Hundspya & bluff faktura

I morse var det tufft att få upp ungarna som vanligt. Fast det borde vara lättare av att det blivit ljusare. Dock har det med att småtjejerna liksom missar det förbaskade sömntåget och ligger och tjattrar till småtimmarna. Jo, jag har som vanligt somnat som en stock och märker inte att dom tassar upp och dricker vatten, fnittrar och småpratar. Nu ska det bli slut på det, basta!

Tyson familjens lille varg var trött i morse och våran morgonprosedur där han blir sååå glad när jag vaknar och kommer fram mot mig och lägger sig på rygg och jag ska klia han på magen lite, uteblev idag. Tyson låg kvar i sin korg och jag lät han ligga tills han själv ville stiga upp. När han väl kom var det inte för att bli kliad eller klappad. Nej, han kom fram kikade lite på mig sedan spydde han en, två och tre gånger. Gick ut på baksidan en kort stund sedan in i sin säng igen. Sov vidare under förmiddagen fram till lunch. Jag han åka iväg till tandläkaren med Isabella och även en tur till Kretsloppscentralen i Petterboda med en full lastad bil med gammalt bråte.

Väl hemma till lunchen såg Tyson lite piggare ut. Jag fixade käk och han käkade upp hela skålen. En halvtimme senare var jag ute på en kortrunda med hunden som gjorde hela kalaset sedan gick vi hem. Tyson var återställd! Tror han blev dålig av att han korpade en hel wienerkorv som han satte i sig på 3 sekunder kvällen innan.


Stackars liten idag.


Ja, det blev bara en kort grå prommis i området under dagen. Sålunda även en vilodag från träning då jag också kände mig en gnutta sliten.

Mitt i allt elände kom posten och jag fick en faktura från något som hette lokaladelen.se som ser ut som lokaldelen.se. Men det är två helt skilda saker. Jag har varken beställt någon annonsering eller bett om att få vara med i någon katalog. När jag sprättade kuvertet och såg en faktura på dryga 4 500 kronor brann det till i huvudet på mig och jag kastade mig på telefonen för att ringa upp Erik Ek för en pratstund, han är bluffbolagets referens. Det var en telefonsvarare som tog samtalet. Det var en elektronisk röst som snackade engelska. Helt infomationslöst. Jag googlade istället och fick reda på att det är ett bluffbolag som skickar ut bluff fakturor.


Om du klickar på bilden får du upp en förstorning.

På bilden kan man se en mycket liten svårläst text som förkunnar “Detta är endast ett erbjudande, bla bla…” Kolla på bilden så får du se. Det är säkert många som får likadana bluff fakturor. Hoppas att idioterna bakom detta lurendrejeri åker fast och lagförs!

Hur som helst så har jag fått en hel del byråkrati gjord idag. Inte så kul kanske men ändå jäkligt skönt att få det gjort.

Efter middagen stack jag ut på en lite längre runda med Tyson och hade jag sällskap av Anders Körling och hans hund Norma. Alltid kul att ha någon att snacka med. Ikväll var det extra trevligt att se att Tyson verkade helt återställd och han hade ätit bra innan promenaden. Han skuttade runt som vanligt och försökte få igång Norma på lite lek.

En skön och lyckad dag till ända trots bluff fakturan!
Fridens! /Pierre

0 Replies to “Hundspya & bluff faktura”

 1. Fattar inte hur dom får hålla på så där. Lokaldelen är väl ändå ganska stort? Måste vara rejält kriminellt!

 2. Det är inte lokaldelen. Utan det ser bara ut som lokaldelen och heter lokaladelen och är registrerade på ett nerlagt aktiebolag. Så bolaget finns inte ens. Men pengarna som säkert en del betalar hamnar hos någon, någonstans. Klart det är kriminellt. Frågan är om polisen har resurser? Ha det gott Andreas.

 3. Har själv varit med om detta när vi hade firma. Det var dock ganska många år sedan så det är inget nytt…..Det kanske inte är olagligt om de får fortsätta??
  Skönt att Tyson är på “g” igen! Han verkar vara en stark en, det lilla pyret.
  Han orkar med husses långa promenader varje dag och så får en korv honom på fall!!
  Har ni alltid gått så långa promenader??
  Hoppas din dag idag blir lugnare. ( Tysons också!)

 4. Hej Lena, jag har alltid tagit så långa promenader men inte Tyson. Han får öka lite pö om pö så det inte blir för mycket för honom då han bara är 8 månader. Han älskar att vara ute i skogen.
  Ha det gott! /Pierre

 5. Helt otroligt vad folk och företag kan luras. Såg för några veckor sedan på landet runt eller om det var plus på svt om äldre som blev pålurade saker över telefon. Trots att man vid inspelning hörde att den äldre kvinnan sa “jag ska läsa igenom och se över det” så ansågs det som en beställning. Helt otroligt”

Kommentera