Q84

Haft en lång och mycket seg dag! Jennie min dotter som varit sjuk i leukemi skulle idag på rutinkontroll. Numera behöver hon bara gå på läkarkontroll var 6:e månad. Vilket kan tyckas vara sällan. Men jag blir så fruktansvärt trött av att vara på sjukhus även om all personal är hyvens så blir jag hur trött som helst. Det sega i kråksongen är väl att man först ska till provtagningen för stick i fingret sedan är det 2-3 timmar med dötid att slå ihjäl innan det är dags för läkarbesöket. Om det är en dag med många bakslag för cancersjuka barn så kan det ta tid innan man får träffa läkaren. Idag gick det väldigt fort faktiskt då allt gick på tid och tog bara 5 timmar med restid. Jag tänkte tillbaka till när problemen började för snart 13 år sedan. Frugan fick en blödning redan i graviditetsvecka 14, 1998. Vilket innebar täta besök på sjukhuset och tvillingarna föddes i vecka 30 och det var en kamp på liv och död varje dag. När faran var över efter drygt 2 månader på sjukhus fortsatte vi med täta kontroller på sjukhuset eftersom den ena dottern hade opererats för diafragmabrock redan när hon låg i kuvös på neonatalen och senare även fick dignosen CP skada. Visserligen var CP skadan lindrigt och sitter i finmotoriken, men det visste man inte då. Året hon ska fylla 4 år insjuknar hon i Leukemi och blir efter några år friskförklarad och vi går fortfarande på efterkontroller. Numera har hon även fått diagnosen CVI en hjärnsynskada. Hon är en kämpe och är alltid glad men idag märkte jag att hon var rastlös på sjukhuset och jag förstår henne. Kan bara pusta ut av att det gick så fort som det gick. Bara fem timmar 🙂


På E4:an under hemfärden från sjukhuset var det tvärstopp i det motsatta körfältet på väg in till stan. Saaben på bilden hade kilats fast i långtradaren. Undrar vad Saaben har för gardinen eller vad det är för något i bilen.

För övrigt har jag softat idag. Skriver på en bok som ska vara klar till nyår. Har blivit gul & blå på magen och bröstet idag. Lite kul att se hur man skiftar färg från dag till dag. Kan fortfarande inte springa då det värker som f… Men att gå funkar. Tyson har hållit sig undan och varit glad av att slippa långprommisar i dagens regnväder. Tänker fortsätta att slappa ikväll och jobba med texter. Men i morgon har jag en ny punktlista att bocka av! Ja, jag har även haft mycket spännande samtal med sponsorer och TV. Vad det är förblir min hemlighet till allt är klart! Men mycket snart kommer förhoppningsvis en spännande agenda!

Ta hand om Er! Försök att förverkliga era drömmar medan ni är friska! Förutsättningarna för resten av livet kan förändras på några ögonblick. Det kan jag allt om! Kör så det ryker!

/Pierre

Kommentera