Isläget idag…

Idag är det toppenväder. Sommartid, solsken, vindstilla och visaren på rätt sida i termometern. En helt underbar dag alltså. Fram med solbrillor och sedan en tur med Tyson. Vi knatar idag bakvägen på en av alla mina rundor. Vi börjar således med att ta oss ner till Albysjön för att kolla isen. På håll ser isen grymt bra ut. Frågar folk jag möter som bär på sina långfärdsskridskor om statusen på isen. Svaret är samma från alla jag frågar att isen är riktigt kass att åka på. Knagglig, frasig och mjuk bitvis.
image
Tyson och jag knatar runt och inspekterar isen och jag kan bara hålla med. Det blir nog ingen mer åkning innan sommaren. Dock verkar skidspåren vara okay och många åker skidor i solen och lite här och där sitter folk i lä och fikar. Ovanligt mycket folk ute i skogen. Jag knatar över isen och tar mig runt Flatensjön också förbi Rundemar och Nyfors.

Nu har jag käkat och Tyson har visst gått och lagt sig. För mig är det dags att klä på mig Taxiuniformen och ge mig ut på nattpasset. Fridens!

Matförgiftning och åter.

image

Sitter uppe på höjden över Flatensjön. Tänker tillbaka på sista dygnen. Vaggo, hans fru och jag plus vargarna var ute och knatade. Vi fikade i solen och jag avnjöt en köttbullemacka till kaffet senare samma kväll insjuknade jag och familjen trodde jag fått influensan. Nu när jag är på benen igen efter 30 timmars spyande och har ont i organen, känns som jag gjort 5000 situps och kan konstatera att det inte var annat än en rejäl matförgiftning. Nu är jag nöjd att vi kan fira påsken med påskmiddag ikväll och skönt att njuta av vädret igen. Nu dags att gå hem från klippan jag sitter på. Glad Påsk på Er!

SPIN OF HOPE, done!

För tredje året i rad så körde lag Toppresultat SPIN OF HOPE. Det var igår och här i Tyresö som vi höll igång en spinninghoj i tolv timmar.

Det var lika kul som vanligt att träffa laddade personer som dels gillar utmaningen i själva spinnandet och även vill stödja Barncancerfonden. Dom flesta har någon kontakt med helvetesskudomen via familjen, kompisar eller själva varit drabbade av Barncancer. Jag har med min familj genomlidigt en av döttrarnas fight mot ALL (Akut Lymfatisk Leukemi). Dottern insjuknade vid fyra års ålder och fick en jämngammal kompis med samma diagnos på sjukhuset. Dock hade kompisen inte samma tur som min dotter utan sjukdomen tog hennes liv. Jag har startat en egen insamling “Barn ska inte dö av cancer” och stöder även Barncancerfonden på olika sätt. Bland annat har jag tillsammans med Addnature sålt tröjor där en del av pengarna går till Barncancerfonden. Det finns en ascool buff kvar att köpa kolla här.

23_03_2013_002
Så här taggad blir bara jag 😉

Idag har jag njutit av det fina vädret och knatat runt i Tyresta Nationalpark och runt sjön här hemma. Skönt att röra på sig efter några tunga spinningpass.

24_03_2013_001
Promenaden bjöd på fågelsäng och solsken. Kändes ovanligt vårigt faktiskt. Nu kaffe sedan blir det ett taxipass.

Fridens!

Tumba Tattoo rules!

Idag gjorde jag ett besök hos Tumba Tattoo. För någon månad sedan gjorde jag ett köp av en rabattkupong hos Groupon. Köpet avsåg en värdecheck hos just Tumba Tattoo. När jag fick nyhetsbrevet från Groupon så blev jag intresserad av att göra den där tatueringen jag funderat på sedan tidigt -90 tal.

Kollade in Tumba Tattoo och tänkte att jäklar vad duktiga dom verkar vara. Köpte värdechecken och ringde Tumba Tattoo för att beställa tid. Pratade med en kille som heter Diego Tejeda. Han lät trevlig och bad mig skicka en bild på motiv. Jag gjorde som Diego Tejeda sade och inom tre timmar hade han mailat tillbaka ett tecknat förslag på mitt motiv. Jag bara gapade som en guldfisk och tänkte “shitt va bra!” Det var bättre än min fantasi. Idag var alltså dagen inne för att få till den där drömtatueringen.

Min_Kirby_Morgon_000
Diego Tejeda klar med grunden.

Min_Kirby_Morgon_001
Någon timme senare och efter ett par koppar jäkligt gott kaffe såg tatueringen ut så här. Jag är så jäkla nöjd och fick dessutom en ny vän. Tusen tack! Diego Tejeda du är jäkligt grym 🙂

Är du som läser det här sugen på en tatuering? Tveka inte att kontakta Tumba Tattoo.

Nu kaffe sedan ska jag sköta om dykhjälmen 🙂

Fridens! /Pierre

PS Kolla mig med orginalet:
2012_10_08_1615_1

Alltid framåt.

