Everest & vårfiske

Fick nyhetsbrev från Utsidan.se idag. Där fanns att läsa om årets svenskar som ska sig an utmaningen att bestiga världens högsta berg, Mount Everest med sina 8850 meter.

Tre av dom känner jag väl och är presenterade här på bloggen med länk i min högerkolumn. Men jag nämner dom igen kort, de är Robin Trygg, Annelie Pompe och Anders Stävhag. Men i nyhetsbrevet från Utsidan fanns det en till svensk, som tänker ta sig an Everest. Han heter Bengt-Göran Håkansson från Skåne en 53 åring som verkar stark och i bra trim. Det stod att han tänker bli första skåning. Jag kan informera honom här på min blogg att han blir nog sveriges älste också om allt går vägen. Peter Adolfson min klätterkompis från 2010 är antagligen den älste svensk hitentills som bestigit Everest och då från den riktiga sidan Nordsidan, 47 år ung 😉

Ja, jag får sitta hemma och följa dessa svenska bergsbestigare från soffan med allvarlig abstinens, ha ha… Jo, lite avis är jag allt! Hoppas jag hittar en huvudsponsor som vågar satsa på att få upp mig på toppen av Everest 2012 som förste gottlänning. Först ska jag dock ro till Gotland i Juli för att samla in pengar till Barncancerfonden 🙂

Önskar alla landsmän all lycka på Mount Everest! Ska bli riktigt kul att följa dom även om det som sagt kliar i hela kroppen på mig 🙂

Dagen rullade på som ett X2000 tåg! Tog en 8 kilometer lång skogspromenad med min kompis Tommy och våra hundar. Det var lika kul och skönt som vanligt. Det pustade ordentligt bitvis i skogen. Vi såg pimpelfiskare ute på Flatensjön. Har ägnat tid åt telefonsamtal med sponsorer och eventuella sponsorer. Handlat mat och kört ungar.

Nu drar det ihop sig för morgondagens SPIN of hope och mitt föredrag “Drömmen om Everest” som jag kommer att hålla på C3L i Tyresö klockan 12 i morgon. Först ska jag cykla 2 timmar spinning sedan hålla föredraget på en timme sedan cykla en timme till. Det ska bli kul och är en lagom utmaning då jag inte cyklat en minut sedan Mars 2010.

Ni som vill komma och lyssna på mitt föredrag är hjärtligt välkomna till Friskis & Svettis på C3L klockan 12 i morgon (26/3). Väl mött! Ni andra kör så det ryker! /Pierre

0 Replies to “Everest & vårfiske”

 1. Tusen tack Pierre för en mycket tänkvärd inspirerande timme med dig!En timme med livets alla känslor och du affirmerar;- gör det omöjliga möjligt!

  Och jag ska aldrig mer punktera någons dröm genom att säga – det är omöjligt
  utan istället vara glad och intresserad och stöttande på vägen!
  mvh Sophie

 2. Hej Pierre. Hoppas att du lyckas att få ihop pengar till att klättra på
  Everest en gång till, och då nå toppen.Jag har läst att du skrivit om mig, och det skulle vara kul om vi träffas, helst på the summit.
  Jag skall göra ett nytt försök till våren.
  Ha det så bra o lycka till. B-G

  1. Tack Bengt-Göran, jo det vore kul att ses över en fika 🙂 Kanske redan innan det bär av. Du har mina kontaktuppgifter på bloggen eller hemsidan om du har vägarna förbi Stockholm. Annars tycker jag som du att det vore en höjdare att ses på toppen! 🙂 Ha det gott du med! /Pierre

Kommentera