ABBA-museumet

Kämpar på och körde Taxi natten till idag. Måndagar brukar inte vara bra eller bli sena då det är väldigt sparsamt med folk ute på stan efter midnatt.

Den här måndagen började inte som måndagar brukar utan jag han knappt sätta mig i bilen innan första körerbjudandet dök upp på skärmen i bilen. Jag tackade ja och sedan rullade det på. Jag hade sett på TV om nya ABBA-museumet som invigdes på Djurgårdsvägen 68 precis brevid Gröna Lund där en gång i tiden Lindgården legat. Här är ett utdrag från Wikipedia: Lindgården uppfördes 1929 i klassisk schweizeristil med inslag av tjugotalsklassisistisk tivoliarkitektur efter ritningar av Arre Essén. Den byggdes för att medverka i [Stockholmsutställningen 1930] och kom att bli det sista kvarvarande huset som rivdes, efter årtionden av tvister och kritik. Restaurangen hette ursprungligen Linden. Från och med 1970-talet huserade ett antal diskotek och ungdomsklubbar sporadiskt i restauranglokalerna, bland annat Sweet Lord, Huset och Vegas.
Fastighetsnämnden sålde 1990 byggdnaden till Rotaria Invest AB (ägt av David Cohen), mot att företaget skulle renovera huset senast 1995. Trots hot om vite på två miljoner tilläts huset att förfalla. Lindgården från insidan. Kolla även här: artikel i DN.

Hur som helst! Kvällen i ära hade stort invigningsparty på Abba-museumet. Det var 1100 personer som var speciellt inbjudna och vädret var fint och alla verkade nöjda med tillställningen. Jag fick många trevliga körningar därifrån.

2013_05_07_2007
Abba-museumet verkar mysa i den varma belysningen. Det är även ett hotell med 70 rum. Hörde att det finns en restaurang som man kan besöka. Jag får åka dit och käka lunch en dag med frugan.

DSC_0560
Hade även äran att få köra hem Tommy Körberg vilket var trevligt. Var lite skraj att han skulle vara dryg som man läst i viss media, så var alltså inte fallet. En mycket sympatisk och trevlig man med en grym sångpipa. Det här mötet blir ett minne för livet 🙂

Fridens! /Pierre

Påt igen bara.

Tillbaka något stressad men nöjd efter joggingturen med Tyson. Kände mig så jäkla seg efter Taxinatten till idag men med lite diciplin kom jag iväg klädd i vandrarbyxor, t-shirt och en gammal flisväst jag hittade i skrubben. Det var en Poseidon väst som suttit i en jacka typ från -80 talet, ha ha. Men västen var som ny 😉 Ja, det är lite rörigt när man jobbar nätter och träningskläderna fått fötter… Dock hittade jag joggingpupperna.

Bestämde mig för att vägra gå under själva joggingturen i skogen och delvis nere i spåren på Albyfrilufsgård. Dock gjorde jag undantag för att plåta nedan bilder.

DSC_0549
Här påbörjars rundan i skogen efter bit asvalt. Taggad med Bruce Springsteen i lurarna.

DSC_0550
En rådjursskalle som Tyson tyckte var intressant. Kan bara spekulera i vad som hänt här.

DSC_0553
Efter 6 kilometer och två vändor i slalombacken är det dags att joddla med hantlarna som jag slarvat med under våren. Nu ska jag köra utav helvete framöver med start idag. Det är så jäkla lätt att bara köra 2-3 set och 2-3 övningar med varje vikt och välja från gång till gång hur många reps. Det viktiga är bara att jag gör det, ser till att det blir av 😉 Det kommer av sig själv om jag bara nöter. Känner mig skakig i armarna nu vilket är grymt skönt.

DSC_0557
Nöjd och redo för duschen!

Skitt vad tiden går! 45 minuter kvar till jag rullar ut med Taxi Mersan för en natt på Stockholm.

Fridens! /Pierre

UFO

Som Taxi chaffis åker jag förbi ett av Stockholms riktmärken dagligen. Nämligen Globen som kvällstid är upplyst med strålkastare i all världens färger.

2011_03_15_01736
Jag plockade ut några bilder som tidigare publicerats här på bloggen. Jag har bilder på Globen sedan invigningen i mitten av -80 talet. Den här bilden är tagen 2011 uppifrån Hammabybacken.

2011_03_15_01740
Kompisen Robin Trygg innan han gav sig iväg på sin Mount Everestexpedition 2011.

20120827_202148_01
Kompisen Anneli Wester “skycamper” på Hammabybacken topp med Globen i bakgrunden.

20120827_211932_01
Mörkret har lagt sig och strålkastarna lyser upp Globen.

