Kul feedback!

Idag har jag varit lite hängig! Förkylning på G. Trött i kroppen men glad i sinnet tog mig friheten att snöpulsa i skogen ikväll. Tyson den lille vargen kämpade på i den djupa snön med sina korta ben som efter ett tag såg ut som små snöklot 😉 Jag fick hjälpa Tyson att ta bort snön några gånger. Han klagade inte det mista utan skuttade om kring och var glad. Där det var bra skare drog han på som en skållad råtta. Nu har jag inte sett honom på någon timme, han blev nog trött och har gått och lagt sig.

När jag kom så hade jag fått en trvligt mail i min inbox på min Youtube kanal. Mailet kan du läsa här under:

Нοly! Υоur Vіdeοs Аre Ԍоod
Нiуa,

Ι just finished watching оne уоur vidеos, just wanted to tаke а minute tо lеt уоu knoԝ Ι thouɡht it wаs grеat!

As ɡοod аs уour vids are Ι was a bit perplexed thаt mоre ρeople ԝеrеnʾt ԝatcһinɡ tһem.
It really blоԝs me аwау tһat some оf the craр that’s on һеre ɡets sο popular, and then tһе truly goоd stuff like yоurs gets lost in the crοwd.

Υоur videοs arе so much more entеrtaіning tһаt most of crар yοu fіnd оn sоme ρeοрlеʻs channels, thаnks а ton for tһаt!

Your vidеοs аre really а ƅreаth οf fresһ аіr. Τһеy are sо much ƅеttеr tһan so much of thе ɡarbаɡе tһat рeοple ԝatcһ ovеr and over.

Gеttіng vіеws used tο be а prоblem for а frіеnd of mіnе. Ηе was finаlly ablе tο start gеttіng tons of vіeԝs ԝhеn he found,

becomeviral . C Ο М

Basically what һаpрens is they send yоu a ton оf vіеԝs tо your vіdеоs. That helps you ɡet rаnkеd in the YouTube seаrϲһ еngine whіch іs when your views can really take off.

Klart kul att få den typen av mail på Youtube. Jag får mest mail från bloggen eller från personer som varit på någon av mina föreläsningar som blivit berörd eller inspirerats av det jag kan och gör. Jag ger gärna råd om det kan hjälpa personen i fråga.

skogen__DSC_0199
Så glad kan man vara även om man är lite vissen i själen.


Hörde hur mina barn fnissade och det var tydligen mig dom hade kul åt! Tog dom allt på bar gärning. Trots att jag är en gammal gubbe i deras ögon så tycker jag nog att jag kan dansa riktigt coolt! 🙂


Den här videon visar en annan sida av “The helmet guy!” som min kompis Anneli Wester brukar kalla mig för.

Nog för idag! Dags att försöka sova bort förkylningen.
/Pierre

Hammabybacken igen!

Funderar just nu på vad jag ska göra för aktivitet. Det lutar åt snöpulsning i Tyresta Nationalpark med eller utan snöskor?

2012_12_09_1820

Känner mig riktigt nöjd efter gårdagens träningspass i Hammarbybacken med kompisarna Fredrik Sträng och Vaggo Schjölin. Vaggo skojar hela tiden om att han ska bära mig upp på Mount Everests topp och tränar stenhårt med sin nyiköpta viktväst på 30 kilo (se bild). Jag kan inte låta vara sämre och säga åt honom “om du ska bära mig upp till toppen av jordklotet så får du nog lägga i lite mer vikt i fjollvästen! 😉 ) Skämt åsido så är västen grym!

HB_bootcamp__2012_12_09_1824

Jag har faktiskt dragit mina tre VAN däck upp för slalombacken och det var ingen lätt uppgift tillsammans med stora ryggan 🙂 Men under gårdagens övning nöjde jag mig med min egen kroppsvikt. Tyson min lille varg var såklart med och kutade upp och ner i Hammabybacken. Jag känner av en förkylning som sitter i bröstet och tog det lugnt, vill inte bli sjuk till Jul. Jag har haft tre stycken hemma i influensa i förra veckan och jag pimplar Ingefärste och käkar D-vitamin för att slippa bli sjuk. Klarat mig bra hitentills! Nä nu är det dags att sticka ut. Tjo så länge!

Pilgrimsvandring

Just det! Ni följt som följt mig vet att jag är ute i Tyresta Nationalpark dagligen. Allt från 5 kilometer till 20 kilometer varje dag, är ren rutin för mig och hunden. Min kompis brukar följa med då och då. Vi har diskuterat “nya” märkningar i skogen som vi observerat då vi lufsar omkring i skog och mark. Vi har haft olika bud om vad de betyder men aldrig varit i närheten när vi gissat vad dom betyder. En dag när jag var i Addnatures butik såg jag en bok som heter vandra i Tyresta. När jag bläddrade i den såg jag en sida med en kartbild över sjöarna jag knatar runt nästan dagligen. Kartbilden var under rubriken “Pilgrimsvandring med de sju nycklarna” läste och lät mig inspireras. Jag var till viss del redan inspirerad av min kompis Anders Stävhag som är en hängiven Pilgrim som vandrat många långa pilgrimsleder i världen och även gett ut en bok i ämnet. En dag precis innan all snö kom tog jag mig runt hela pilgrimsleden och besökte även kyrkan där alla leder utgår från. Har passerat kyrkan massvis med gånger utan att lägga märke till informationsskyltarna utanför kyrkan. Man är väl hemmablind. Inne kyrkan träffade jag en mycket trevlig person som berättade om lederna. Nu vet jag att det finns fyra olika leder och den jag brukar gå kallas för “Nyckelvandringen” och är 11,5 kilometer lång. En fin tur i vacker natur och som även innehåller en del sevärdheter.

Bild_01
En ny stolpe med Pilgrimsmärket på.

Bild_02
Märkena finns även på träd.

Bild_03
Bokuppslaget där jag såg informationen om Pilgrimslederna.

Bild_04
“Gud hjälpe själen bättre än han gjort sig förtjänt av…”

Bild_05
Sedan kom snön…

Bild_06
idag såg det ut såhär på Blomkärrsvägen…

Bild_07
Har skottat grymt mycket och oturligt nog knäckt två spadar idag… I morgon köper jag en ny spade och skottar av taket.

Helt galet vad snö det kommit idag. Nu ser jag fram emot bra isar och att köra Vikingarännet och en del ranndone åkning i fjällen.

Ha en bra kväll!
/Pierre

Vinter och snö!

Oj, vad tiden går. Men nu är äntligen vintern här och jag ser fram emot ranndoné åkning och att åka långfärdsskridsko. Jag har legat lågt här på bloggen då jag sliter med bokskriveri samt varit under vattnet en del med mera.

Gotland2012_10_08_1618_1_081_2012_10_08_1618_1

Nu tar jag nya tag och uppdaterar mer frekvent. Framåt och uppåt!
/Pierre