20130318-161358.jpg

Sitter i taxin utanför Älvsjömässans huvudentré. Det blåser och temperaturen är -4 celsius utanför Mersans fönster. Ser folk gå ut och in och samtidigt blickar jag bakåt och tänker på de gånger jag själv stått därinne och promotat mina äventyr. Just nu kan man tycka att det är långt bort till nästa försök att få stå på toppen av världens tak. Jag ler när jag tänker på Himalaya och alla fina vänner jag lärt känna där. Igår körde jag hem två mycket trevliga personer från Arlanda. Dom hade rest runt i Indien i tre veckor och infriat en dröm. Dom frågade mig under taxifärden om jag visste vad Himalaya betyder på hindu. Nej, det hade jag faktiskt ingen aning om. Dom förkunnade att hima betyder vita och laya betyder berg, sålunda dom vita bergen. Det är intressant att så många människor faschineras av Himalaya och Mount Everest.

Jag vet att jag kommer att återvända till Himalaya på ett eller annat sätt. Inget är omöjligt och jag ska kämpa på framåt och uppåt. Hitta nya vägar. Sälja in fler föredrag är en viktig del i planeringen.

I sommar är målet att ro till Gotland för att samla in pengar till Barncancerfonden. Hoppas Wim lånar mig roddbåten jag behöver. Mer om den turen kommer efterhand som det går framåt.

Målet är hur tydligt som helst!

/fridens

Det rullar på!

Livet som nattchaffis hos Taxi Stockholm bjuder på många trevliga och spännade möten. Bara genom att vara mig själv och ibland pratsam. Det kan vara prat om ditt och datt, ja vad som helst. Självklart när det passar kunden att prata, ibland vill kunden ha lugn och ro och då njuter jag av lugnet. En del vill rocka och då rockar vi 🙂 Och en del kunder känner igen mig från mässor och TV och några affärsmän har till och med följt/följer min blogg vilket är glädjande. En del kunder vill ha mina kontakt uppgifter och någon har hört av sig efteråt då dom googlat mitt namn på Taxilegget. Vid några fall har det lett till att jag fått föredragsuppdrag. Jag brinner för att få möjlighet att entuastimera människor att våga göra om sina drömmar till mål.

Natten till idag hämtade jag två unga herrar (unga å unga!) på Terminal 5 ute på Arlanda. Leverans adresserna var två släpp i söderförort så det blev en stund taxiåka. Taxituren började som vanligt med att jag hälsar mina kunder välkomna och killarna pratade med varandra och radion var på lite lagom med bakgrundmusik. Jag satt i mina egna tankar och som vanligt för jag iväg i tankarna till Everest och klättrade i mina tankar.

Vi pratade då och då under resan. Efter första droppet hade jag bara en kund kvar i bilen och fortsatte till nästa destination. Vi tittar på varandra och killen säger “jag känner igen dig”. Vi granskade varandra och jag funderade vem är killen som sitter i baksätet. Poletten ramlade ner och det var ingen mindre än Tobbe Hällström. Kompis till Fredrik Sträng och killen som som var med på Manaslu då en lavin skördade liv i september 2012. Kolla här! Om två veckor sticker Tobbe till Mount Everest med avsikt att klättra sydsidan och stå på toppen av världens tak någon gång i maj. Det blev en mycket trevlig pratstund och kemin klickade direkt. GO TOBBE GO! 🙂

tobbehellstom
Torbjörn “Tobbe” Hellström och jag i Taxin.

Livet som taxichffis är inte så dumt i alla fall! 🙂

Fridens!
PS Följ Tobbe på hans blogg “Från Fittja till himlen

Senaste nytt! Inställd Everestexpedition 2013.

Till mina uppskattade sponsorer!

Jag återkommer nu efter en allt för lång tystnad och förstår att ni måste ha undrat lite vad läget är med den planerade Mount Everest-expeditionen. Tyvärr är det inte helt ljusa nyheter som jag har att komma med. Hösten var en mycket jobbig period för mig.

Mina intäkter i Toppresultat blev inte alls de jag räknat med och bolagets ekonomi blev därför mycket dålig. Tyvärr blev min privatekonomi lika illa så jag kunde inte täcka upp på något sätt. Trots att det tagit emot väldigt mycket har jag fått acceptera att det inte kunde bli någon expedition i nuläget, vilket jag är mycket ledsen för inte bara för min egen skull, utan även för er som trott på mig och stöttat mig både mentalt och med sponsring. Det känns som ett misslyckande och jag har därför i det längsta skjutit på att ta det beslut som jag nu accepterat som nödvändigt.

Mina avsikter var bara de bästa när jag startade projektet och så länge jag kunde försökte jag göra allt för att promota er sponsorer och var med på mässor och utställningar. För att klara att få någon mat på bordet till familjen har jag under senhösten tagit körkort för taxi och är sedan ett tag tillbaka i arbete och jag måste ligga i för att klara huset och familjen. Det betyder tyvärr att jag inte kan lägga någon tid på verksamheten i bolaget och där flyter det inte alls in några pengar som skulle behövas för att kunna genomföra expeditionen i nuläget.

Jag förstår att detta måste vara en besvikelse för er men min avsikt har aldrig varit att ni skulle drabbas på något sätt. Jag kan bara be om ursäkt för att jag inte kommunicerat med er, men jag har in i det längsta försökt lösa situationen så att det skulle gå. Jag är mycket ledsen för att ni inte fått ut det ni hoppades på genom att sponsra mig.

Jag har lyckats resa mig från svårigheter tidigare och jag tänker göra det igen. Även om den ligger lite längre bort så har jag kvar min dröm och min ambition. Jag kommer i alla sammanhang jag kan lyfta fram er som har sponsrat mig på ett positivt sätt oavsett om Mount Everest-expeditionen kommer att kunna förverkligas eller inte.

Med vänliga hälsningar

Pierre Näsman