Sketch hos Rolandz en anekdot av många…

Hade nästan glömt bort min insats på party hos Rolands. Tv spelade in en sketch varje vecka som var med på Sommarkrysset och en av dom var jag med i och spelade partyprisse. Vi hade grymt kul under inspelningen och en skulle få fyllepinka. Det slutade med…


…att en av statisterna fick dra upp en vattenslang genom brallorna och ut genom gylfen. Ja, ni hajar! Det blev galet kul när vi parta fett och klippet blev grymt när det var klart!

Att vara statist har berikat mitt liv enormt med alla roliga möten med människor från alla håll och kanter. Ja, man har ju även fått tjingsat på de tyngsta skådisar Svedala kan uppbringa. Kul som attan när tillfällen ges. För övrigt går träningen framåt och uppåt! 🙂

/Pierre

Ny träningskompis

Har hittat en ny träningskompis som nu även blivit en mycket god vän med siktet inställt på att klättra höga berg. Killen heter Vaggo Schölin och har spelat i handbollens översta skikt, elitserien med både Hammarby och Djurgården. Han har varit A-landslagsman för Grekland och representerat Grekland i både OS och VM. Därtill har han varit proffs i Grekland och Rumänien. Vaggo är grymt målinriktad och kan mycket om träning. När vi skulle träna tillsammans för första gången bestämde vi att jag skulle ta med mig VAN däcken ner till Alby friluftsgård. Shitt va skeptisk han var till däckdragning. Vaggo ville prova och blev helt såld och insåg att det var ett bra komplement och skaffade genast egna däck.


Vi kör nu regelbundet tillsammans och det blir någon slags intevallträning med däcken. Att dra däcken i högt tempo så mjölksyran sprutar i benen för att sedan släppa av alla däcken och springa utan för att sedan upprepa det hela om igen…


Jag blir helt crazy när man kan peppa och skrika på varandra. Vilket behövs för att orka att flytta sina gränser.

Vi snackar kost också och där är våra behov helt olika liksom våra kroppar. Men kul har vi! 🙂

/Pierre

MTB i Tyresta

Kolla gärna in min Youtube kanal. Där finner ni alla möjliga filmklipp som inte hamnar här.


Här får ni haka på en cykeltur runt min omnejd och några sträckor i Tyresta Nationalpark.

/Pierre

Värk VS Värk

Igår masade jag mig ur sängen efter 2 1/2 timmes sömn typ. Hade svårt att somna då jag lade mig klockan 01:10 och klockan ställd på ringning klockan 05:00 för att stiga ur sängen och vara hos Army Fitness i Årstaviken klockan 06:15 då onsdagsmorgonens träningpass började. Efter lite snurrande i sängen och ex antal vändningar på kudden så somnade jag. Det blir fort svettigt för en varmblodig man som hellre ligger i ett tält och somnar till vindens ljud.

Vaknade lite trött medan hjärnan gick på högtryck för att hitta en ursäkt att slippa åka till Årstaviken för att träna. Kunde inte komma på någon ursäkt då jag verkligen kände mig bra i ryggen efter två veckors ryggskott. Det blev ett svettigt uppvaknande att börja morgonen med att springa till Hammarbybacken från Enskede gymnasium med ett fett bildäck på ena axeln. Vi körde på med ett gäng vändor i Hammabybacken uppblandat med en del andra övningar innan det var dags att springa tillbaka till Enskede gymnasium. Jäklar vad tungt det gick och ja jag fick en del känningar av ryggskottet. Stöttad av gruppen framdragen och påknuffad då det gick extratungt denna morgon kändes det grymt bra att sätta sig i bilen för att åka hem till duschen. Grymt nöjd av träningen och att jag verkligen genomfört passet var det bara att masa sig ut på en hundprommis a 6,5km. Det var då det. Idag har jag genomfört två powerwalks med hunden och faktiskt haft en grymt skön träningsvärk i hela kroppen. Den värken är helt juvlig i jämnförelse med värken man har vid ryggskott.


Tyson intog snabbt min sittsten på favorithöjden där jag brukar stanna någon minut och njuta av utsikten.


