Somna med the voice.

Hoj hoj! I dubbel bemärkelse! Nu cyklar jag med dubbdäck på mountainbiken samt kör motorcykel med handskruvade fet-dubbar! Jag har även tagit fram mina Icebug skor och ett är säkert den tunna shims-isen är förrädisk. När jag vrider på gasen när jag kör motorcykel så släpper det direkt på bästa asfalten ungefär som att köra på grusväg. Hojen vill leva sitt eget liv och man måste vara allert och parera. Lite svårt att hålla ut benet i kurvorna på samma sätt som man gör på en endurohoj som väger 120 kilo mot besten jag numera kör som vägen 262 kilo utan soppa och packväskor.

Hur som helst! Tiden går grymt fort och mina dagar har inga håltimmar. Att hitta sponsorer som vill synas tillsammans med mig på mitt grymma och unika äventyr för att inspirera gemene man att våga sitt eget äventyr vad det än må vara.

Jag är otroligt stolt att ha Yamaha som samarbetspartner och även Allt om Mc som mediapartner. Att få blogga på Expressen och även figurera i papperartiklar kommer att vara som grädde på moset. Just nu händer det mycket varje dag och jag tror att planet jag sitter i snart har fått luft under vingarna så att det lyfter. Tursamt så har min startsträcka varit lång. Ja, det sista var en klysha. Det ligger mycket hårt arbete bakom allt som händer… Jag känner mig stark som ett urberg och andas som ett lokomotiv när jag sliter i lokala slalombacken. Det finns ett jävlar anamma i mig och vart det kommer ifrån vet jag inte. Men jag kan misstänka att min far hade samma feeling och känsla i kroppen då han vunnit SM buckla i slädhundsrace och var en gång i tiden även flottistmästare i boxning. Inte nog med det så överlevde han även tre fartygsförlisningar under sin livstid. Han var en sann äventyrare och förbild när jag var liten och hörde hans historier. Det som skiljer honom och mig från varandra. Det är att allt jag gör planeras i minsta detalj mot hans upplevelser som var mycket ödesstyrda. Tror att man förr i tiden inte tänkte så mycket som vi gör idag på att träna och förbereda oss på äventyret. Förr levde man bara i äventyret och det blev som det blev.

Nu måste jag korta ner texten innan det blir en bok. Det finns så mycket jag vill säga men det kommer med tiden.


Mina kompisar och mentorer Fredrik Sträng & Fredrik Erixson.


Jag i full färd med att knäcka koden på en 5b led…


Fyra spindlar på väggen.

Veckan som gått har varit spännande och bra. Utöver all träning i veckan så har jag lyckats jäkligt bra med kosten och har även varit ute och kört motorcykel i skitvädret och hitintills är jag grymt nöjd och idag när jag var ute och körde motorcykel fick jag en aha upplevelse som jag njöt av. Det var den där sköna känslan som när maskin möter människa och vi är överens. Hojen kändes lättare och gjorde precis som jag ville. Grym feeling!

Har även kämpat på med Peak It Adventure Academy där jag är en av 15 lyckligt lottade i Sverige att få utbildning till att bli en fullfjädrad äventyrare. Vi hade teori och praktik häromdagen.

Praktiken var inomhusklättring på Klättercentrat i Solna. Jag överträffade mina mål och känner mig stark och lätt av min nya diet. Nu har jag tappat 12 kilo och kände mig som vessla på väggarna. Klättarade obehindrat 5a, 5b och 5c graderade väggar. Klarade mig även bra på 6:or så jag är grymt nöjd 🙂


Två äventyrare möts. Jesper och jag.

Hade även ett trevligt möte med Jesper Lissmark Hult som är mannen cyklade enhjuling från treriksröset till Sveriges sydligaste plats i sommras. Skitstarkt gjort, Jesper. Har även haft många andra möten som jag inte kan nämna ikväll 😉

Ikväll kollade jag Idolfinalen med mina fyra döttrar och med min underbara fru. Jag spanade in Jakob Öqvist, rapparen från vakna med the voice. Jag har lite dubbla känslor för den där Jakob, han är bra på att rappa och vara på radio. Ikväll sög han. Jakob verkar tro att han äger fett och vill ta över. Droppen blev när han avslutade Idol med att sjunga tillsammans med Martin Björk en lägereldslåt i Globen där dom viftade med armarna över huvudet för att få med sig publiken som hade somnat eftersom det inte fanns en tillstymmelse av glöd. Synd på ett annars bra program att dom inte lät Amanda få tala färdigt och runda av med en repris på vinnarlåten.

Tycker att dom sög och behöver skruva ner egot en aning när dom får chansen att vara på TV. Ikväll fanns det inte en gnutta av Vakna med the voice utan det var ett sömnpiller av två tafatta egon som tyckte dom överträffade huvudattraktionen, tyvärr!

För mig är kvällen slut och dags för bingen. I morgon vaknar vi alla till nya möjligheter och jag kommer inte att vakna till Vakna med the voice det är säkert.


Bild från i morse. Isen har börjat lägga sig i Gammelströmmen och på Flatensjön.

Fridens! /Pierre

Kommentera