ABBA-museumet

Kämpar på och körde Taxi natten till idag. Måndagar brukar inte vara bra eller bli sena då det är väldigt sparsamt med folk ute på stan efter midnatt.

Den här måndagen började inte som måndagar brukar utan jag han knappt sätta mig i bilen innan första körerbjudandet dök upp på skärmen i bilen. Jag tackade ja och sedan rullade det på. Jag hade sett på TV om nya ABBA-museumet som invigdes på Djurgårdsvägen 68 precis brevid Gröna Lund där en gång i tiden Lindgården legat. Här är ett utdrag från Wikipedia: Lindgården uppfördes 1929 i klassisk schweizeristil med inslag av tjugotalsklassisistisk tivoliarkitektur efter ritningar av Arre Essén. Den byggdes för att medverka i [Stockholmsutställningen 1930] och kom att bli det sista kvarvarande huset som rivdes, efter årtionden av tvister och kritik. Restaurangen hette ursprungligen Linden. Från och med 1970-talet huserade ett antal diskotek och ungdomsklubbar sporadiskt i restauranglokalerna, bland annat Sweet Lord, Huset och Vegas.
Fastighetsnämnden sålde 1990 byggdnaden till Rotaria Invest AB (ägt av David Cohen), mot att företaget skulle renovera huset senast 1995. Trots hot om vite på två miljoner tilläts huset att förfalla. Lindgården från insidan. Kolla även här: artikel i DN.

Hur som helst! Kvällen i ära hade stort invigningsparty på Abba-museumet. Det var 1100 personer som var speciellt inbjudna och vädret var fint och alla verkade nöjda med tillställningen. Jag fick många trevliga körningar därifrån.

2013_05_07_2007
Abba-museumet verkar mysa i den varma belysningen. Det är även ett hotell med 70 rum. Hörde att det finns en restaurang som man kan besöka. Jag får åka dit och käka lunch en dag med frugan.

DSC_0560
Hade även äran att få köra hem Tommy Körberg vilket var trevligt. Var lite skraj att han skulle vara dryg som man läst i viss media, så var alltså inte fallet. En mycket sympatisk och trevlig man med en grym sångpipa. Det här mötet blir ett minne för livet 🙂

Fridens! /Pierre

One Reply to “ABBA-museumet”

  1. Varför detta ältande om David Cohen? Ni vet ju inte till fullo vad som egentligen hände. Det är som att misskreditera någon som inte kan försvara sig.

Kommentera