Glad Midsommar

Plocka sju sorters blommor och dröm om din tillkommande – eller samla dagg som befriar dig från sjukdomar. Så länge man kan minnas har det vilat ett magiskt skimmer över midsommarafton. Men hos oss idag har ungarna skippat att plocka blommor på grund av regn och blåst. Dock valde dom att cykla till Albybadet för att bada som tokar medans jag valde att släpa ut Tyson i skogen där det var allt annat än kul för honom då han hatar att bli våt. Men väl uppvärmd och igång så går hunden inte få in i huset eller att stoppa eftersom han liksom blivit acklamatiserad, ha ha 🙂

Idag har jag kört på i skogen men inte nått upp till 10 kilometer men dryga 8 kilometer i alla fall. Har slitit med byråkratiska saker idag medans regnet smattrat på uterumstaket och sett positivt på framtiden om jag har rätt eller fel låter jag ödet få bestämma. Men det kommer förhoppningsvis att hända en massa spännade och roliga saker i höst då jag sprungit på möten mestadels och något möte har förhoppningsvis slagit rot.

Jag kämpar varje dag med träning och att titta på målbilden utan att sluta leva som den fyrbarnsfar jag är. Med lite jävlar anamma ska puzzelbitarna hamna på plats! Så är det bara. Nu kör vi några bilder:


Målbilden har jag tagit själv och moddat. Kan inte bli tydligare, Mount Everest North Face!


Men nu gäller det midsommar och för tjejernas del att samla in sju sorters blommor att ha under kudden i natt.


Dom som inte äter sill förknippar midsommar med jordgubbar och glass kanske. Jordgubben på bilden är egen odlad på radhusets baksida.


För dom som tänkar “att det bara händer andra” kan jag upplysa och säga att alla som inte dör unga blir gamla och behöver hjälp. Att vara ödmjuk kommer att underlätta. Fotot tog jag på tidigt -90 tal för en utställning om äldreomsorg.


Fotade min kompis Fredrik Sträng några dagar innan han stack iväg på sin 11:e 8000 meters expedition som denna gång äger rum i Pakistan på berget Nanga Parbat 8125m. Ett tufft berg och att se Fredrik i kanonform kändes bra! Jag hoppas att vädergudarena är med honom så han kan toppa ut som planerat. Det är en bra kontrast till bilden innan 😉


En liten midsommarkrans som på minner oss om dagen vi alla har framför oss i skrivande stund. Midsommar med god mat och dryck i goda vänners sällskap.

Glad midsommar på Er! Glöm inte “Never ever give up!”
/Pierre

Kommentera