HB_bootcamp__2012_12_09_1824
Ett av alla träningspass i Hammabybacken med kompisarna Vaggo Schölin och Fredrik Sträng och såklart Globen i bakgrunden.

2013_05_04_1987
En bild från igår kväll söderifrån på Skogskyrkogårdens parkering strax ovanför Nynäsvägen. När man kommer i bilen på Nynäsvägen ser man inte Globen, bara bitvis. Nya arenan växer fram mer och mer, dag för dag och härifrån skogskyrkogåden ser eländet ut som ett stort UFO med en kapacitet på 30 000 pers eller mer. Tele2 Arena som den ska heta är en idrotts- och evenemangsarena som kostar cirka 2,7 miljarder kronor att bygga. Arenan ska stå färdig i slutet av Juli 2013. Ska bli intressant att se hur trafiken till och från fungerar 🙂

2010_07_20_03181
Så här såg det ut innan på platsen där nya arenan växer fram…

Nu ska jag och Tyson ner till Alby Friluftsgård och kuta i backen innan det är dags för ytterligare en natt som Taxi chaffis.

/Pierre

Dagen efter.

Körde Taxi i natt och det var Bruce Springsteen på Friends Arena och hockey VM i Globen plus en massa annat. Trots att det var mycket folk som skulle transporteras från och till olika event så fick jag en känsla av att det fanns fler taxibilar än vad efterfrågan var. Det gäller att ha en bra strategi för att lyckas med bra intjäning varje pass. Det hade tydligen varit gräsbrand i någonstans i södra sverige vilket innebar stopp i tågtrafiken och många tåg var försenade så det blev någon slags ketchupeffekt på centralen när alla tåg dök upp och det blev taxibilsbrist för en stund. Fick några bra körningar så kvällen gick ihop.

2013_05_03_1972
Några Taxi Stockholm bilar på Kolonnvägen utanför Friends Arena i väntan på kunder;-)

2013_05_04_1977
Jag, Tyson och Isabella tog förmiddagsrundan på 6 km runt Flatensjön i det fina vädret. Här ser vi ett poppis ställe att fiska på. Vid fint väder möter man alltid folk på stigarna i skogen.

2013_05_04_1980
Stigen och vägen kantas av omkullblåsta träd som föll i vintras. Nu har träden kapats upp så är lättare att ta sig fram. Bra med tanke på Mountain Bike körning 🙂

2013_05_04_1979
Tyson är alltid lika glad och idag var han extra glad då han rullade sig i någon ecklig hundbajs. Husse var måttligt glad kan jag säga. Nu är han nyduschad och selen är kokad i tvättmedel…

2013_05_04_1982_snok
Vi fick även se en trevlig snok i kärret! 🙂 Huggormsstället är tyvärr helt öde.

Som jag sagt tidigare så är det full fart på många fronter och kampen går vidare. Nu kaffe sedan Taxinatt igen.

Fridens! /Pierre

Premiärdag!

Idag gjorde jag som jag brukar göra varje dag. Jag stack ut på min förmiddagsrunda med Tyson (hunden). Jag brukar varje år se massor av orm, grodor och paddor. I år har det varit riktigt dåligt på den fronten. Jag har observerat att Facebookvänner redan sett orm. Både snok och huggorm. Idag tänkte jag att det vore trevligt att få se orm och då vet jag ett någorlunda säkert ställe att få se skymten av snok. Framför skjutvärnen uppe på höjden i branten som har söderläge blir det varmt och skönt för ormarna att sola på stenarna, så vi knatade dit.

2013_05_03_1954
Det vimlade inte av ormar som det kan göra utan vi fick nöja oss med en snok som låg i och gassade i solen. Alltid något 🙂

2013_05_03_1951
Tyvärr har ungar hittat hit och sprayat ner hela muren på skjutvärnen.

2013_05_03_1949
Inte nog med att dom sprayat ner hela muren så har dom även lämnat mycket skräp efter sig 🙁

2013_05_03_1956
Tyson är så lycklig att få kuta omkring och leka. Tror han är extraglad och mallig nu när han är nyfrissad, ha ha 🙂

Dagens runda blev 7 km ungefär och det var mycket upp och ner i det fina vädret.


Jag var på reklamfilminspelning i mitten av april och idag har även den reklamfilmen premiär 🙂

För övrigt så kämpar jag på många fronter och jobbar stenhårt varje dag. Nu blir det kaffe sedan dags för att köra Taxi fem nätter på raken plus lite Addnature. Ser fram emot att se hur logistiken funkar runt Friends Arena nu när Bruce Springsteen ska fylla upp arenen med 50 000 pers x 3 dagar med start ikväll 🙂

More to come! /Pierre