Yamaha, träning & Expressen.


Onsdagsmorgon och strax träning.

Vet inte vad som hände men tre dagar sprang iväg ovanligt fort. Lite kortfattat så har jag kämpat på som fasiken med dieten och träningen. Har kört på med Armyfitness plus mina egna träningspass på kvällarna. Inte att glömma mina långa hundprommisar varje dag, minst 10 kilometer. Efter onsdagens träningspass med Armyfitness i Hammarbybacken så kände jag mig helt slut och energitorr. Det är tufft för kroppen att köra på stenhårt när man även ligger i diet och tvingar kroppen att gå på minuskonto kalorimässigt för att tappa kilon och samtidigt försöka utvecklas i styrka och kondition. Den tidiga morgonen i Hammarbybacken fick jag krampkänningar i vaderna och misstänka att jag var undervätskad och kanske hade för lite salt i kroppen. Det var tvärnit i backen. Jag gav inte upp utan kämpade mig igenom hela passet. Men kände vid hemkomsten att jag måste vila någon dag och låta kroppen återhämta sig. Det var även tungt att bara gå med hunden i skogen. Nu känner jag att kroppen börjar komma i fatt.

Annars så händer det en massa kul saker som för Everest projektet framåt. Fler intressenter har hört av sig och motorcykeln är klar. Jag har varit på Yamahas huvudkontor och träffat hela Yamaha teamet. Provat utrustning och även kört en runda med hojen. Allt känns toppen och efter helgen ska kalaset försäkras och ställas över på mig. Jag planerar nu nästa fas som innebär att jag ska göra en intervjuserie under spännade former då jag ska köra in hojen i vinter. Mer om detta kommer ni att få veta när allt är spikat. Hade även tänkt att hälsa på olika sponsorer under mina kortare touring turer.


Yamaha Teamet, Scandinavia chefen, jag, marknadschefen och material/utrustningschefen.


Dubbdäcken…


Lånar Göran Kropps dubbeltumme!


Så här funkar SPOT.

Kajaktiv.se har levererat en ny SPOT (transponder) till mig i veckan som ger alla mina läsare möjlighet att följa mina rörelser jag kommer att göra under mina touringturer. SPOT:en kommer även under hela expeditionens färd genom två världsdelar visa min position var tionde minut i realtid även ända upp till toppen av Mount Everest. Häftigt och riktigt kul. Hoppas det kan inspirera många att våga sitt eget äventyr vad det än må vara. Ett stort tack för att ni ställer upp Kajaktiv, Garmin, Yamaha, Maxkomptens, Bohlins, PeopleTransition, Addnature, Alltnet, Expressen, Allt om MC med flera…

Hoppas att flera vill samarbeta med mig och vill synas i detta projekt där jag kommer att exponeras på många olika sätt i både media och mässor. Det är givetvis av ömsesidigt intresse att det skall vara något positivt att bli förknippad med varandra. För att jag på ett uppriktigt sätt skall kunna verka som ambassadör för ditt företag är det viktigt för mig att veta att vi i grunden delar samma värderingar och principer. Framför allt miljömedvetenhet, lojalitet och kämparanda. Känner du att det skulle vara intressant att vara med så tveka inte med att höra av dig till mig. Du blir nog förvånad när du läser om mina olika sponsorpaket om vad du får för pengarna. Jag är ett levande kinderägg 😉

Fredagen rundade jag av med att föreläsa på International School för årskurserna 4 och 5. Skolbarnen har gjort grupparbeten om Adventures och Explorers. Jag körde ett föredrag om mina äventyr med bilder från Everest, Elbrus, Anderna Sydamerika med mera. Pratade om historiska klättringar på Everest och även om mitt möte med en livs levande Indiana Jones när jag var och klättrade Ararat i Turkiet. Det spännade mötet var alltså på det mytomspunna berget Ararat i Turkiet där Noak ska ha strandat med Arken för en 6 000 år sedan. Edward Crawford är världens främsta arken letare och har sökt efter Arken i över 20 år och berättade bestämt att Arken ligger där i glaciären på dryga 4000 meters höjd. Hans berättelse var som en Indiana Jones film.

Föredraget kändes mycket lyckat och barnen ville efteråt ha autografer, handskakningar och kramar. Det var tumultartat men riktigt kul. Barnen och lärarna hade många spännande och bra frågor, klart kul!

Jag har även ett starkt engagemang för Barncancerfonden då en av mina döttrar varit svårt sjuk i Leukemi och långt ifrån alla har samma tur som henne. Därför försöker jag att samla in pengar på olika sätt för Barncancerfonden. Ett av sätten är genom samarbete med Addnature.com där dom avsätter pengar till min insamling “Barn ska inte dö i cancer” genom att dom skänker pengar från deras aktioner. Jag har även cyklat till Göteborg från Tyresö till löpargippot Göteborgsvarvet där jag samlade in pengar med bössor. När dom var fulla så cyklade jag hem igen. Försöker hitta på kreativa sätt.


Klicka på bilden så kommer du direkt till artikeln. Sedan bilden togs har jag tappat dryga 10 kilo.

I Familjemagasinets decembernummer finns en trevlig artikel om mina äventyr, kampen mot Barncancer och om mig läs artikeln här: www.familjemagasinet.se

Nu finns även sida på Facebook om äventyret där det kommer att finnas en massa information som kanske inte hamnar här. Vore kul om du vill “gilla” sidan och sprida infon vidare till dina Facebook kompisar.

Allt gott till er och glöm inte att det viktigaste i livet är gratis! Nämligen att sprida kärlek och glädje till alla! Det kan ingen få för mycket av. Gör du det så kommer världen bli en bättre plats för oss alla 🙂

Fridens!

Kommentera