärnit i backen. Jag gav inte upp utan kämpade mig igenom hela passet. Men kände vid hemkomsten att jag måste vila någon dag och låta kroppen återhämta sig. Det var även tungt att bara gå med hunden i skogen. Nu känner jag att kroppen börjar komma i fatt.

Annars så händer det en massa kul saker som för Everest projektet framåt. Fler intressenter har hört av sig och motorcykeln är klar. Jag har varit på Yamahas huvudkontor och träffat hela Yamaha teamet. Provat utrustning och även kört en runda med hojen. Allt känns toppen och efter helgen ska kalaset försäkras och ställas över på mig. Jag planerar nu nästa fas som innebär att jag ska göra en intervjuserie under spännade former då jag ska köra in hojen i vinter. Mer om detta kommer ni att få veta när allt är spikat. Hade även tänkt att hälsa på olika sponsorer under mina kortare touring turer.


Yamaha Teamet, Scandinavia chefen, jag, marknadschefen och material/utrustningschefen.


Dubbdäcken…


Lånar Göran Kropps dubbeltumme!


Så här funkar SPOT.

Kajaktiv.se har levererat en ny SPOT (transponder) till mig i veckan som ger alla mina läsare möjlighet att följa mina rörelser jag kommer att göra under mina touringturer. SPOT:en kommer även under hela expeditionens färd genom två världsdelar visa min position var tionde minut i realtid även ända upp till toppen av Mount Everest. Häftigt och riktigt kul. Hoppas det kan inspirera många att våga sitt eget äventyr vad det än må vara. Ett stort tack för att ni ställer upp Kajaktiv, Garmin, Yamaha, Maxkomptens, Bohlins, PeopleTransition, Addnature, Alltnet, Expressen, Allt om MC med flera…

Hoppas att flera vill samarbeta med mig och vill synas i detta projekt där jag kommer att exponeras på många olika sätt i både media och mässor. Det är givetvis av ömsesidigt intresse att det skall vara något positivt att bli förknippad med varandra. För att jag på ett uppriktigt sätt skall kunna verka som ambassadör för ditt företag är det viktigt för mig att veta att vi i grunden delar samma värderingar och principer. Framför allt miljömedvetenhet, lojalitet och kämparanda. Känner du att det skulle vara intressant att vara med så tveka inte med att höra av dig till mig. Du blir nog förvånad när du läser om mina olika sponsorpaket om vad du får för pengarna. Jag är ett levande kinderägg 😉

Fredagen rundade jag av med att föreläsa på International School för årskurserna 4 och 5. Skolbarnen har gjort grupparbeten om Adventures och Explorers. Jag körde ett föredrag om mina äventyr med bilder från Everest, Elbrus, Anderna Sydamerika med mera. Pratade om historiska klättringar på Everest och även om mitt möte med en livs levande Indiana Jones när jag var och klättrade Ararat i Turkiet. Det spännade mötet var alltså på det mytomspunna berget Ararat i Turkiet där Noak ska ha strandat med Arken för en 6 000 år sedan. Edward Crawford är världens främsta arken letare och har sökt efter Arken i över 20 år och berättade bestämt att Arken ligger där i glaciären på dryga 4000 meters höjd. Hans berättelse var som en Indiana Jones film.

Föredraget kändes mycket lyckat och barnen ville efteråt ha autografer, handskakningar och kramar. Det var tumultartat men riktigt kul. Barnen och lärarna hade många spännande och bra frågor, klart kul!

Jag har även ett starkt engagemang för Barncancerfonden då en av mina döttrar varit svårt sjuk i Leukemi och långt ifrån alla har samma tur som henne. Därför försöker jag att samla in pengar på olika sätt för Barncancerfonden. Ett av sätten är genom samarbete med Addnature.com där dom avsätter pengar till min insamling “Barn ska inte dö i cancer” genom att dom skänker pengar från deras aktioner. Jag har även cyklat till Göteborg från Tyresö till löpargippot Göteborgsvarvet där jag samlade in pengar med bössor. När dom var fulla så cyklade jag hem igen. Försöker hitta på kreativa sätt.


Klicka på bilden så kommer du direkt till artikeln. Sedan bilden togs har jag tappat dryga 10 kilo.

I Familjemagasinets decembernummer finns en trevlig artikel om mina äventyr, kampen mot Barncancer och om mig läs artikeln här: www.familjemagasinet.se

Nu finns även sida på Facebook om äventyret där det kommer att finnas en massa information som kanske inte hamnar här. Vore kul om du vill “gilla” sidan och sprida infon vidare till dina Facebook kompisar.

Allt gott till er och glöm inte att det viktigaste i livet är gratis! Nämligen att sprida kärlek och glädje till alla! Det kan ingen få för mycket av. Gör du det så kommer världen bli en bättre plats för oss alla 🙂

Fridens!