Sunnudagr

På fornnordiska heter Söndag Sunnudagr och är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan. Dock uteblev solen utan dagen gick i regnets tecken. Tråkigt för en del men jag formligen älskar hösten med det så kallade höstrusket som mycket väl kan vara snö, regn och blåst.

När jag vaknade i morse och hörde hur regnet smattrade mot plasttaket på uterummet, då kunde jag inte låta bli att mysa. Käkade frukost och klädde på mig för ett träningspass fast jag egentligen bara hade planerat att slappa och vara hemma och fixa med lite av varje.

Klädde även på den lille vargen hans skaljacka och började med att knata två kilometer med den lille goa vargen. Två kilometer är lagom distans för vargen. Under promenaden med Tyson (den lille vargen) hittade vi en död snok på hundängen. Snoken var i tre delar så vad han råkat ut för vet jag inte men tippar att någon större hund bitit sönder den stackars snoken. Tyson visade inget intresse för den döda kroppen. Han luktade inte ens på den. Det var antagligen jag som var mest intresserad likt “animal CSI”.

Väl hemma för att lämna Tyson var han så skitig och grusig att han fick ett ljummet bad av tjejerna i familjen. Jag själv fortsatte och startade min egen träningsrunda. Det blev dryga 8 kilometer jogging och snabb promenad utöver uppvärmningen med Tyson.

Kunde inte låta bli att köra tre vändor i slalombacken nere på Alby friluftsgård med den perfekta stocken på ena axeln.


Konstig stubbe i hästhagen. Såg ett gäng stubbar som är dryga metern höga. Ska bli kul att följa utvecklingen i hästhagen i veckan som kommer.

Nu så här innan jag kastar mig i bingen kan jag nöjt konstatera att denna sunnudagr varit till belåtenhet!

Simma lungt! /Pierre

Kommentera