Summering

Kort update om årets första 10 dagar. Kostintag och kostomläggning går hyggligt. Ser fram emot kommande vecka med ett tuffare kostupplägg. Inga svåra grejer utan bara mer fokuserad på måltidernas innehåll, bättre planering inför varje måltid. Viktigt att rätt bränsle stoppas in och inte för mycket. Försöka att inte käka något efter klockan 18, hm kanske klockan 19.

Som sagt så har tränat regelbundet både i skog och på gym sedan nyår. Införskaffat årskort på badet där gymmet ingår. Varje pass har jag rundat av med 1000 meter simning. Är långt från mitt forna jag. Lusten finns och jag känner hur den växer efter varje pass vilket är grymt skönt.

Det hela är sammantaget mycket positivt och snart blir det dags för ett mini bootcamp till fjälls 🙂 Med lite flyt kommer jag kunna stänga skaljackan tills bootcampen, haha.

Lufsar mestadels omkring i Tyresta Nationalpark tillsammans med Tyson (min hund) ibland även med sällskap av kompis. Idag var det bara jag och Tyson och nu känner jag att drivet kommer sakta men säkert. Nu har Tyresö även fått en del snö och kyla så jag har tagit fram långfärdsskridskorna 🙂


Ett kort filmklipp på vår vackra natur här i Tyresö.

/Pierre

 

Full fart för egen maskin

Jag klurar alltid på vart jag ska köra motionspasset. Det finns hur många alternativ som helst kan jag tycka. Bra med variation. Oftast hamnar man på samma slinga som gången innan. Som idag valde jag att köra passet i Tyresta Nationalpark som vanligt… dock så finns det alltid en himla massa stigar och och jag valde de lite mer undanskymda stigarna idag.


Ett kort klipp från en tungfotad Pierre och en lycklig liten Tyson 🙂

Minus tre grader Celsius med lite blåst så var lusten på topp. Jag känner mig nöjd efter genomförandet av 8 kilometer lufsande. Några omkullhalkningar och en rejäl plurrning, vad gör man? Jag ler brett och kutar vidare. Den inslagna vägen är solklar! Knappt en käft ute vilket gör upplevelsen desto mer njutbar.

Jag är visserligen tung och fet, men vad fan gör det. Det kan jag förändra! Mot nya mål!

 

Gott Nytt 2016

Jag har inte varit inloggad här på wordpress på väldigt länge och det mesta har förändrats här under skalet där jag skriver. Lyckades inte ens att logga in på min egen blogg utan att den bjöd på motstånd.

Då har 2016 sparkat igång med buller och bång! Planen är att börja skriva lite mer och genomföra något spännande och utmanande för mig under året. Vad det blir får jag återkomma till framöver. Nummer ett är att skapa träningsrutiner och sätta upp några delmål under året. Är fylld av lust och taggad till tusen.

2015 blev året då jag åter fick fast jobb. Från att ha kört taxi på nätterna och under vissa tider även jobbat extra på Addnature, vikarie på skolor, vikarie på Svenska Tekniska Forskningsinstitutet (som IT konsult), en del föredrag, fotojobb och hjälpt till att jobba fram några hemsidor. Tiden fram till det fasta heltidsjobbet har tagit väldigt mycket mental och fysisk energi av mig. Under den tiden har jag sovit extremt lite under en allt för lång tid. Mitt fokus har legat på att få inkomst och familjens välmående.

Nu är det mycket lättare att planera veckorna och då blir valet självklart att lägga upp träning på agendan med olika delmål som alltid finns där på “att göra listan innan jag dör”. Finns så himla mycket kul och spännande saker att göra som är värda att kämpa för. Jag har aldrig slutat drömma och aldrig sluta göra saker och tiden har tickat på. Det har varit många ups and downs sedan mitt livs äventyr på Mount Everest 2010, men det får jag berätta om en annan gång i ett annat forum. Nu är det framåt och uppåt som gäller!


Gillar att vara i fjällen hos min kompis. Vilket funkar perfekt med lediga helger. På det här klippet körde vi ett pass med snöskor. Det har även hunnit bli några turer på skidor med stighudar.

Nu kör vi!
/Pierre