Fokus

Börjar blogga igen efter en omtumlande tids frånvaro. Det är inte lätt att sammanfatta frånvaron på bloggen sedan 7 maj på annat sätt än omtumlande. Jag börjar därför med en sammanfattning av dagens inspirerande dag. Dagen började med att jag hoppade in som vaktis på en skola nära hemmet. Kul att få vara vaktis 😀 Har alltid undrat vad man gör som vaktis. Jag har nu varit ihoppande vikarie sedan sista hälften av oktober och har nu lite erfarenhet och har fått impa på barnen då jag klättarat upp på skolans högsta tak för att plocka ner bollar några gånger, he he. Har även hunnit med glödlampsbyten och montera möbler och flytta möbler med mera. Verkligen kul jobb att vara vaktis faktiskt och att få träffa alla dessa fantastiska barn som har hela livet framför sig och såklart trevligt att få träffa alla andra som jobbar i skolan.

20131106_134536

På eftermiddagen var jag alltså inbjuden på en konferens i Barncancerfondens regi. Namnet på konferensen “FOKUS CSR 2013” CSR betyder Corporate Social Responsibility och det handlar om att företag engagerar sig i samhällsutvecklingen. Samhällsansvaret kan delas upp i tre delar etiskt, miljömässigt och socialt. Där träffade jag några av Barncancerfondens samarbetspartner i kampen mot barncancer. I panelen satt: Daniel Steinholtz författare, entreprenör och rådgivare för Allies, Petter Witt vd, BMW Sverige. Freddy Johansson varuhuschef, IKEA Kungens Kurva. Karin Zingmark presschef, Viasat. Jörgen Dirksen vd, Rynkeby Foods A/S Danmark. Katarina Rosenqvist ansvarig CSR, Lidl Sverige. Moderator:Anna Bellman.

Utöver dessa nämda var det många fler represetanter från olika organisasioner som fyllde upp bänkraderna. I fikapausen minglade jag och pratade med dom andra och även berättade om mina små insatser och om mina erfarenheter när det gäller att leva med cancersjukt barn. Bytte även ett par ord med Olle Björk som jag träffat tidigare och även under min dotters leukemibehandling. Numera är Olle Björk Barncancerfondens generalsekreterare. Många intressanta möten. Det var riktigt inspirerande och nu filar jag på nya utmaningar som kan generera pengar till Barncancerfonden. Måste ta tag i min egen värdeoptimering. Många ryggdunkar har jag fått under åren och när jag berättar för andra vad jag gjort inser jag att det inte är så illa pissat av en trähäst. Jag listar en del av hur jag bidragit till Barncancerfonden.

    2009: Cyklat solo t/r från Stockholm till Göteborg där jag samlade in pengar under Göteborgsvarvet.
    2010: Tog med mig världens första tidskapsel till Mount Everest med teckningar och textmeddelanden som barnen gjort på Q84, plus en massa annat. Sedan kunde alla som ville följa mig och tidskapseln via Google Earth med uppdateringar var tionde minut under expeditionen då jag hade en SPOT transponder med mig. Kul att kunna inspirera på det sättet.
    2011: Körde lag TOPPRESULTAT SPIN OF HOPE
    2012: Körde lag TOPPRESULTAT SPIN OF HOPE
    2013: Körde lag TOPPRESULTAT SPIN OF HOPE

DSC_0405

Har även genom samarbete med Addnature tagit fram olika produkter där en del av priset går till Barncancerfonden. Idag finns det fortfarande buffar kvar att köpa för 99 kronor där 30 kronor går oavkortat till Barncancerfonden per såld buff. Köp, köp KÖP! Här kommer du direkt till buffen.

20120814_205129_01

För övrigt har jag kommit igång med träning igen efter en mycket tung period av slit och släp med jobb och privat elände som jag inte orkar delge er här nu. Boken jag slitit med är inte ens halvklar dock är den helt klar i mitt huvud… Får jag bara en normal tillvaro igen så kan jag få tid över för skrivandet.

IMG_20130928_140524

När det gäller jobbandet så jobbar jag lite då och då i någon av Addnatures butiker och blir lite då och då ombedd att hjälpa en del kunder som personal shopper vilket är kul. På nätterna kör jag taxi och numera även blivit inhoppare som skolvaktis. Jag har även en IT konsultprofil och offererar på en del uppdrag som jag hoppas på.Detta med hjälp av kompis annars hade jag inte fått till det. Ni som följt mig här på bloggen tidigare har även sett att jag hoppar in som anläggningsdykare och även håller inspirationsföredrag om att sätta mål bland annat. Sista var jag ute på Runmarö och föreläste för ett telcombolags säljaravdelning. Det var kul tyckte jag och lyckat av feedbacken jag erhållit. Ibland känns det lite som jag skjutit mig i foten då jag hankat mig fram i snart fyra år utan ett rejält jobb med regelbundna tider och med en bra inkomst. Desto längre tiden går desto svårare blir det att hitta tillbaka till ett jobb jag lätt borde vara kvalificerad för, kan jag tycka. Grejen är den att jag slutar söka jobb och börjar finna mig i 400 arbetstimmar per månad… Nog med det. Jag ger ALDRIG UPP! Jag tror på framtiden och kämpar på framåt och uppåt!

När det gäller taxikörandet har jag sett en ny verklighet. Heltid innebär 12 timmars pass i taxin. Det blir många trevliga möten och en del olustiga upplevelser. Bland annat har jag kört stenrika, fattiga, kändisar och många är mycket spännande och roliga kunder oavsett sammhällsskikt. Mindre kul är att se elände så som kravaller, biljakter, olyckor, person som blir skjuten, person som blir påkörd från glad och livssprudlande för att sekunden senare slå ner i backen livlös. Gapiga och fulla barn, slagsmål och annat som man inte vill berätta för sina barn. Jag har hunnit bli knivhotad mött hotfulla och drogpåverkade kunder. You name it! Kan bara säga att vi lever i dårskapens tid. Det läskiga är att man blir lite avtrubbad. Men visst tar man intryck och visst jag har även hjälp skadade, fulla och räddat en missbrukare från att dö. Faktiskt även hunnit med att köra en förstaföderska till BB. Där jag fick ett mess med tack för skjutsen efter förlossningen.

IMG_20130821_172752

Har även hunnit med att figurera som clown i ST1 reklamfilm och naturligvis har jag inte gjort avkall på mina rundor med Tyson den lille vargen. Det bästa hitentills är dagens inspirerande konferens som liksom blev pricken över i. Nu är det bara att hålla i träningen, den riktiga träningen alltså och vara målfokuserad. Jag är taggad är Du?

IMG_20130903_104652

IMG_20130906_104808

IMG_20130906_110030

IMG_20131014_021725

IMG_20131102_124642

För övrigt har jag en svår framtid att gå till mötes, tyvärr. Oavsett hur stora prövningarna blir ska jag klara dom. För jag ger mig ALDRIG! Utöver det vill jag dra mitt strå i stacken för att utrota helvetssjukdomen CANCER! Klicka på insamling “Barn ska inte dö i cancer!” och bidra med någon slant. FÖR NU KÖR VI! Fridens!
/Pierre