Svampsöndag!

När jag knatade iväg på dagens andra hundprommis i skogen mötte jag tre kompisar som visade upp varsin Ica kasse som var halvfull och till och med lite mer. Helt galet vad det verkar vara mycket svamp i skogarna. Ska man plocka svamp här ute i Tyresö får man numera vika av lite längre in i skogen från de mindre stigarna. Tursamt nog verkar det som det kommer nya svampar hela tiden. Jag passerade ett ställe där det kryllade av små trattisar som säkert är plockbara om några dagar då dom växt till sig i det här finfina vädret.

Jag har gått i t-shirt hela dagen och det har varit hur skönt som helst. Mycket folk överallt. Joggare, hundägare, svampplockare samt en del som cyklar mountainbike. Har inte sett någon orm sedan i förrgår då jag såg en fullvuxen vattensnok på stigen efter Gammelströmen.


En av skyltarna nere vid Alby Friluftsgård där jag passerade under min andra prommis.


Efter att ha passerat denna skylt i 10 år var det dags att fota den. Man kan faktiskt åka buss från Gullmarsplan ända ner till parkeringen vid Alby Friluftsgård. På vintern har jag sett bussar fulla med långfärdsåkare som hoppat av bussen här nere och även uppe vid hållplatsen Nyfors.

Ibland när jag knatar omkring här ute i skogarna eller på isarna under vintern brukar jag njuta lite extra när jag vet hur jäkla bra jag har det som bor granne med allt det här underbara. Ofta är man själv med pannlampa som ända ljuskälla. På kvällarna och när jag är på ner i skogen ser man det flimmrande ljuset från alla TV apprater i vardagsrummen. Många sitter utan att veta vilken storslagen natur som är utanför deras husknut. Synd att så många hellre väljer att se på TV än att vara ute och njuta av en stjärnklar himmel 🙂

Har skrapat ihop 14 kilometer skogsprommis idag och hoppas avsluta runt 18 kilometer innan jag kastar mig i bingen. Nu kaffe och sedan en sista runda till Barnsjön. Jobbar på morgondagens punktlista så att morgondagen inte rinner mellan fingrarna. I morgon ska en del puzzelbitar komma på plats!

/Pierre

Kommentera