Full fart framåt & uppåt!

Trots ett mycket tungt beslut (se tidigare inlägg) som har besvarats bra både från sponsorer och följare är jag glad och kan se positivt på året jag har framför mig.

Jag har inte varit på latsidan och kämpar på för full kraft. Träningen går bra och det har givits möjligheter till lite vinteraktiviteter 🙂

Jag kommer att vara med på Hammarbybacken 6h den 11 Februari i bästa ranndoné stil. Dock inte för att tok köra utan mest för att få möjlighet att testa mig själv och få ett bra träningspass tillsammans med likasinnade. Ska bli riktigt kul med tanke på att jag inte stått på skidor sedan 1990 i Åre. Men i helgen var det dags och jäklar var ont jag fick i fötterna i lördags och idag gick det minst 100 gånger bättre. Ska till Hammarbybacken på tisdagkväll och köra mitt tredje pass sedan 1990. Jag kan väl inte hoppas på samma utväxling som idag men förhoppningsvis ska det gå bättre 🙂 Det är riktigt kul.

När det gäller Peak It Adventure Academy där jag är en av 15 elever i kursen som ska slutföras i april. Examensprovet är Keb Classic och det blir också i bästa ranndoné stil, ja jäklar vilken utmaning. Hade jag kommit iväg på min expedition hade det blivit min examen eftersom jag då inte hade kunnat vara med på Keb Classic.

Tror det ska bli ett spännande år med roliga aktiviteter på olika sätt. Jag ska även promota min expedition och flänga runt på Yamaha Super Ténérén på olika äventyr under året. Vad det blir kommer det mer info om senare. Torsdag till Söndag har motorcykeln varit på sveriges största mc mässa, På två hjul 2012 tillsammans med min skyltdocka med expeditionsutrustning medan jag själv haft träningsläger 🙂

Nu visar jag lite bilder om tiden som gått sedan sista inlägget.


Vid ett av våra kurstillfällen var vi hos Addnature efter stängningsdags och fick information om ranndoné skid utrustning med mera. Viktor visar och berättar för oss…


Viktor & Calle på Addnature.


Jag var på Formexmässan och hälsade på en samarbetsparner Giraf of Sweden På bilden är det jag och grundaren.


Helsvenska kvalitetsprodukter och på bilden kan ni se en av produkterna i merinoull som jag kommer att testa. Läs mer om produkterna på deras hemsida.


Jag gillar även att åka långfärdskridsko och brukar åka Vikingarännet varje år. Bilden är tagen nere på Albysjön här jag bor.


Klättrar även en kväll i veckan med mina klätterkompisar. Efter att ha tappat 18 kilo fett kan jag klättra en del grad sex leder vilket är glädjande. Kan bara bli bättre 🙂


Dagens bild från Hammabybacken! Jag hade nött i två timmar och fick då sällskap av min kurskompis Hanna Näslund från Peak It Adventure Academy. Vi körde på en timme tillsammans sedan avek jag.

Jag knatar med Tyson som vanligt och veckodistansen i bara hundprommisar ligger konstant på 49-74 km. Snacka om pigg hund och trött husse 😉 Nu är det dags för att sova och ta nya tag i morgon.

Ha det gott!
/Pierre

VIKTIG INFO

Hej!
Jag har som ni vet siktet inställt på Mount Everest igen. I fråga om träning och förberedelser ligger jag mycket bra i fas med avfärden som var planerad till mars i år. Expeditionen är dock mycket kostsam och tyvärr har jag inte fått in tillräckligt med medel i tid för att det skall bli möjligt att hålla denna tidpunkt, trots stöd från några trogna sponsorer. Ni som känner mig vet vid det här laget att jag inte är personen som ger sig, även när det är motigt. Expeditionen är därför inte inställd, utan bara uppskjuten med ett år.

Den senaste tiden har mycket positivt hänt, speciellt får jag då nämna samarbetet med Yamaha, som kommer att generera en hel del uppmärksamhet från media. Jag räknar med en viss draghjälp från de tv-produktioner jag medverkat i, men dessa kommer tyvärr att sändas för sent för att jag skulle kunna ha någon nytta av det under en expedition i år.

