Konsulting, klättring & fridykning

Pust! Vilken lång dag det blev idag. Först upp med tuppen för ett besök till huvudstadens stadskärna som blev allat annat än enkelt. Det var ett datarelaterat konsultuppdrag som drog ut på tiden. Sedan hem för intagande av föda. Sedan bar det av till Häggsta söder om Stockholm för en klättersession. Vi, jag och Tomas klättrade Ek-leden med storskor sedan toppsäkrade vi invid “balkongen” och körde lite mer klättring. Vädret var underbart och det var kul och skitjobbigt att klättra med storskor. Dagen i ära tog jag fram mina gamla La Sportiva Spantic. Ville inte slita på mina La Sportiva Monsun Evo som jag hade på Everest. Mina Spantic har varit i Ryssland två gånger och på Elbrus en gång. Likså i Sydamerika två gånger och på Turkiets högsta topp Mount Ararat 5137 meter.

Tomas var grym som vanligt och ska om en vecka åka till Matterhorn för att förhoppningsvis få stå på toppen. Det var huvudanledningen att vi hade storskor när vi klättrade.

När vi klarat av våran klättersession kastade jag in utrusningen i bilen och for iväg för nästa gren. Fridykning med min goda vän Göran Alby som har eller haft Svenskt rekord i andhållning och är grym på att simma under vatten. Han ska få bli min mentor och lära mig allt om andning och om den ädla konsten att packa luft… Ska bli kul och kvällen blev sen. Sista gången jag simmade var typ 9:e Februari 2009 och ikväll efter klättringen gjorde jag ändå sju femtiometerslängder under vattnet, vilket jag är mycket nöjd med. Känner att det ska bli kul att köra ett pass i veckan fram till jul. Men vi får se hur det blir. Det har inte prio 1. Men kul är det!

När jag väl rullade in i garaget sent ikväll ringde min mobiltelefon. Det var en av mina goda vänner som behövde hjälp då han och hans fru gått vilse i mörkret när dom var ute på skogspromenad i närheten av sjöarna som jag brukar kuta runt i Tyresta Nationalpark. Jag fick helt enkelt hämta hem dom! Vilken dag och kväll! Livet är en fest!
Lite bilder:

Tomas rustad för klättring i Häggsta.
Tomas rustad för klättring i Häggsta.

På väg uppför Ekleden i storskor.
På väg uppför Ekleden i storskor.
Vilken marginal på repet efter avfirning.
Vilken marginal på repet efter avfirning.
Min Spantic och Tomas där nere.
Min Spantic och Tomas där nere.
Tack för ikväll.
Tack för ikväll.
Göran Alby.
Göran Alby.
Everest Time Capsule goes deep! He he...
Everest Time Capsule goes deep! He he...

Kommentera