Pilgrimsvandring

Just det! Ni följt som följt mig vet att jag är ute i Tyresta Nationalpark dagligen. Allt från 5 kilometer till 20 kilometer varje dag, är ren rutin för mig och hunden. Min kompis brukar följa med då och då. Vi har diskuterat “nya” märkningar i skogen som vi observerat då vi lufsar omkring i skog och mark. Vi har haft olika bud om vad de betyder men aldrig varit i närheten när vi gissat vad dom betyder. En dag när jag var i Addnatures butik såg jag en bok som heter vandra i Tyresta. När jag bläddrade i den såg jag en sida med en kartbild över sjöarna jag knatar runt nästan dagligen. Kartbilden var under rubriken “Pilgrimsvandring med de sju nycklarna” läste och lät mig inspireras. Jag var till viss del redan inspirerad av min kompis Anders Stävhag som är en hängiven Pilgrim som vandrat många långa pilgrimsleder i världen och även gett ut en bok i ämnet. En dag precis innan all snö kom tog jag mig runt hela pilgrimsleden och besökte även kyrkan där alla leder utgår från. Har passerat kyrkan massvis med gånger utan att lägga märke till informationsskyltarna utanför kyrkan. Man är väl hemmablind. Inne kyrkan träffade jag en mycket trevlig person som berättade om lederna. Nu vet jag att det finns fyra olika leder och den jag brukar gå kallas för “Nyckelvandringen” och är 11,5 kilometer lång. En fin tur i vacker natur och som även innehåller en del sevärdheter.

Bild_01
En ny stolpe med Pilgrimsmärket på.

Bild_02
Märkena finns även på träd.

Bild_03
Bokuppslaget där jag såg informationen om Pilgrimslederna.

Bild_04
“Gud hjälpe själen bättre än han gjort sig förtjänt av…”

Bild_05
Sedan kom snön…

Bild_06
idag såg det ut såhär på Blomkärrsvägen…

Bild_07
Har skottat grymt mycket och oturligt nog knäckt två spadar idag… I morgon köper jag en ny spade och skottar av taket.

Helt galet vad snö det kommit idag. Nu ser jag fram emot bra isar och att köra Vikingarännet och en del ranndone åkning i fjällen.

Ha en bra kväll!
/Pierre

Kommentera