Redan nu har jag inlett diskussioner med ett tv-bolag som visat intresse att följa expeditionen. Det finns dock inte möjlighet att ro det i land på så kort tid.

Till er som brukar följa mig kan jag ändå utlova att 2012 kommer att bli ett spännande och händelserikt år. Under de fjorton månader av förberedelser jag nu har framför mig kommer en hel del saker att hända. Jag kommer att köra vissa mindre expeditioner här i Norden och kommer även att medverka vid flera mc och vildmarksmässor. Härutöver kommer jag att göra en intervjuserie med svenska äventyrare som skall distribueras under året.

Jag vill tacka för det stöd jag känner från er som följer mig och mina förehavanden och hoppas att ni inte tröttnar, utan har förståelse för den uppkomna situationen.

Med vänliga hälsningar
Pierre Näsman

Full rulle!

Hej på Er! Ledsen att jag varit dålig på att uppdatera. Hoppas att ni har “gillat” min Facebook sida “Mount Everest Super Ténéré Expedition 2012” om ni har gjort det så har ni inte missat så mycket från sista uppdateringen.

Eftersom jag gör allt själv så har jag helt enkelt inte hunnit med att uppdatera bloggen så som jag önskat. Prio ett just nu är få ihop alla pengar för att kunna genomföra hela Everestprojektet med flaggan i topp. Svårt att få till avslut med sponsorer. En del fattar galoppen direkt och blir engagerade och fattar att detta är unikt och jäkligt spännade. Efter helgen växlar jag upp och har en diger punktlista att bocka av 🙂

Sliter med träningen och i måndags tro det eller ej, jag klarade av fyra träningspass!!! Klart nöjd och 18 kilo lättare sedan dietprogrammet började för åtta veckor sedan. Tränar 5-6 dar i veckan. Nästa vecka ändrar jag lite på träningen. Kommer att köra mer intervall och styrka. Kommer även att jobba på med kosten men med lite ändringar så jag kan få mer energi för intervallpassen. Det behövs!

Ska inte skriva så mycket ikväll utan kör på med lite bilder från veckan som gått. Men en sak är säker det är bara Framåt och uppåt som gäller! Måste få klart med alla papper för Iran och Pakistan med mera i veckan.


Sörmlandsleden är mitt favoritställe att nöta på.


Nyfors är ett speciellt ställe som är lika livfullt varje gång man passerar. Ligger en liten bit hemifrån.


stängslet ger lite “elktropop”, har Tyson erfarat.


Hälsade på Tyresö Fightzone. Polarn Peer Hasslund & Bruno Berlin.


En av packväskorna på hojen med lite frost. Nu har det visserligen kommit lite lappmögel. Ska bli skoj att ut och gasa.


Kärret!


Kärret igen!


Har kommit upp mig i klättringen och kör på 6:or säkert 🙂 Kul som fanken!


Polarn fick gestalta Näcken i Nyfors! 🙂


Hälsade på Charlie på GranTourismo. TV programmet många älskar. Här kan ni se karossen till en Dodge från 1913 som Chalie knackat i aluplåt och klätt originalträramen med. 52 timmar tog det för charlie, fler bilder finns på Facebooksidan. Tänkte han behövde lite hjälp 🙂


Filmteamet som följt mig i åtta veckor. Bilden tagen inför sista synket på Titan. Kan inte säga vad vi gjort ännu. Tyvärr! 😉


Det bästa till sist! Säger som Fylking “Äntligen!” Nu har min “buff” äntligen landat efter lång väntan. Köp den hos Addnature.com! Då stöttar du Barncancerfonden med 30 spänn och du blir ballast väster om Texas! Klicka på bilden så kommer du direkt till artikeln för mer info.

Nu växlar vi upp och kör på stenhårt och glöm inte att “gilla” Mount Everest Super Ténéré Expedition 2012.

Boka gärna mig som din nästa föreläsare! Kolla på www.2everest.com för mer info.

Ha det bäst! /Pierre