Ungarna ville ha Lasagne igår och jag kunde inte säga nej. Skulle göra två formar men det blev tre 🙂 Det svåra är att låta bli att käka alla dessa smaskiga kolhydrater själv när man lagar den typen av mat till familjen när man själv går på diet. Det är sådant jag kallar hårdhetsträning 😉

Nu ska jag lägga fram träningskläderna och även förbereda frukosten för morgondagens tidiga träningspass med det härliga Army Fitness gänget i Årstaviken. Frukosten kommer att bestå av proetindrink med psylliumfröskal även kallat loppfrö. Psylliumskalen har en renhetsgrad 98% och är fri från Gluten. Till det blandar jag i en matsked av bästa linfröolja. Det är supergott och nyttigt och är extra bra för mig som vill gå ner i vikt. Frukostdrinkarna går att köpa på Skippersmart.se

Fridens! /Pierre

Kampen går vidare!

Hm, kul att se att många läser bloggen och tack för mail! Ledsen att jag tappat lusten att blogga under en tid. Ska försöka få fart på bloggen igen. Själv tycker jag bara att jag upprepar mig hela tiden. Tränar och kämpar på men visst händer det allt möjligt. Ska delge er lite kortfattat vad som hänt sedan sista inlägget och lite annat.


Tog med mig familjen till Häggeby kyrka…


…för att hedra och besöka Göran Kropps grav. Jag undrar vad Göran hade för koppling till Häggeby. Någon som vet? Det var riktigt fint och rofyllt där.


Har även hunnit med klippklättring med mina kompisar. Bilden är tagen i Häggsta. Vi har klättrat en del i Tyresö också då på Träskberget.


På bilden kör jag ett pass med VAN däcken och för första gången drar jag alla tre däcken upp för slalombacken 🙂 Det här passet var slitsamt då jag drog däcken 6,5 kilometer totalt. Men jäklar vad nöjd jag var efteråt.

Det är viktigt med variation i träningen. Med variation blir det roligare och man kan träna oftare utan att gå sönder.


Det blir även en del MTB cykling i Tyresta Nationalpark.


Utöver träningen måste hunden rastas och Tyson och jag snittar 10 kilometer om dagen i hundprommisar runt omkring sjöarna och i skogen här jag bor. Om jag får för mig att vila och därmed stå över blir han lite grinig på mig 😉


Jag brukar hoppa in som statist i en del filmer har ni kanske sett och här är jag på casting på SVT mitt bland en massa dockor…


Här jag filmpolis statist i en barndeckare. Kul att nätverka när tillfällen ges.


Här på bilden hälsar jag på Anneli Wester när jag fick höra att hon tältade på toppen av Hammarbybacken. Hon är ju “skycamper” och innehar världrekord på att tälta högt och ensam.


Jag passade på att fråga om jag fick göra en spontanintervju (samtal) och det gick bra vilket jag är glad för 🙂 På bilden ser vi utsikten från tältöppningen.


Här tackar jag för kaffet och samtalet sedan var det ett äventyr att ta sig ner i mörkret utan pannlampa från Hammarbybacken.

Kolla in spontanintervjun här så får ni veta mer om Anneli Wester och hennes äventyr. Anneli fick priset som årets äventyrskvinna 2011.

Sommaren var seg med pollenallergi och god mat vilket gjorde att med ett grymt muskelminne i magen lyckades jag lägga på mig nååågra kilon. Ni som såg mig på TV i programmet “Du är vad du äter” lade märke till att jag rasslade ner 18 kilo på 8 veckor. Med Anna Skippers hjälp var det inga problem. Nu har jag startat om med Anna Skippers produkter som kan köpas på Skippersmart.se. Ska bli kul att köra så det ryker under hösten.


Nu har klockan redan hunnit passera midnatt! Jag rundar här och ska uppdatera mer frekvent för nu KÖÖÖR VI!

Kan nämna att jag haft ett riktigt jobbigt ryggskott som nu nästan är helt borta. Klockan fem ringer klockan och jag ska köra mitt första morgonpass på två veckor med mina Army Fitness kompisar i Årstaviken, framåt och uppåt!

/Pierre